5 (kedelige) ting du kan lave, når nu sommeren er aflyst

Jeg er ked af det.

 

For et par år siden var jeg netop vendt tilbage til arbejdsmarkedet efter min definitivt sidste barsel.

Jeg var relativ nybagt tvillingemor og mor til 3 og havde lidt svært ved at finde ud af hvilket ben, jeg egentlig skulle stå på på arbejdsmarkedet. Efter at have brugt 5 år på at være meget målrettet, var jeg pludselig i tvivl om, hvor jeg var på vej hen og hvad jeg i virkeligheden ville.

Jeg startede derfor et forløb med en erhvervspsykolog der hjalp mig på vej. Det er der kommet mange fine ting ud af. Blandt andet bloggen her, da jeg fandt frem til, at jeg havde brug for kreative processer i mit liv, udover hvad mit arbejdsliv kunne tilbyde.

Som en del af den proces skulle jeg i en lang periode fokusere på, hvad der egentlig motiverede mig og gav mig energi i mit arbejdsliv og hvad der drænede mig.

Og netop det, er det der gør, at jeg går rundt og hænger lidt med mulen. Jeg er energiforladt og føler mig konstant drænet.

Det, der giver mig energi, er nemlig at udvikle og sparre med andre mennesker. Jeg har det bedst i arbejdsgrupper, hvor vi skal nå frem til et resultat. Der er intet tidspunkt, hvor jeg hamrer allermest i tastaturet som efter et møde, hvor jeg har fået input fra andre og hvor vi sammen har drøftet processer.

Mennesker giver mig energi.

Og lige nu består min arbejdsplads af mig.

Jeg vågner ikke med samme energi, som jeg plejer. Jeg glæder mig ikke til en ny dag. I bund og grund går jeg bare rundt og er lidt småtrist.

Jeg savner at gå på arbejde. Jeg savner at smalltalke over en kaffe-automat. Og jeg savner en hverdag, der ikke kun består af mig selv, min computer og en leverpostejmad kl. 11.30.

Jeg prøver ihærdigt at pace mig selv. Jeg får motion og tager rent tøj på hver dag, fremfor min rytme den første måned, hvor jeg sad i mit sure joggingtøj og kørte snøfler ind. Jeg prøver at spise ordentlig mad og jeg prøver at finde energi alle mulig andre steder.

Men jeg kan mærke, at jeg bare er ked af det.

Jeg har altid været god til forandringer. Jeg tilpasser mig nemt en ny virkelighed og finder glæden i det. Og jeg har fundet masser af glæde i en ellers forfærdelig situation, fordi jeg har fået tid med mine børn, som jeg ellers aldrig ville have fået.

Men nu vil jeg altså bare gerne på arbejde. Nu vil jeg bare gerne finde motivationen frem igen.

Og jeg ved godt, at jeg bare skal være glad for at have et arbejde. Men man må gerne alligevel være lidt trist ik?

5 kommentarer

 • Mie

  Jeg kender det SÅ godt.! Jeg har også brug for mennesker omkring mig. Både fordi jeg bliver mere produktiv og struktureret, og derfor føler jeg får udført meget mere af mit reelle arbejde, men også fordi det gør mig glad at komme ud og få lov til at være andet end mor. Jeg kan være mig selv på en anden måde i relation til mine kollegaer.
  Og samtidig er jeg Så glad for al den tid jeg kan få med mine børn i øjeblikket. Det er ikke nemt at gøre mig tilpas. 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Dit indlæg kunne jeg have skrevet. I sidste uge sendte jeg min yngste i skole, og selvom jeg havde glædet mig helt vildt, så blev det pludselig klart at hun holdt mig i gang.. Og nu har jeg pludselig alt for meget tid til at mærke hvad der sker, hvad det gør ved mig. Og hvor meget jeg savner.
  Når jeg så læser på some eller hører veninder fortælle om hvor meget godt denne her situation har bragt, om nærvær med mand og børn, så føler jeg mig som en kæmpe fiasko. Og det har jeg grædt ret meget snot over.
  Men i denne uge spiser jeg sundt, motionerer en masse i arbejdstiden, online yoga, gåture og havdyp og det er så rart at gøre noget godt for mig. Men jeg savner stadig, alt det der følger med at sparre, interagere og socialisere med andre mennesker på mit arbejde…og at udrette noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anine

  Samme her!!! Af samme grund er jeg taget på kontoret nogle dage i denne uge. Vi er kun 4-5 stykker, men det har gjort en kæmpe forskel for mit humør. Jeg ved ikke om det er en mulighed for dig, men hvis det er kan jeg anbefale det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kære Jernmor.
  Jeg kan varmt anbefale dig at søge indad, jeg fik tidligt i løbet af dette cirkus, en følelse af, at den eneste vej igennem, var ind. Der er så meget at udforske, derinde. Jeg garanterer dig at du får det bedre. Kærlig hilsen Anne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Y

  Me (fucking) too!!!!! Jeg savner i den grad det, du beskriver! Den der ping-pong med ens kollegaer, de gode impulsive diskussioner der gør, at jeg ser en ny vinkel på noget – jeg tror, du ved hvad jeg mener 😁 Lige nu er vi igang med en ret stor og meget vigtig opgave på arbejde, som vi løser på en helt ny måde, takket være Corona. Vi skal kunne rykke hurtigt, og der kommer hele tiden nye udfordringer. Derfor har vi et Zoom møde kørende fra morgen til aften og to gange om dagen er der “officielle” opsamlinger i mødet. Resten af tiden sidder vi med på en “kigger” (via video) og lytter (via headset). Så kan vi hurtigt vende stort og småt, sende prøveballoner op m.v. Det giver mig en følelse af at være tæt på mine kollegaer og det er så skønt!!! Vi har faktisk aftalt at fortsætte med metoden, når vi en gang bliver færdige med vores store opgave 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 (kedelige) ting du kan lave, når nu sommeren er aflyst