Ferie med børn is coming – Brace yourself

Jeg er ganske overbevist om, at vi pt går igennem den hårdeste tid, man kan som børnefamilie.

Bevares. Når de bliver ældre vil der helt sikkert dukke meget større og bekymrende problemstillinger op. Men lige nu peaker vi på larm og mængden af konflikter.

Da jeg var gravid med tvillingerne, ramte størstebarnet de 2 år og indtrådte i den måske obligatoriske trodsalder med hysteriske anfald med små hænder, der hamrede i gulvet, når hun ikke fik sin vilje. Jeg tror aldrig, at jeg har mødt så påståelige mennesker som 2-årige. Selvom de knap nok har lært at sige hele sætninger, har jeg diskuteret med 2-årige, som jeg ikke har diskuteret med andre mennesker i verden. Og det var det, der skræmte mig allermest ved at vente tvillinger. Det var, at jeg inden længe skulle finde ud af at være mor til hele to børn i den alder.

Jeg ved heldigvis, at det går over. Jeg har heldigvis en 5-årig som bevis for, at frontallapperne vokser til og vender tilbage til (nogenlunde) pædagogisk rækkevidde.

Men lige nu raser stormen. Den er ved at tage af, bevares. Konflikterne er begyndt at dale igen og nu har vi da et par måltider om ugen, hvor vi kan tale sammen uden nogen pludselig flipper bagover i en flitsbue og kyler tallerkenen igennem luften, fordi der er placeret ketchup det helt forkerte sted og har ødelagt måltidet for evigt.

Og nu. Nu er det snart ferietid. Det vil sige, at hele familien skal være samlet i 3 uger. ENOGTYVE DAGE. Plus det løse.

Det skal ikke lyde som om, at jeg ikke elsker at være sammen med mine børn. Det gør jeg. Helt ind i knoglerne. Men det er også hårdt arbejde. Ligesom det er hårdt arbejde at være i et parforhold. Selvom vi elsker andre mennesker, er det okay, at vi synes det ind imellem er hårdt arbejde at være sammen med dem.

Sidste år skrev jeg indlægget “Sådan overlever du ferien med familien” og måske skulle jeg give nogle af mine egne tricks et skud.

Men jeg synes efterhånden, at vi har lært, hvad både vi og børnene har brug for, når vi er intenst sammen i længere perioder. Først og fremmest har vi brug for pauser. Pauser, hvor det er okay at lægge sig væk og se fjernsyn lidt tid. Skærme er helt okay i vores familie.

Vi ejer ingen Ipads. Jeg er for nærig til at købe 3 og jeg ved hvor mange konflikter, der ville opstå, hvis vi kun havde en. Det er lige før, at jeg så ville kunne tage betaling for, at folk kunne komme ind og se små børn slå verdensrekorder i at skrige, om hvorvidt der skulle sættes Gurli Gris eller Ramasjang app på. Så indtil jeg holder op med at være nærig, må de altså undvære.

Forleden fandt jeg en bog i Netto, der hedder “7 skærmfri dage”, der indeholder en masse fine ideer til, hvad man kan lave. Når jeg googler den nu, koster den omkring 280 kr., men jeg er ret sikker på, at jeg gav max 100 kr. for den. Jeg har ikke fået kigget så meget i den endnu. Jeg har sikkert haft for travlt til med at glo ind i en skærm.

Derudover var der en meget sød følger, der skrev til mig for nylig, at hun havde skrevet en E-bog, der hedder “Eventyrlig sommer” Hun ville gerne forære mig den, men da den kostede 97 kroner, ville jeg hellere støtte deres lille forretning end at have bøvl med at indberette til skat (det skal man nemlig med ting, man modtager gratis) og skulle markere det som reklame. Bogen der er på 100 sider, indeholder søde lege og opskrifter og bingoplader, der er med lidt samme koncept, som når vi laver skralde-skattejagt.  Jeg synes det er et fint lille hæfte man kan printe ud og tage med, hvis man er ligeså idé-forladt, som jeg er og har brug for lidt inspiration. Man kan finde deres e-bog på deres Instagram-profil.

Vores sommerferie-planer er endelig gået i orden. Bedre sent end aldrig henset til, at vi officielt holder ferie fra i morgen. Mere om det senere.

Men jeg kan sige så meget, at det bliver spændende. For alle.

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *