Skabelon til ugeprogram af Live fra Lolland og en hel bunke lege

Det kan godt være svært at finde på lege og aktiviteter til ungerne i disse dage. Jeg har vredet min hjerne og Live fra Lolland har tegnet en fin skabelon, så det hele er til at komme ind i et skema

 

I har simpelthen været så søde til at rose mit skema fra forleden. Der er mange ude i det danske Instagram-land, der har lavet nogle endnu sejere ting, men jeg er så glad for, at I kan bruge de ting, som vi har glæde af i vores hjem.

Nu er det hele dog blevet meget nemmere, hvis man som forældre ikke kan fremfinde de store kreative, pædagogiske evner eller ganske enkelt ikke orker at tegne. Jeg er simpelthen så beæret over, at Kristina fra Live fra Lolland (Som jeg personligt er KÆMPE fan af) sagde ja til at tegne skemaet og piktogrammerne over lege og rutiner, så det hele er lige til at downloade og printe ud.

Du finder det hele lige her ved at trykke på nedenstående links. Og Kristina har endda tegnet et sæt biografbilletter, der kan bruges til at lege ægte hjemmebiograf.

Skema

Rutiner 1

rutiner 2

Lege og aktiviteter

biografbilletter

Oversigt over lege

Har jeg samlet en oversigt over alle legene, som vi vælger at udføre dem, men man kan jo altid udvikle en leg eller ændre den, hvis ungerne eller du har bedre ideer.

Udendørs lege

Alle disse lege er både egnet til at kunne udføres indendørs og udendørs, men i disse tider, hvor fx legeaftaler skal foregå udendørs, er det godt at kunne have noget i baghånden.

Forhindrings-bane

Forhindringsbaner kræver bare alt, hvad man kan finde i haven. Vi plejer at slæbe børnenes Bobles-dyr ud i haven og supplerer det med alle de ting, vi kan finde i haven. Brædder, træstuppe, vandslanger, havestole og borde, der stilles så man kan kravle under og over eller løber udenom. Børnene elsker selv at lave og skabe forhindringsbanen. Man skal bare lige sørge for, at det hele er sikkert og ikke nemt kan vælte.

Hule-leg

Der er intet bedre end at bygge huler. Det er klart en leg, der med fordel kan leges ude i skoven, hvor der er træer og grene til hjælp. Men i bund og grund skal der ikke mere til end et havebord og et tæppe (der gerne må blive beskidt)

Hvis det skal være lidt mere avanceret, kan du se her, hvordan man laver en hule med en pressening og her kan du se, hvordan et par grene og et tæppe kan fikse det.

Olympiade

Olympiade er en sikker vinder her hjemme, medmindre vi alle når at blive uvenner, inden vi overhovedet kommer igang. I dag blev alle ungerne fx uvenner over, hvem der skulle være hvilket land.

Legen har flere processer.

 1. Udfind et land-processen 

Først bliver børnene præsenteret for hele verdens lande. Det kan bare være på en computer eller en telefon, hvorfra de udvælger, hvilket land de vil repræsentere. Det skal så tegne flaget, hvorefter vi laver vores lille fanebære-march, hvor alle skal ind og introducere sit land.

     2. Konkurrencerne

Bagefter er der konkurrencer. Børnene skal konkurrere i følgende discipliner

 1. Længespring
 2. Hurtigløb
 3. Længdekast med bold
 4. Højdekast med bold
 5. Limbo
 6. Tov-trækkeri

For at undgå, at alle går amok i vrede skiftes vi lidt til at vinde.

   3. Medalje-overrækkelse

Jeg bruger mine gamle medaljer fra forskellige løb. Alle vinder. For husfredens skyld.

Rekord-leg 

I samme kontekst har vi rekord-leg

Jeg tegner 4 aktiviteter på et stykke papir:

 1. Hvor langt kan I kaste en gummistøvle?
 2. Hvad lang en tøjkæde, kan I lave?
 3. Hvor mange gange kan I hoppe til sammen?
 4. Hvor højt et tårn kan I bygge af Lego-klodser?

Tanken er, at de skal være fælles om det. Så det er ikke en intern konkurrence, men små team-øvelser.

Rime-bold

Rime-bold kan laves på hundrede måder og rimende kan skiftes ud med tal osv., alt efter hvor gamle børnene er. En bold kastet rundt og hver gang, man griber den, skal man sige et ord, der rimer på det, der lige er blevet sagt.

Dyre-leg

Hvis man har brug for, at få børnene lidt væk fra Ipaden og føler et behov for at motionere dem lidt, er dette oplagt.

Vi bruger plastik-dyr til legen, men man kan sagtens bare tegne dyrene på et stykke papir.

Børnene står i den ene ende af haven og ca. 10 meter fra dem, har jeg stillet en masse dyr:  en elefant, en bjørn, en løve osv.

Hvert barn skal nu løbe ned og hente et dyr og komme tilbage med det, hvorefter vi alle skal gå eller løbe en runde frem og tilbage, alt imens vi går og siger ligesom dyret.

Jeg har sådan set bare hentet inspiration fra Crossfit og her kan du se, hvordan man kan udføre 10 forskellige dyrs gang.

Indendørs aktiviteter

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mine børn ser rigtig meget Ipad, fordi jeg forsøger at passe mit arbejde, alt imens at de er så understimulerede, at de hænger sig i gardinerne.

Her er et par stykker af mine go to-lege, udover tegning, spil, perleplader, legetøj, bøger, Ipad (rigtig meget Ipad) og som  sagt kan mange af udendørs-legene også bruge indendørs.

Teater-leg 

Sammen med ungerne digter vi en historie. Den må ikke være alt for lang og ikke alt for detaljeret. Herefter får de 30 minutter til at lave historien om til et teater-stykke. Jeg hjælper dem lidt igang med klæd-ud osv, men herefter skal de så vidt det er muligt, selv udvikle teater-stykket og invitere mig til premiere, når det er klar.

Det samme kan man gøre med cirkus, hvor de bliver tildelt forskellige roller og så skal øve sig som linedansere, klovne, danse-bjørne osv.

Hjemmespa

Pigerne herhjemme elsker hjemmespa. Vi fodbad, lægger neglelak, fletter hår, laver hjemmelavet ansigtsmaske osv.

Min søn er knap så begejstret.

Hjemmebiograf

Vi laver billetter og sælger billetter, laver popcorn og så er der ro til, at mor kan arbejde. I hvert fald indtil, at der ikke er flere popcorn.

Puslespil på tid

Vi sætter et æggeur og ser, hvor mange puslespil (af de nemme), vi kan nå at lægge på 10 minutter

Børne-træning

Bevægelse er rigtig godt. På Youtube ligger der en masse træninger til børn, hvis man søger på “Kids Workout” Det samme er gældende, hvis man søger på “Børneyoga” eller “Dans for børn”

Vi bruger musik rigtig meget til bevægelse. Fx bruger vi Justin Biebers sang “What do you mean” Hver gang han synger præcis de ord, skal alle ned og ligge på maven og op igen.

Disko- og MGP-fest

Yes, mand.

Før helt op for MGP og stil chips og sagtevand på bordene. Put lidt struktur i legen, så vi leger limbo, stopdans, ballon-dans osv.

Andre geniale ideer og sider: 

Valdemars Ro har en virkelig fin opskrift, hvor du kan lave din egen modeller-voks

Siden kreativ med ungerne har en hel masse ideer til alle aldre

Legekufferten har gode ideer til leg i køkkenet

Kriblekongen følger vi på Instagram og jeg elsker hendes gode lege

Leg og lektie laver både gratis opgaver til hjemmeskoling og leg til før-skole-alderen

Hvis du vil bage med børnene, har Coop en hel masse opskrifter her og bloggen “Mor med mere” har en masse opskrifter her

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

4 kommentarer til “Skabelon til ugeprogram af Live fra Lolland og en hel bunke lege”

 1. TAK! Nogle helt fantastiske forslag til aktiviteter i de kommende uge, hvor vi er sammen – hver for sig.
  Tak – bare tak!

 2. Optursindlæg! Har trawlet rundt på Pinterest, har tømt Panduro og allerede bagt (også med surdej), men det her rammer plet- Tak!

 3. Genial original ide og oprindelig grafik – og Lolland live grafik. Jeg har ingen børn, men vil snarligt dele link til indlæg og ide på min blog.
  Jeg tror ikke, du mangler ideer, men ellers vil jeg gerne dele to geniale skabeloner til udvikling af nye spil og lege. Det kan jeg godt sige, for jeg har ikke selv fundet på dem 😀
  http://marinaaagaardblog.com/2018/03/02/motion-leg-og-spiludvikling-design-eget-program-eller-unik-idraet/
  http://marinaaagaardblog.com/2018/03/02/motion-leg-og-spiludvikling-design-eget-program-eller-unik-idraet/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *