Om kærlighed og tatoveringer

En anderledes påske

Indeholder reklame for BilkaToGo

En fuldstændig tom familie-kalender.. Det er ikke set før.

Jeg har set frem til denne søndag længe.

Søndag har altid været en praktisk og travl dag. Præcis som i alle andre børnefamilier, hvor vi skal begynde at overveje, at mandag morgen er faretruende tæt på og pausen fra madpakker og rygsække har fået lov til at holde en tiltrængt pause og nu igen skal findes frem.

I dag er meget anderledes. Fordi jeg fra i morgen officielt har ferie og fordi det efterhånden er længe siden, at madkasserne overhovedet har været ude af skabet. De sidste uger har været en hård cirkus-forestilling, hvor jeg har måtte jonglere et fuldtidsarbejde, 3 børn og en husholdning præcis som titusindevis af andre danskere.

Fra i morgen er første del taget ud af ligningen og jeg har glædet mig, som jeg aldrig har glædet mig til en ferie før (Okay, det passer ikke. Måske har en tur til en Bounty-Ø i Asien nok trukket lidt mere på sommerfuglene i maven, men det er en tiltrængt pause)

Vores påske plejer at være fyldt med mennesker. Vi plejer at besøge farmor i huset i skoven i Sverige og vi plejer at bruge et par dage på en bondegår på landet med Fyn. Men alt er anderledes og i år skal ingen steder og vi skal kun holde os selv med selskab, selvom jeg et kort frustreret øjeblik med en stor hang til luftforandring kiggede efter et sommerhus.

Til gengæld har vi en lang række planer og aktiviteter med børnene.

Jeg er så småt gået igang med at arrangere et stjerne-løb, der i det store hele er en udvidet æggejagt, hvor børnene skal på jagt efter den efterlyste påskehare og agere små efterforskere der skal sporsikre og løse opgaver for til sidst at finde frem til deres påske-æg.

Det kræver naturligvis lidt mere planlægning, men fordelen er, at de er inderholdt i lidt længere tid.

Derudover har vi tænkt os at bruge ekstra tid på de ting, der normalt ikke bliver prioriteret. Vi vil lave ordentlig mad fra bunden, se fælles tegnefilm i sofaen uden at skulle tænke på oprydning eller rengøring og få brugt naturen endnu mere, end vi gør i forvejen.

Jeg tror mange af os har indset, hvor dyrbar den tid vi har med hinanden, reelt er.

Det eneste jeg ikke orker er at bruge tid på indkøb. Konceptet omkring BilkaToGo er stort set det eneste, der også nu er blevet en fortsat del af vores søndag.

Vi brugte konceptet første gang sidste år, hvor vi skulle i sommerhus med en stor gruppe venner i Jylland, hvortil der skulle købes ind. Istedet for at bruge tid på at gå rundt i et stort supermarked (Eller hypermarked, som Bilka reelt er grundet størrelsen) bestilte vi varerne til BilkaToGo tæt på sommerhuset og kørte forbi, fik losset varerne ind i bilens bagagerum og kørte videre.

Vi har siden fastholdt konceptet, da vi køber stort ind om søndagen, de har et stort sortiment og fordi vi netop kører forbi en Bilka, når vi skal til én af børnenes fritidsaktiviteter.

Konceptet er meget simpelt. Man handler ind hjemmefra på nettet inden kl. 10 og kan hente varerne samme dag efter kl. 14. Man kører herefter forbi Bilka og taster ens telefonnummer ind på en skærm, hvorefter der kommer en flink Bilka-medarbejder og placerer alle varerne i ens bagage-rum.

 

Du kan se udvalget af varer og læse mere om konceptet her

Normalt er det rart, fordi vi slipper for at trække 3 børn med forbi alverdens fristelser på hundredevis af hylder, men i øjeblikket forsøger vi, så vidt det er muligt at undgå for mange butikker for mange gange om ugen.

(Obs: På grund af situationen i Danmark i øjeblikket sker der dispensering for de almindelige lukkelovs-regler. Det er derfor muligt at hente varer på helligdage også.)

Har I geniale aktiviteter eller andre planer for påsken, der kan underholde børnene lidt?

 

7 kommentarer

 • Ida

  Søde Stine – kan du ikke dele din version af æggejagt til os fantasiløse forældre 😅😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Gravid i uge 30, med en lømmel på 2,5 år der seriøst er både i trodsalder og fuld af lopper. Far som selvstændig og en yderst aktiv labrador.
  Mor er træt😂
  Vi holder en struktur i løbet af dagen. Så formiddags gåtur med hund. Leg i haven. Og på stranden.
  Eftermiddag indeholder leg i have og strand.
  Rolig leg m modeller voks- tegning – magisk sand og alm indendørs leg
  Bagning og madlavning hvor den lille er med.
  Ipad når Energien er væj😂😂

  Vi danser og høre musik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hver aften vælger børnene 2 ting de vil næste dag.. Det virker super godt! Idag vil laureline feks gerne ud og løbe stærkt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Vi lyder som nogle gode planer 😄
  Min datter på knap 5 ønsker sig at lave følgende:
  Plante blomster
  På tur ud i det blå
  Male billeder
  Pudekamp
  Lave skattejagt
  Pyjamasfest
  På tur alene med far
  Det er beskedne ønsker, som vi nok godt kan efterkommer 😉
  Derudover skal vi nok på cykeltur, ordne trampolin, en tur til vandet og på den lokale kirkes stjerneløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Årh, det lyder helt perfekt.

   Jeg skal i den grad også i gang med vores have. Jeg er fuldstændig nybegynder i at plante blomster, så det bliver interessant. Jeg tror også, at jeg skal spørge mine unger, hvad de har lyst til at lave. En pudekamp lyder helt oplagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om kærlighed og tatoveringer