Børn og rutiner

Børnevenlige restauranter i København #1

Børnevenlige restauranter hænger ikke på træerne, så nu har jeg tænkt mig at gøre mit bedste for at samle dem i en række blogindlæg. Ikke kun for København, men fra hele landet. Suppler gerne i kommentar-feltet.

 

Efter mine børn er begyndt at have en størrelse, hvor de ikke kaster med maden (så meget) og hvor de kan sidde stille i hvert fald 20 minutter (med lidt hjælp fra en Ipad og Gurli Gris), er vi så småt begyndt at turde at bevæge sig ud i restaurations-branchen igen med alle 3 børn, uden det ender som jeg engang skrev i denne undskyldning til alle restaurations-ejere på vegne af børne-familier.

Bones er nok det sted, vi besøger mest og gerne inden klokken 17 for at genere så få gæster som muligt. Og ikke et ondt ord om Bones. De har glimrende sweetpotatoe-fries, men selv en eks-jyde som jeg, kan trænge til noget andet end ben.

Derfor spurgte jeg ud til alle de søde mennesker, der følger med på min Instagram-profil, for at forhøre mig om, hvor de mon trak deres afkom med ud for at spise, uden at de blev buh’et ud af både medgæster og personale.

Og forslagene er mange og de første kommer her. Jeg har ikke selv besøgt alle stederne, men jeg har planer om, at prøve det løbende.

Frankies Pizza – Frederiksberg

Frankies besøgte vi selv for et par uger siden og jeg var meget imponeret over børnevenligheden, hvilket også kunne ses blandt gæsterne. I ulvetimen var der helt fyldt op med børnefamilier og af god grund. Ud over lækre pizzaer var der nemlig et stort fint legerum, hvor børnene kan tumle rundt, mens de trætte forældre kan se hinanden i øjnene. Det kræver dog, at man er til pizza, da der ikke er så meget andet at vælge på menu-kortet.

Frankies ligger flere steder i byen, men jeg er ikke bekendt med, om alle stederne har så gode børneforhold.

 

The Laundromat Cafe 

TLC ligger på Østerbro og på Nørrebro.

Konceptet er enhver husmor fra 1960érnes våde drøm og er egentlig en kombinationen af et vaskeri og en cafe.

Menuen består af klassiske café-retter som burgere, kager, sandwich, smoothies og brunch og på menu-kortet finder du både børnebrunch og retter, der med et snuptag kan omdannes til en børne-ret. På Østerbro er der legeområde til ungerne og der bliver på deres hjemmeside ligefrem opfordret til en god gang amning.

 

Baglokalet – Fremad Amager

Jeg blev allerede vild med stedet, da jeg læste om det første gang. Der er tale om et uddannelsesprojekt, hvor unge mennesker med ADHD eller autisme er med i køkkenet og lærer om arbejdslivet. Restauranten ligger i fodboldklubbens Fremad Amagers klublokaler, så der er plads og højt til loftet. Der er kun enkelte retter på kortet, men der loves lækker, sund og varieret mad og en tallerken mad til ungerne koster 35 kroner!’

Man skal nok dog lige tjekke åbningstider, da det er kommet mig for øre i nedenstående kommentar, at der er lukket i weekenderne.

 

Café Sweet Surrender på Vesterbro

Sweet Surrender opdagede jeg desværre først i slutningen af min barsel med tvillingerne. For det er i den grad et sted, hvor man ikke behøver at få ondt i maven over, at ens barn sviner eller larmer. Der er nemlig plads til det. Det er en non-profit café, der afholder aktiviteter for børnene og der er legetøj, der er lige til at gå til.

Listen over børnevenlig mad er lang og billig og består af alt fra leverpostejs-madder til dagens ret, ligesom maden til voksne også er lækker og er til at betale (en dagens ret koster 75 kroner)

 

Mælk og Honning i Valby

Mælk og Honning angiver selv på deres hjemmeside, at de er en familievenlig café.

Deres menukort bærer præg af, at de går op i ernæring og ud fra menu-kortet vil det være et sted, hvor jeg ville gå derfra med god samvittighed, fordi jeg for en gangs skyld ikke havde fodret mine børn med pommesfritter eller røde pølser, som ellers er valget i børne-menuerne. Der er legeområde til børnene og et bredt udvalg af lækre retter til forældrene.

 

Café Roots i Ørestad

Café Roots er en hel nyåbnet café, der serverer kager, morgenmad, salater, sandwich og god kaffe. De har solid frokost til børnene ala rugbrødsmadder med grøntsagsstænger og vafler til dessert. Det er indrettet, så der både er plads til forældre og børn med brætspil, legetøj og et fint legehjørne.

Det ligger ikke så langt fra, hvor vi bor, så det er absolut et sted, vi snart skal besøge.

South Harbour cafe i Sydhavnen

Hvis man som forældre er til lidt mere eksotisk mad end det klassiske café-mad, ser South Habour rigtig spændende ud. Der er tale om marokansk-dansk fusionsmad, men har både brunch og aftenretter.

Andre anbefalinger: 

La Rocca – Italiensk ved søerne

Jagger – Lækre burgere flere steder i byen

Sundby Sejlklubs restaurant – Lækker dansk mad og legehjørne på Amager strand

Ban Gaw – Thailandsk på Vesterbro

Pincho Nation – Små lækre retter og cirkustema i indre by

 

6 kommentarer

 • Caroline

  Laundromat Frederiksberg er desværre lukket 🤦‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Andersen

  Jeg er bange for, at baglokalet ikke har åbent i weekenderne (hvilket er grunden til, at vi ikke har fået prøvet stedet endnu).
  Mange tak for en god liste

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Vigtig pointe. Tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Baglokalet har såvidt jeg ved åbent 10-16 lørdag-søndag, og 10-18 på kampsøndage, dog med begrænset menukort

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Nå for søren. Nu bliver det ekstra spændende. Vi må selv derud og tjekke efter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børn og rutiner