Opbevaring af bamser

 

Jeg roder. Min børn roder. Min mand roder. Alle roder i vores hjem.

Det er der nok ikke noget mærkeligt i. De fleste børn roder. O (nogen) mænd, hvis kvinder i min omgangskreds taler sandt.

Jeg føler i bund og grund, at jeg rydder op hele tiden. Uden at overdrive kan jeg samle det samme stykke legetøj op 15 gange om dagen. På magisk vis finder det samme stykke legetøj tilbage fra en skuffe til gulvet. Det kan være svært deprimerende at sidde en lørdag eftermiddag og kigge rundt i sin stue, der ligner en netop afsluttet borgerkrig på trods af, at man freaking har ryddet op siden kl. kvart i kvalme.

Jeg vil gerne have, at mine børn rydder op selv. Af samme årsag har jeg tegnet piktogrammer på alle kasser, så de (og mormor) ved hvor tingene hører til. Det hele ligger i plastikkasser på en hylde. Dog har mængderne af legetøj og plastiklort det med at vokse (Jeg fatter det ikke, for det er ikke mig, der køber det til dem) og derfor havde jeg i dag sat dagen af til at få styr på deres legeværelse. Det lyder meget fint, at de har et legeværelse, men de har faktisk selv valgt, at de alle 3 skal sove sammen og derfor har de et soveværelse og et legeværelse.

I dag var dagen, hvor der skulle styr på det. Der var ting og legesager overalt, i en sådan grad at børnene nægter at være derinde. Forståeligt nok, men det er jo trods alt dem selv, der forårsager, at der ser sådan ud på 20 sekunder.

Jeg spurgte dog alle de venlige mennesker på Instagram, om de havde gode ideer til opbevaring af især bamser, der ligger og flyder og flere spurgte, om jeg ikke ville dele det og det kommer her. Pga. ophavsrettigheder på billeder og den slags flotte ting, tager jeg dog kun alene billeder ind af de virksomheder, som virksomheden bag bloggen her samarbejder her og så smider jeg et par links ind til de resterende.

But here it goes:

De klassiske poser

Mange har dem, men de er også nemme at komme til og nemme at rydde op i. De store forvoksede vasketøjskurve nu bare til legetøj.

Vi har købt vores i IKEA, ellers findes der nogle virkelig fine hos Børnenes Kartel her og her. 

Bamse-zoo

Denne her ide er virkelig nuttet og hvis man er lidt ferm på fingrene, kan man lave det selv. Tanken er, at man laver et bamse-bur med nogle elastikker foran, hvor bamserne så bor, når de ikke bliver krammet og nusset. Se det her

Net 

En måde at få bamserne af vejen, er at spænde et bredt net ud under loftet. Fx. dette fra Amazon. Fordelen er, at man børnene måske ikke så nemt kan komme til bamserne.. Men ulempen er så, at det samme gælder, når der skal ryddes op. Men det er en smart måde, at få det helt væk fra gulvet.

Reb fra loftet 

Et styks reb, der hænger ned fra loftet og så bamser hele vejen ned i klemmer. På den måde har børnene et overblik og kan altid spotte yndlingsbjørnen.

Elastikker

Et par lange elastikker spændes tæt langs væggen, hvor de krydser hinanden. Bag ved dem kan bamserne placeres i børnehøjde.

IKEA

IKEA blev vores redning.

Vi ville gerne have reoler, hvor børnene selv kan tilgå kasserne med legetøj og derfor selv rydde op i dem.

Vi har valgt møblerne fra Trofast, som børnene også kan kravle rundt på og så har vi indført piktogrammer på alle vores kasser, så de selv skal kunne se, hvilket legetøj der hører til hvor.

Let the oprydning begin.

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *