Påskeægsjagt

Min vægt og vores konflikter under pandemien i grafer.

“Det lyder som et vildt reality-show” siger jeg til min kollega og griner. “En form for Hunger Games hvor det gælder om at komme ud af huset igen uden at blive sindssyg..” Min kollega supplerer med et smil “Ja, eller skilt for den sags skyld..” 

Samtalen går på de mange mennesker, der netop er hjemvendt fra skiferie og er sendt direkte i karantæne i 14 dage. Det er den 2. marts og tanken om Corona og pandemier er stadig fjern og forbeholdt de personer, der har drønet ned af pister i Østrig eller i Norditalien. Vi taler specifikt om det sindssyge scenarie at være i karantæne med sine børn i bare 14 dage – uden noget som helst at lave.

I dag har det været vores virkelighed i 33 dage.

Ingen er blevet sindssyge. Eller skilt for den sags skyld. Jeg faktisk sige tværtimod.

Den første uge skulle alle lige lære at navigere i  det og mængden af konflikter kan nogenlunde beskrives således:

Du kan læse her, hvad vi reelt skændes om. Det er som om, at vi pludselig har lært at kommunikere. Vi har været en familie, der har været væk fra hinanden 8 timer i alle hverdage, fór rundt til alle mulige sindssyge og mindre sindssyge børne-arrangementer i weekenderne og aldrig rigtig bare sad på vores numsetøj og kiggede rundt på hinanden.

Det har vi nu gjort i en måned og vores lille familie trives bedre end nogensinde.

En anden ting der stortrives er mængden af chokolade, der nu har sat sig på mine hofter. Hvis man udelukkende tager hensyn til mine cowboybukser, er det nok meget godt, at der går lidt tid, før arbejde ikke er noget, der skal varetages fra mit spisebord og derfor kræver, at man reelt skal tage bukser på.

Jeg ved ikke, om det er krybdyrs-hjernen der har overtaget min krop og konstant meddeler, at vi skal skynde os at spise, så vi opnår et fint fedtlag mod dårlige tider, fordi enden er nær, men der sker i hvert fald et eller andet.

Min vægt har set nogenlunde således ud:

 

Desuden er vi præcis som alle andre danskere. Vi har pludselig indset, at vores hjem reelt skal være behageligt at være i, så vi har kastet os i uanede mængder af gør-det-selv-projekter, der måske/måske ikke når at blive til noget.

I dag har jeg reflekteret lidt over, hvad jeg gerne vil videretage af ændringer, jeg har foretaget i disse uger og hvad jeg virkelig gerne vil lade høre Corona-krisen til. Følgende får lov til at blive hængende i Corona-land:

 1. Mit telefonmisbrug.. I går vågnede jeg seriøst ved, at mine fingre lå og scrollede på en fiktiv telefon.
 2. De ekstra kilo.. Selvom det er hyggeligt nok at leve af fyldte påskeæg, tænker jeg at det er bedst for min generelle sundhedstilstand, at vende tilbage til nogle lidt sundere vaner, hvor hvert måltid ikke starter med, at jeg graver dybt i skabet med chokolade.
 3. Mine børns skærm-forbrug.. Det var især slemt, da jeg skulle levere 7.5 times arbejdsindsats med dem skrigende på bagsædet. Lad os bare sige, at der blev set meget “Baby Shark” i den periode.
 4. Min påklædning.. Joggingtøj med chokolade-pletter er ikke acceptabelt at have på 3.. 4 dage i streg.
 5. Og dertil kan vi tilføre hygiejne.. Ja, du går normalt i bad af en årsag min vand. Den årsag bør du heller ikke udsætte din mand og dine børn for..

Hvad er der på jeres liste?

 

3 kommentarer

 • Tina

  At løbe tør for hjemmearbejde 😳 ( jeg har ikke flere kemikalier at registrere og mine stamceller er beskrevet fuldt)
  At se Matador – alle afsnit i streg
  At holde møder i nattøj
  At have ungerne hjemme 24/7 ( 9.kl og 3.g)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Når eneste fodtøj i ugevis er crocs og/eller sokker, så kan man da godt længes efter at kigge ned og få øje på noget pænt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  I forlængelse af dit pkt. nr. 5, så er makeupfri dage også noget, jeg vil skære ned på post-Corona. Det er ret bekvemt og ingen bemærker det rigtigt, men det kan altså noget, at man gør sig umage for sin partner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeægsjagt