Søndag i Creative Space

Creative Space. Søndag brugte vi i kreativitetens højborg. Den lille café, der serverer maling af keramik sammen med kaffe. Vi havde taget en to-årig med.. (Indlægget er ikke skrevet i samarbejde med virksomheden) 

Jeg læste engang i en avis, at forældre generelt tror alt for lidt på deres børn. De giver dem slet ikke udfordringer i hverdagen, fordi de ganske enkelt ikke har tiltro til, at de reelt kan klare andet end at sidde på deres numse og se Ipad. Det er børnene til gengæld rigtig gode til.

Vi har nok altid haft for meget tiltro til vores børn. Eller i hvert fald til det faktum, at man kan hive ens børn med alle steder og det uanset hvad, bliver sjovt og hyggeligt. Det betød blandt andet, at vi slæbte Ellie med op på toppen af et bjerg, da hun var 3 mdr. Og det er nok også derfor, at vi nu et par gange har slæbt babyer med på lange vandreture.

I dag har min søde mor fødselsdag. Når man bliver 72 år har man ret meget grej i sit hjem. Det er sjældent, at man har behov for genstande. Enten har man på et tidspunkt ejet en grim vase, eller også har man en 4-5 stykker stående i skabet, så der er ikke særlig meget materielt på den ønskeliste. Istedet ønskede min mor sig oplevelser.

Jeg er den slags, der hopper med på alt influenter taler om på de sociale medier. Hvis nogen poster noget om en smart boghylde, tænker jeg straks, at den slags mangler vi sgu da. Selvom vi faktisk ejer flere boghylder end bøger. Vi er vist knap så belæste i vores hjem.

For et par måneder siden var der en influent, der besøgte stedet Creative Space, der ligger i Århus og i København og da besluttede jeg, at det var en oplagt gave til min søde mor. Et par timers kreativitet og kvalitetstid med hendes børnebørn og jeg.

Jeg har dog en 2-årig dreng, der pt. ynder at lege smadrelege. Den går ud på, at han finder alt, hvad han kan komme i nærheden af og smadrer det mod jorden. Ham lod vi tage på tur med far istedet. Ikke blot for keramikkens, men også for mit blodtryks skyld og min økonomi for den sags skyld.

Jeg havde ringet til stedet på forhånd og meddelt, at jeg havde tænkt mig at tage en 2-årig og en 4-årig med. Ligesom for at lodde stemningen. De var overraskende søde og imødekommende. Jeg følte helt oprigtigt, at børn var mere end velkomne, så jeg turde godt.

Et sted lidt gemt på Gammel Kongevej på Frederiksberg fandt vi frem til deres lokaler. Konceptet er, at de har forskellige keramiske genstande – kopper, vaser, tallerkener og den slags. Det kan man så male på og efterfølgende få brændt og derefter hente en uge efter.

 

Lad mig sige det sådan. Det er et oplagt sted, at medbringe en 4-årig. Hun fastholdte koncentrationen i begge timer, som hvis hun var i færd med at se samtlige Gurli Gris afsnit fra ende til anden.

 

Den 2-årige klarede at male en drage grøn. Herefter kastede hun sin kærlighed på den dyreste genstand i butikken og hylede over det faktum, at hun ikke måtte male på den. Derefter brugte vi ca. 20 minutter på at gå op af og ned af en trappe, indtil jeg til sidst gav op og tildelte hende YouTube på mobiltelefonen.

 

Børnevenlighed: 

Creative Space opfordrer selv til, at man hiver sit afkom med. Der var ingen sure miner over, at Kaya tullede rundt på gulvet og op og ned af trapperne. De var kun venlige.

Alt efter hvad man har af børn, vil jeg nok godt mest anbefale det til børn fra 4 års alderen og op efter. Det kræver, at man kan sidde stille på sin numse og fokusere på at male i 2 timer.

Pris: 

Keramik-genstandene varierer i en prisklasse mellem 150 og 500 kroner stykket. Så man kan selv vurdere, hvor dyr dagen skal blive. Jeg gav 1082 kr. for 3 malede kopper, en drage, en skål, 2 kopper kaffe og en omgang æblejuice. Så det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis alle 3 børn skal lave julegaver til grantanten.

Jeg synes dog, at Creative Space er pengene værd. Der er i hvert fald underholdning og et fint minde fra dagen efterfølgende.

 

 

Træk vejret dybt ind

Velkommen til kaos. Til leverpostej på væggene, kampe om plastik-farvede IKEA-kopper, realkredit-lån og kampen om ikke at blive vanvittig midt i det hele. Før løb jeg ironman og ekstrem-løb. Nu består min største udfordring primært i at få lov til at sove længe og ikke at glemme et eller flere børn, når jeg skal ud af døren om morgenen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *