Påskeægsjagt

Påskeægsjagt er en klassiker. Og i år bliver det en udvidet version. 

Påsken er noget anderledes i år, men enkelte traditioner skal naturligvis bibeholdes. Særligt de ting der betyder noget for børnene og hvis der er noget, der betyder noget for børn, er det påskeægget. Og jagten dertil. Det er en af de traditioner, som jeg gerne vil fastholde for mine børn. (Læs om de andre her)

Normalt laver vi bare den klassiske jagt, hvor der bliver placeret chokolade-æg rundt omkring i haven, men i år har vi udvidet konceptet lidt. Børnene skal underholdes lidt og der skal efterhånden noget lidt tungere skyts til at få dem rejst op fra sofaen, efter vi har været hjemme måned sammen.

Så nu skal de på løb.

Konceptet er, at der er tale om et stjerneløb. Det vil sige, at de hele tiden skal tilbage til det samme punkt for at blive ledt hen til næste opgave.

“Den forsvundne påskehare” 

Løbet starter ved, at der ligger et brev et sted, hvor de kan finde det. Det kræver nok, at man gør dem opmærksom på det, da opmærksomheds-niveauet ikke altid er tårnhøjt.

I brevet står der:

“Kære børne-efterforskere.

Påskeharen er blevet væk. Vi er bange for, at nogen har taget den og og alle påskeæggene. Måske er det ræven Hugo. 

Vil I hjælpe påske-politiet og finde påskeæggene? 

I så fald skal I tage sko på og gå ud i haven” 

Ved det sted, hvor børnene skal sendes afsted fra til hver post, har jeg tegnet et kort over området, hvor de kan se, hvor posterne er placeret.

Her hænger der endnu et brev ved siden af kortet.

“Kære børne-efterforskere. 

Mange tak fordi I vil hjælpe påske-politiet med at finde frem til påskeæggene.

I skal nu gennemføre 10 opgaver. I kan se på dette kort, hvor I skal gå hen. I skal starte med post nr. 1. Hver gang I har gennemført en post, skal I komme her tilbage. Undervejs skal I holde øje med, om påskeharen dukker op”

De bliver herefter sendt afsted til første post. Jeg kommer til at gå med dem rundt, da de er for små til både at læse og forstå selv. Hver gang de har gennemgået en post, skal de gå tilbage til start og finde placeringen for næste post på kortet.

Posterne er som følger: 

1. Lav 10 frøhop.

2. Find noget gult. Find noget hårdt. Find noget rundt.

3. Løb alt hvad du kan hen til et specifikt punkt og tilbage (Hos os er det en havesofa)

4. Find din yndlingsbamse.

5. Gennemgå en lille forhindringsbane. Forhindringsbanen består af, hvad man lige kan finde. Hos os er det en række Bobles-møbler og en stol de skal kravle under. Det kan også være sten, som de skal gå i zigzag mellem.

6. Kims Leg. En masse små ting de kan genkende lægges er lagt på en bakke med et viskestykke over. Viskestykket bliver fjernet i 10 sekunder og lægges på igen. De skal genfortælle så mange ting som muligt, som lå på bakken.

7. Stå på ét ben og syng Mariehønen Evigglad

8. Sig 3 søde ting om hinanden (det er spændende om de kan det..)

9. Tegn påskeharen.

10. Find dit påskeæg – Påskeægget er begravet ned i deres sandkasse i en plastikpose.

Børnene har spist lidt meget sukker på det sidste, da hverdag, weekend og fest har været blandet lidt sammen. Derfor er tanken, at det ikke skal være en ægte påskeægsjagt, men de efter hver post får en lille præmie – en pakke rosiner, et par jordbær, kiks, fignestang osv. Og istedet for et påskeæg får de et blad. Hvis det er sådan det ender, skal de have af vide, at de leder efter en “påske-gave”. Ellers bliver de svært skuffede, når de når dertil.

Jeg er dog ikke helt afklaret, selvom tingene er købt. Jeg overvejer igen, at de bare skal have det påskeæg.

Godt det snart er hverdag igen, så må vi indføre ekstra grøntsager der.

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

2 kommentarer til “Påskeægsjagt”

  1. Tak for den her! Jeg har slet ikke selv fantasi til at finde på den slags selv, men fik idag med udgangspunkt i indlægget her lavet en rigtig fin æggejagt for min søn og nabodrengen. Så mange tak for indlægget og din gode blog!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *