Foredrag: Parforhold og børn – sådan overlever i børnetornadoen

Den 16. april afholder jeg og en parterapeut et foredrag. Det handler om at overleve i sit parforhold, når man er væltet af børn.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg forventede, da vi ventede første barn.

Jeg kan huske, at jeg havde en bekymring. En uro i maven, der ikke omhandlede vores kommende rolle som forældre, men som omhandlede vores kommende rolle som kærester – alt imens vi var nogens mor og far.

Min bekymring blev ikke bragt til skamme. Tværtimod. På trods af, at man siger, at 80 % af ens bekymringer aldrig bliver til noget, fik denne bekymring i den grad ben at gå på.

De første uger efter vores ældste datter blev født, eksploderede alt kærlighed, vi nogensinde havde følt og blev en lille altopslugende barselsboble. Vores historie og vores parforhold havde udmøntet sig i den lille kødklump, der lå der på sofaen. 3000 gram ren kærlighedsmasse, der var i levende live som ren symbol på vores kærlighed.

Vi skiftevis græd af glæde, så hinanden dybt i øjnene og var mere forelskede end nogensinde.

Den lykke blev hurtigt skiftet ud med noget andet

Kærligheden til kødklumpen på sofaen bestod. Det samme gjorde egentlig vores kærlighed til hinanden. Men det parforhold, der havde fyldt alt for os i den tid, vi pludselig knap nok kunne huske, altså tiden inden baby, fyldte pludselig ingenting.

Alt imens vi forsøgte at navigere i blevalg, øjenkontakt, sundhedsplejersker, gode råd og bare det faktum at holde en baby i live, var der ikke plads til parforholdet.

Den lille kødklump, der lå på sofaen, flyttede sig ikke. Hun skabte en fysisk distance mellem os. Hun var et lille b-menneske og det betød, at hun ofte først sov kl. 22.00 det første år af hendes liv. Uanset hvad vi gjorde. Der var definitivt ikke længere noget, der hed voksentid.

Så kom der 2 mere.. 

Da vi endelig var ved at finde ud af, hvordan man både skulle fungere som kærester og forældre, startede det hele forfra. Og denne gang i version 3.0. Pludselig skulle vi være forældre til 3 børn. På trods af, at vi kun havde knap 2 års erfaring i børn og babyer.

Der er mange ting, vi kunne gøre bedre i vores ægteskab. Jeg kunne eksempelvis slukke min telefon om aftenen og se min mand i øjnene i stedet. Vi kunne føre intense og reflekterede samtaler, men som jeg skrev om her, er det bare sjældent, at det bliver til noget.

Jeg har ganske enkelt ikke mere overskud, når alle 3 børn er lagt. Efter en dag, hvor jeg meget få minutter har haft mulighed for at være mig selv. Hvor der er blevet råbt mor mellem 16 og 60 gange i timen og hvor jeg har skulle agere tjener, forhandlingsleder, konfliktmægler og rengøringshjælp non stop fra klokken 6 om morgenen og til det sidste barn lukker sine øjne ved en 20-tiden.

Det er ikke særlig fordrende for et parforhold.

Hvad gør vi? 

Sidste år deltog vi i dette kursus.

Det var en kæmpe gave for vores parforhold og særligt i månederne efter var vi gode til at tale sammen, gode til at reagere på hinandens signaler og gode til lytte.

Men vi kan sagtens blive bedre.

Jeg manglede et foredrag.

Foredrag med Cathrine Katzmann

Cathrine er parterapeut og jeg fandt hende i sin tid på Instagram.

Hun er meget konkret og giver løbende værktøjer til at være gode kærester. Eksempelvis kom hun med et godt råd i en story, jeg ofte tænker på. Det omhandlede, at man ofte kommer til at skændes, når det hele koger over. Når børnene skriger, når de nægter at tage deres vanter på, når de hyler over, at ketchuppen er landet det forkerte sted på tallerkenen – Ja, så er det nemt lige at skære tænder af sin partner, fordi man i forvejen er presset.

Hun sagde da, at man altid skal huske sig selv på at tage konflikterne, når alt det omkring os ikke længere er et stort kaos. Det kan sammenlignes med en brændende bygning, hvor man venter med at tage konflikten med ens mand, når man har forladt den brændende bygning og der er ro.

Jeg spurgte derfor Cathrine, om hun ville være interesseret i at holde et foredrag, der netop omhandlede alt det ovenstående. Alle konflikterne og alle frustrationerne og vigtigst af alt, hvordan man håndterer dem. Sådan helt konkret.

Tid, sted og pris

Foredraget finder sted den 16. april klokken 19.00.

Vi har lejet et lokale hos det hyggelige Pool Pub, der ligger på Rentemestervej 67 i København NV og det koster 200 kroner at være med og du kan købe en billet her

 

 

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *