Hvor mange penge tjener jeg egentlig på at lægge mit liv ud på det store internet?

For nylig skrev jeg dette indlæg, fordi nogen havde ytret sig lidt negativt omkring mine egenskaber som mor på det store internet. Bedst som jeg troede, at det var en enlig svale, fik jeg igen tilsendt et screenshot af, at nogen havde skrevet noget knap så pænt. Eller “knap så pænt” er måske for meget sagt, for vedkommende havde nu en fin pointe.

Der stod noget i retning af, at jeg konstant klynkede over at have dårlig samvittighed over for mine børn, og jeg måske skulle overveje at tage hjem og være sammen med dem, frem for at tage ud og drikke drinks og rejse ud i verden, når jeg havde fri fra arbejde.

Og lige den del er jeg faktisk ret enig i. Eller i hvert fald i pointen i det. For jeg har ikke rejst uden mine børn i privat øjemed siden 2015 og der var 2 af dem slet ikke født.  Men jeg kan sagtens se pointen – det er lidt åndet, at jeg fx i dette indlæg klynker over, at jeg ikke deltog i et jule-arrangement, men istedet tog på arbejde. For jeg kunne jo sådan set bare være taget med, istedet for at klynke over det. Men livet er fuld af valg og ind imellem er valg forbundet med afsavn og det synes jeg nu, at vi gerne må tale om.

Men det var slet ikke det, jeg egentlig ville med dette indlæg. Faktisk bunder dette i en kommentar, der var tilknyttet netop dette udsagn. En person havde kommenteret med følgende:

Og da jeg læste det, kunne jeg ikke meget andet end at trække på smilebåndet. Sådan som jeg forstår det, mener vedkommende, at jeg ligesom mange andre bloggere lever stærkt og flot på at lægge mit liv ud på det store internet. At jeg er nødsaget til at holde samme tone, fordi det er det, jeg sælger (ud) på. Jeg kan sagtens forstå, hvor det kommer fra. At være blogger er nemlig noget, der ofte bliver forbundet med kommerciel værdi og et liv i sus og dus.

Der findes nemlig mange, der lever af at blogge og løbende indgår samarbejder med virksomheder, der betaler dem for, at de fortæller og promoverer produkter.  Det kaldes influencer marketing og udføres af de såkaldte influenter eller influencer – alt efter hvilken sprog du formidler det i.

Min blog er en del af et netværk – Bloggers Delight, der netop lever af denne type af marketing. De har både influenter, der lever af at reklamere og de har bloggere ligesom mig, der i ny og næ bliver tilbudt samarbejder, hvor det lige giver mening. Men da jeg har et arbejde, der betaler vores realkreditlån og giver os mad på bordet, er det altså meget sjældent, at jeg laver denne type af samarbejder. Der skal virkelig falde noget ned i skødet på mig, som jeg synes er en hammerfin ide og som jeg ved, at de der læser med herinde, kunne få gavn af. Og sådan bliver det ved med at være. Uagtet at jeg sagtens kan forstå de, der kaster sig ud i et fuldstidsjob som influent, da det giver masser af fleksibilitet, som et 8-16 job ikke helt kan klare og dermed mere tid med det vigtigste – nemlig familien.

I hele 2019 har jeg haft en indtjening på min blog og min Instagram-profil på under 5000 kroner. Ved siden af det, var vi så heldige, at vi blev inviteret en tur i Jesperhus, som i forvejen stod på vores sommerferie-ønske og som vi selv har booket en tur til igen. Og så har jeg fået tilsendt et par bøger, lidt tøj til børnene og den slags ting. Dette bliver skatteteknisk betragtet som en gave, som man bliver beskattet af. Man ender dermed at betale ca. halvdelen af værdien af den gave til skat.

Jeg er som regel omkring halvanden time om at skrive et blogindlæg og med 140 udgivne blogindlæg – dette inklusiv –  i 2019, giver det altså en samlet timeløn på ca. 23 kroner i timen. Før skat that is. Og jeg kan jo bare lade være, så det skal ikke lyder som (mere) klynkeri. Det er blot for at skabe lidt gennemsigtighed og pointere, at det altså ikke er kommercielle hensigter, der driver værket.

Så hvis det her var en “business”, ville det altså være en rigtig dårlig én af slagsen. Det er altså bare mit liv. Så det er altså ikke af forretningsmæssige årsager, at jeg klynker. Det er alene bare fordi, at familielivet indimellem kan være lidt hårdt. Men tingene går frem af, mine børn bliver ældre og ældre, så måske 2020 bliver et år helt uden dårlig samvittighed.

Og så lad os aftale, at hvis du synes, at jeg er en stor idiot, der gør tingene helt forkert, så skriv til mig direkte, istedet for på en anonym app.

Jeg lover om ikke andet, at jeg i hvert fald lytter.

 

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

8 kommentarer til “Hvor mange penge tjener jeg egentlig på at lægge mit liv ud på det store internet?”

 1. Jeg synes simpelthen det er så latterligt at folk skal skrive dårligt om andre – og så på en anonym side… og hvis de ikke gider læse/ lytte så kan de jo lade være.
  Jeg forstår såmænd godt dit “klynk” for som forældre vil man helst rive sig i tusind stykker for at kunne de hele…
  god karma herfra 😘🍀💚

 2. Godt brølt! Det er så nemt at kloge sig på andres intentioner og endnu nemmere, når man kan gemme sig bag en skærm og dermed ikke blive stillet til ansvar.

 3. Bare rolig – der går mange år før det bliver lettere med børnene 🙄 Jo, ganske rigtigt bliver noget nemmere, men så opstår der bare nye udfordringer 😬
  Jeg syntes det er fedt at følge med i et ægte liv, som viser at der er en masse valg der skal tages i hverdagen – både personlig og professionelt, både for store og små. Tak fordi du viser hvordan livet kan leves i jeres familie.

 4. Jeg håber virkeligt at du bliver ved med at dele på trods af en meget lav timeløn, dine historier (her og på instagram) gør en kæmpe forskel for mig især når livet som tvillingemor føles kaotisk.

 5. Jeg har en bedre ide, hvis folk ser noget de ikke bryder sig om, eller synes det du gør er åndsvagt, så kan de trykke unfollow …
  Hvad andre mennesker mener om dig, det er i virkeligheden slet ikke dit problem, men deres. Så lad dem mene hvad de vil og opfordr dem til at trykke på den smarte unfollow knap😘 Du er skøn, du er ærlig og jeg elsker at følge dig❤🙏

 6. HEY! Du er den mest autentiske og hjertevarme blogger, jeg følger. Og jeg følger/har fulgt en del gennem årene. Dine børn er meget heldige at have dig som mor. Børn kan faktisk godt få en forkert forståelse af verden og deres eget følelsesliv, hvis det hele bliver overfladisk og uden ægthed. Kh en psykolog.
  PS bøllerne på Jodel kan bare komme an! – med en mailadresse til en god snak, naturligvis. .

  1. Årh, hvor er du bare sød. Din besked gør mig så glad. Jeg synes, at jeg hviler godt i mit moderskab, men den slags beskeder kan hurtigt få en til at vakle lidt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *