I oktober skal jeg (have dårlig samvittighed over..)

 

Jeg kan se hos mange af mine pæne og velformulerede blogger-kolleger, at det er moderne at skrive, hvad man har af planer i den kommende måned, så snart kalenderen rammer den første.

Nu er den første uge i oktober jo stort set overstået, men jeg er ikke ligefrem kendt for at ride, den dag jeg sadler.

Jeg har desværre ingen ture til Thailand eller andet overdådigt i vente. Så jeg tænkte, at jeg kunne bidrage med en lidt anden vinkling, som jeg håber at andre derude kan genkende. Medmindre det bare er mig, der ikke har styr på en skid.

Oktober har ramt os. Det bidrager med nye udfordringer i den lille børnefamilie. Og ikke mindst helt nye ting at have dårlig samvittighed over. Sådan er det at føde et barn. Der medfølger et gratis abonnement til klubben for evig dårlig samvittighed.

Så i oktober ved jeg med sikkerhed, at jeg vil have dårlig samvittighed over..

.. At det er efterårsferie og vi ikke holder fri

Efterårsferie er forbundet med virkelig mange fede børneaktiviteter, som man burde trække sine børn med til. Men vi holder slet ikke fri og hvis der er tidspunkter man skal have dårlig samvittighed, er det når man burde holde fri med sine børn.

Næste år har vi for første gang et skolebarn. Det kan være, at det kommer til at betyde, at vi for første gang skal bruge uge 42 på at stå i kø for at hilse på Paw Patrol i Fields, eller hvad man ellers bruger den uge på.

… At vi (igen) ikke har styr på børnenes efterårs-garderobe 

Der findes mange forældre, der første dag i oktober kommer væltende ind i vuggestuer og børnehaver med jordfarvede og pastelfarvede termosæt med matchende flyvedragter, huer og gummistøvler. Forældre der har planlagt årets vinter-garderobe i god tid.

Jeg ville ønske, at vi den type forældre. Forældre med struktur og ordentlighed.

Det er lidt som DSB og snevejr. Hver eneste år kommer det grænseløst bag på os, at det nu igen har besluttet at blive efterår. Jeg ved ikke, om jeg har en ide om, at vi egentlig bor på Lanzarote eller de vestindiske øer, men gang på gang tænker jeg, at den danske vinter vel ikke er så kold og et termosæt nok skal kunne holde dem varme.

Så rammer vi første oktober og jeg indser, at der skal skaffes en flyverdragt indenfor 14 dage.

Så der er vi nu og børnenes mangler i institutionens garderobe er altid noget, man kan have dårlig samvittighed over.

… At vi ikke kommer i skoven

Efterår er forbundet med verdens smukkeste farver. Træerne skifter farve og man burde virkelig komme ud og trække den friske efterårsluft helt ned i lungerne.

Man burde samle kastanjer og lave kollager ud af blade.

Men det kommer vi højst sandsynlig ikke.

Fordi vi har 3 børn i trodsalderen. Så før vi får puttet dem i de flyverdragte, vi endnu ikke har købt, er solen gået ned igen.

 

Men udover at have dårlig samvittighed skal jeg

..til Grønland og arbejde.

.. ordne hus og tjekke tagrender. Det har jeg nemlig læst, at man skal inden det bliver vinter, når man er husejer

.. krumme tæer over de sidste afsnit af “Gift ved første blik” og se “A star is born” i hvert fald 2 gange       på Netflix

.. forsøge at få en aften uden børn med min mand. Det er nemlig 6 måneder siden, at vi sidst har haft det.

Er der andet, jeg mangler at skrive på listen for oktober?

 

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

12 kommentarer til “I oktober skal jeg (have dårlig samvittighed over..)”

 1. Du mangler at have dårlig samvittighed over, ikke at lave halloween græskar og pynte op til den slags uhygge! 😂

 2. Vi mangler både hue, vinterstøvler og sutsko og sikkert mere 😂 har dog flyverdragt da den er købt brugt sammen med termotøj og regntøj,for det voksede hun ud af sådan natten over nærmest 😂

 3. Du har sikkert ikke husket det hele. Du skal bare vente, så dukker det op af sig selv – helt som det plejer. Sådan er det i hvert fald for mig 🙂 – jeg er et af de mennesker, som ikke er klar over noget som helst, før det er nu (eller har været). Men det har så den fordel, at jeg sommetider bliver glædeligt overrasket 🙂
  .

 4. Dårlig samvittighed over at man ikke får skåret det vildeste græskar der kan pynte foran hoveddøren🤪

 5. Halloween👻….jesus crist😂…Jeg tror jeg er den eneste mor i roskilde, der ALTID glemmer, at købe udklædning til min datter…Jeg går ikke så meget op i det..

 6. Kære Jernmor
  Du skal ikke have dårlig samvittighed over noget for du gør det sk… godt ⭐️
  Jeg er på den roligere side af børnelvet med teens på 16,16 & 15 år. Og når jeg ser tilbage ved jeg at vi nåede lidt af “ det hele” og alt det nødvendige, men også meget dejligt og skønt. Hvis jeg skulle gøre noget om er det at jeg havde slappet lidt mere af og været min egen bedste ven frem for ofte en indpisker i hvad jeg ikke havde nået eller burde. KH Lone

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *