Ændringer i vores liv efter lockdown

Om få dage er det 3 måneder siden, at jeg på mit arbejde tog min computer under armen. Jeg kiggede mig omkring og overvejede, hvad jeg kunne undvære, når jeg nu de næste 14 dage ikke som vanligt skulle afsted, men alene noget uvant kun skulle arbejde hjemmefra. Jeg havde været svært ved at forstå, hvordan de 14 dage skulle forløbe. “14 dage er lang tid ikke at se mine kollegaer”, tænkte jeg, da jeg med et suk trissede ud af døren og gik ud på en helt øde gade i det inderste af København.

Som bekendt gik der ikke kun 14 dage. Nu er der snart gået 3 måneder og efterhånden føles hjemmearbejdspladsen ikke fremmed mere. Nu går dagene hurtigt og jeg savner som sådan ikke tiden inden Covid-19 meget pludseligt viste sit grimme ansigt. Jeg savner ikke vores tidligere hverdag. Jeg savner ikke, at stå op kl. 05.30 for at få morgenmad i 3 børn, halse ud af døren for 8 timer senere at halse hjem igen.

For mange er hverdagen vendt helt tilbage, som vi kendte den før. Det er den ikke hos os. Vi arbejder stadig hjemme og selvom der nu er åbnet op for studenterkørsel, fitness-centre og kulturliv, er der ingen udsigt til, at det bliver anderledes.

Der skal ikke lyde nogen brok herfra. Selvom de første måneder var hårde, nyder jeg i den grad en hverdag uden transporttid og hvor møder kan afholdes i natbukser. Jeg tager egentlig gerne et par måneder mere.

Covid-19 har medført mange ændringer i vores lille hjem. Hvad og hvordan kan jeg først løfte sløret endeligt for om et par måneder, men jeg kan sige så meget, at der ikke er meget, der bliver som før.

Først og fremmest har vi udvidet familie med Frank. Frank er en blandingshund, der består af 50% labrador, 25% Golden Retriever og 25% Husky. Vi har altid vidst, at vi gerne ville have hund. Dog skulle børnene være store nok til at forstå en hvalps behov og derudover skulle vi være sikre på, at vi kunne give hunden det bedste hundeliv. Der er mange, der synes at vi er idiotiske, at vi supplerer børnefamilielivet med 3 små børn med en hundehvalp, men for mig giver det stor mening.

Det er vigtigt for mig, at mine børn vokser op med hund. Jeg vil gerne vise dem, hvordan ansvarlighed og kærlighed går hånd i hånd og hvordan det er vigtigt, at man passer på levende skabninger. Derudover er vi alligevel de næste 13-år bundet af børn, så vi har ikke råd til at rejse til Thailand og andre eksotiske steder i flere uger af gangen. Vi har for længe siden besluttet, at vi ville give vores børn en barndom med naturoplevelser og danske og nordiske himmelstrøg og der passer sådan en brun fyr rigtig fint ind.

Jeg er selv vokset op med hund og det gav mig en tryg base, at have en ven at vende hjem til hver dag. Vi glæder os så meget til, at han flytter ind.

Og så kom endelig med jeres allerbedste hunderåd.

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

16 kommentarer til “Ændringer i vores liv efter lockdown”

 1. Tillykke med den skønne hvalp. Hunde er sgu skønne. Mit bedste hunderåd er at den skal have et “Helle” hvor ingen må forstyrre den. Evt kurv eller et åbent bur 😊

 2. Allerede fra dag 1. skulle vores lille hvalp blive og vente til vi havde sagt værsågod før han fik mad. Vi satte ham ned en meter fra det sted hvor han skulle have mad, sagde ‘bliv’ og så satte vi maden ned. Hvis han bevægede sig, så tog vi maden op igen og satte ham tilbage. Sagde ‘bliv’ igen og satte maden. Når han blev (ikke vente alt for længe når han er meget lille), så sagde vi ‘dygtig’ og ‘værsågod’. Det virkede genialt. Min hund bliver, når jeg har sagt ‘bliv’ uanset hvad der sker. Er guld værd i en akut situation.
  Og så er morgentræning i 10 min hver morgen efter morgentur en god måde at køre hvalpen træt på og gøre det nemmere at være alene hjemme.

  Stort tillykke 😀 Det bliver fantastisk for jer!

 3. Vild med navnet, han ser så kær ud.
  Mine bedste råd om være:
  Gå til hundetræning ikke mindst for socialisering.
  Hav ham kun i et lille rum når han er alene hjemme , det skaber tryghed at han kun skal passe på det lille værelse og lær ham fra starten at være alene også selv og i arbejder hjemme nu. Det bliver hverdag engang og naboerne blive glade for en hund der ikke hyler hele dagen fordi den er bange.

 4. Årh Frank ser læks ud 🙂 mit bedste råd er tid. Masser af tid med Frank. Og et helle der er Franks. Hvor han kan hvile ud. OG og og, at man venter med løbeture til de er fuldt udvoksede 😉 Masser af snuseøvelser kommer man også langt med. vi har en kæmpe Ridgeback, så har god erfaring med en stor energibombe af en hund. God fornøjelse med Frankie ♥️

 5. Jeg elsker at følge med hos dig. 😊 Vi har salv en hvalp på 13 uger og to børn (3 og 6år) og selvom det til tider er lidt hårdt kan jeg allerede mærke hvor meget hvalpen giver både os voksne og børnene. Jeg kan varmt anbefale dogwhisperer.dk – der er online hunde træning med så meget god træning til t forme en dejlig familie hund. Glæder mig til at følge jeres lille nye familiemedlem. 🐶

 6. Han ser læks ud!! Jeg bliver totalt hvalpe-skruk❤️ Mit beste råd er at lære ham “må se”, til at kigge på hans tænder/ører/mund/poter eller andre følsomme steder. Det er praktisk at kunne tjekke de ting på regelmæssig basis, men især vigtigt i krisesituationer, hvis der er noget galt 🙂 Vores kan “mor se”, og så sidder han helt stille mens jeg fx piller tæger af 😬

 7. Stort tillykke med Frank – jeg er sikker på at han bringer masser af glæde til jeres familie 😍😍😍

 8. Tillykke med Frank 😁👏🏼 Vi er selv blevet dømt helt fra forstanden, mht hunde og små børn! Vi har Maja og Lærke på 4 og 1 år og så har vi hundene 😅 Koga, formel 1 labrador på 7 år. Payman, schæfer på 2 år og Svend, schæfer på 7 mdr. Jeg træner forsvarsarbejde med de yngste hunde og alle tror jo,!at det betyder, at de æder mine børn 🙄😅🤦🏻‍♀️ . Mit Aller bedste råd er at lave så lidt om på tingene, som muligt. Inkluder børnene så meget som de kan og vil. Nøjagtig som hvis det var en menneske lillebror 😉 Og så tag til hvalpetræning. Både for at socialisere jer og Frank blandt andre hunde og hundemennesker 😊 Drop onlinekurser og lignende, men vælg noget fysisk 😉 Held og Lykke med det hele. Jeg glæder mig til at følge med 😊

 9. Hvor spændende med en hund! Vi står i samme situation og vil gerne have vores børn vokser op med hund. Hvordan ledte i? Vi er på jagt efter netop sådan en blanding eller tæt på, men jeg aner simpelthen ikke hvor man skal lede.

  1. Ja, hvalpe er virkelig en mangelvare pt. De bliver revet væk. Jeg satte en søgeagent op på DBA og tjekkede annoncer så snart de kom for at se, om det er var en hvalp i en race, som vi ønskede. Men man skal virkelig være hurtig pt.

 10. Tillykke med den lille hvalp 😍😍
  Han kommer helt sikkert til at bidrage til amge gode stunder og dejlige minder for ungerne!
  Som dyrlæge kan mine råd med garanti ikke stå i den her besked 🙈
  Jeg tror det er vigtigt at man forventningsafstemmer. Skal hunden være lydig eller er det egentlig ligemeget. Hvis den skal, er det en fordel at prioriterer træning fra start. Skal den med i bil, på cykel, kunne stå ved netto – alle de ting man ønsker den voksne hund skal kunne skal man træne med hvalpen.
  Giv den et helle. Et bur kan være nemt og logisk. Mine børn sad mere i buret end hunden – så nogle gange duer det ikke 🤣
  Køb godt hundefoder – pris og kvalitet hænger sammen 100%!!
  Lær hunden at være i ro. Altså at det ikke altid er dens tur. Leg feks aport med ungerne og hvalp hvor man først må løbe når ens navn lyder. Det er svært for alle 🙈🤣
  Og til sidst husk at det hvalpen må i dag må den også i morgen – sådan tænker hvalpen. Tænk det ind i forhold til om den må være i sofaen, sengen osv.
  Rigtig god fornøjelse. Og husk hvalpetænderne falder ud omkring 3-4 månedersalderen 😉 😅

  1. Tusinde tak for din besked. Det er virkelig rart med input. Det er en ret vigtig pointe, at overveje alle steder den skal kunne indgå, så vi kan træne det fra start. Og aport-leg med navn lyder genialt. Både for børn og hunde.

 11. Aja Gregersen

  Frank ser så skøn ud! Som uddannet hundeadfærdsinstruktør vil jeg ligge mig op af hvad Stephanie skriver i den første kommentar. Sæt jer ned og tænk igennem hvad i gerne vil have han skal kunne både med og for jer(lydighed). For så er det en rigtig god ide at starte helt fra første dag ☺️ Eksempler kan være: at være alene hjemme – være med på tur og kunne slappe af, når i gør det – være i haven uden at gø – kunne gå i kurven og ligge sig når det bliver sagt – Gå pænt i snor – ikke hoppe op – være rolig i andre hundes og mennesker selskab osv. Jeg vil helt klart anbefale at starte til hvalpe træning for socialisering med andre hvalpe og basis lydighed. Men det er ligeså vigtig med socialisering af andre mennesker og dyr og ikke mindst miljø træning af steder man gerne vi have at hunden skal kunne begå sig og være afslappet i. En masse positive oplevelser i de miljøer, f. Eks. Gågaden, stranden, skoven, bondegården, dyrlægen, bussen, færgen you name it 😁 Og som en af de andre også skriver, træning i håndteringen(klippe negle, kigge i øre, tænder, poter osv) Og så selvfølgelig masse af kærlighed! Held og lykke med jeres hunde eventyr 🐶 ♥️

 12. Vi anså vores hunde i gennem tiden, som familiemedlemmer. Ikke kæledyr.
  Vores hunde har altid lystret, uanset om der var katte, hjorte eller andre hunde i nærheden. Og så gik min mor til træning med dem. I hjemmeværnet. Dét gjorde en kæmpe forskel! 😀 nu var den sidste også en lab/schæfer blanding så to racer der gerne vil lære.

 13. Jeg har ikke et hunderåd (jeg er kattemenneske) men jeg elsker bare, at hunden hedder Frank 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *