Børneferie i Sydjylland

Vi har hængt lidt i bremsen, når det er kommet til ferieplanlægning i år. Hele 2020 har ligesom for mange andre, været en rutchebanetur der ikke kan sammenlignes med noget, nogen af os har oplevet tidligere. Og så har vi fået en hundehvalp, vi nu engang lige har skulle lære at kende, før vi kastede os ud i det helt store sommerferie-eventyr.

Af den årsag er vi blevet i landet. Vi har krydset Storebæltsbroen og er landet i eksotiske Grindsted, hvor vi indtil videre har brugt 5 dage og jeg vil i den grad sige, at vi er landet det helt rigtige sted.

Hestkær Family Rooms

Jeg vil gerne give den verdensomspændende pandemi skylden for, at jeg har været sent ude i forhold til ferieplanlægning. Sandheden er bare, at jeg ikke er den planlæggende type og ofte står vi nærmest med en fod inde i vores ferie, før vi overhovedet tager stilling til, hvad der egentlig skal ske.

Det samme var der tale om i år. I midten af juni var det eneste vi vidste, at vi skulle afsted i uge 29 og at det skulle være sammen med min veninde og hendes 2 drenge. På daværende tidspunkt var myndighedernes udmelding dog stadig, at grænsen var lukket og danskerne skulle blive i Danmark. Alle sommerhuse var revet væk og det faktum, at der også skulle være plads til en hund, gjorde det endnu værre.

Airbnb havde dog en løsning: Vi fandt en lille nedlagt skole lidt udenfor Grindsted, der har været perfekt til vores larmende familie. Det ligger lige i smørhullet i forhold til alverdens aktiviteter (med bil) og der er netop lavet, så man som forældre kan sætte sig tilbage, alt imens ens børn bliver underholdt. Her er nemlig klappe-geder, mini-grise, legepladser, trampoliner og gode udendørs faciliteter.

Vi sover i eget (klasse)lokale med plads til 8 mand. Vi deler toilet og køkken, men det fungerer upåklageligt og kan virkelig anbefales.

Underholdning i nærheden

Hestkær ligger under 20 minutters kørsel fra Billund. Her finder man alt, hvad hjertet begærer for børnene.

I søndags besøgte vi Legoland, jeg ellers har forbundet med lange køer og et menneskehav. Men i søndags var det overskueligt og hygiejne-niveauet var on point. Der blev blandt andet sprittet af efter hvert besøg i en forlystelse.

I går besøgte vi Esbjerg, der ligger ca. en times kørsel herfra. Vores ældste datter er født i Esbjerg, så hun har længe efterspurgt muligheden for at se den by, som hun brugte hendes første leveår i, inden vi flyttede til Grønland. Esbjerg har Fiskerimusset, der er et besøg værd og en god svømmehal, hvis vejret er dårligt. Ellers er der mulighed for en færge til Fanø, hvor man føler sig ført tilbage til en eventyrlig tid med stråtækte huse og fine små butikker.

I dag har vi besøg et helt nyt sted i Billund – WOW-park. Stedet lever op til sit navn og det var i den grad en wow-oplevelse. Det er en stor park med høje træer og pæne rammer, hvor børn i den grad kan få brændt noget motorisk krudt af. Der kan klatres, hoppes og kravles og det rør også mit C02-skræmte hjerte, at det hele er naturligt og derved klimavenligt. Der er stort set intet i parken, der kræver strøm. Selv maden og kaffen var virkelig god.

Jeg var bekymret for, at vores børn var for små til konceptet, men vi havde tre 3-årige med, der elskede hvert eneste sekund. Min veninde endte endda med at købe årskort til stedet på trods af, at hun bor i København og vi har overvejelser om at vende tilbage senere på ugen.

Derudover ligger Lalandia, Legohouse og Kvie Sø i nærheden, der enkeltvis kan give rammerne til heldagsoplevelser.

Så alt og alt nyder vi vores ferie. Der er en millard konflikter børnene imellem, men vi hygger os og vores nyeste familiemedlem nyder hver eneste sekund. På trods af at han bliver slæbt rundt i børneland.

Og dette var desuden første indlæg på min spritnye blog, som jeg glæder mig til at opdatere fremover. Jeg synes virkelig, at den er blevet fin og meget mere mig.

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

3 kommentarer til “Børneferie i Sydjylland”

  1. Hvor er det sjovt at høre om hvordan børnefamilier holder ferie i min fødeby!
    Karensminde er museumsgård nær Grindsted med dyr, landbrugsarbejde (de laver vist honning og sylter på denne tid i sæsonen) og landlige rammer. Hvis i savner fly der letter og lander nær jer, så er der fly-spotterpladser nær Billund Airport. Både på vejen mellem Legoland og lufthavnen, og ved bakken med kig udover flyvepladsen.
    Hav en herlig ferie!

  2. Dejligt at I har en rigtig god ferie 👏🏼👏🏼👏🏼 Super fin ny blog, behagelig skrifttype og opsætning 👍🏼 Kh J.A

  3. Dejligt indlæg – og pudsigt, det falder nu, netop som jeg i næste weekend tager på sviptur til det sønderjyske, nærmere betegnet Esbjerg. Vi har faktisk også søfartsmuseet på listen, udover noget med en masse vin og et smut på streetfood, samt bymuseet. Har aldrig været på de kanter, så nu skulle posen i “Danmarkferie” rystes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *