Hvor mange penge tjener jeg egentlig på at lægge mit liv ud på det store internet?

Livet er ikke for de knækkede

 

Der er 10 dage til jul.

Man kan ikke sige, at julefreden har sænket sig. Tværtimod har julestressen end ikke indfundet sig. Jeg forsøger altid, at gemme julegaverne til sidste øjeblik. På den måde bliver min stress-periode over manglende julegaver meget kort, dog enorm intens, hvor jeg farer rundt den 23. og priser mig lykkelig for, at butikkerne har åbent til klokken 24.00. Og i forlængelse af det vil jeg gerne undskylde overfor butiksmedarbejderne, der er på arbejde sådan et latterligt tidspunkt dagen inden juleaften, hvor man burde pakke gaver ind og varme fusserne under et varmt tæppe. Undskyld – det er på grund af sådan nogen som mig.

Når det så er sagt, er der mange årsager til, at julen ikke får så meget opmærksomhed pt. Som resten af 2019 bider livet nemlig (igen) fra sig på en ganske forfærdelig måde. Jeg har ikke tidligere oplevet et år, der i den grad har bevist, at så længe vi lever en hverdag, hvor det eneste vi kan brokke os over, er hvad nogen skriver på internettet eller at november har været en regnvåd måned, går det ganske enkelt glimrende.

Min storebror er nemlig syg. Som i så syg, at vi ikke aner, hvad der kommer til at ske de næste mange uger. Ej heller gør lægerne. Men det har vi prøvet før. Som jeg har skrevet andre steder, har jeg en hjerneskadet storebror. Han er det, der hedder multihandicappet og når man er det, kan man ikke udtrykke sig eller bruge sin krop, som vi andre gør det. Og pt. kan vi se, at han bliver dårligere og dårligere, men vi ved ikke, hvad det betyder. Hele hans liv har vi nemlig løbende fået af vide, at hans lys var ved at blive slukket. Men hver gang fik flammen fat igen og brændte videre.

Flammen blafrer i vinden nu. Som vi aldrig har set den blafre før. Men vi kan intet gøre. Vi kan sætte hænderne omkring, men vi kan ikke selv holde flammen levende.

Når man lever et liv på denne måde med en tæt relation, der løbende har så store udsving, begynder man at distancere sig. Man fortæller sig selv, at det hele også denne gang nok skal gå. At vinden aftager og at flammen igen nok skal stå, når vinden har lagt sig. At man ikke kan sætte sit liv på standby og det nok også denne gang er falsk alarm.

Men inders inde er jeg nok bare en lille pige, der er panisk angst for at miste sin storebror.

 

 

14 kommentarer

 • Amalie

  ❤❤❤❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna sofie

  Kæmpe kram til dig ♥️ Jeg tænder et lys for sit bror – for håbet 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Hupfeld

  Mange kærlige varme tanker herfra ❤️ Vi bliver bare så sårbare, når vi bliver ramt i de helt tætte relationer. Jeg er en af dem som syntes at julen kan være en kamp at komme igennem, fordi jeg mistede min far lillejuleaften som 8 årig, og her 34 år senere fylder det bare stadigvæk. Har heldigvis tre unger som er med til at få Julegnisten frem, og de bliver krammet en hel del ekstra i de her dage ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe kram og krydsede fingre.
  Håber på den bedste jul til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  På denne, meget triste, baggrund sætter du livets mening i et klart perspektiv midt i den (for)travle juletid med lokkende overforbrug af penge. Tak for det. Jeg ønsker alt det bedste for din bror og for dig 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  ❤️ tanker til jer stinepigen, og en masse gode tanker til din storebror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Varme tanker (der ikke kan bruges til en disse). Men tak for at dele det. Det lyder umenneskeligt hårdt. Jeg står selv i en svær og forbandet situation, hvor jeg heller ikke selv er herrer over udfaldet. Afmagt. Frustration. Tristhed. Hele paletten. Kærlighed og tanker din (og din families) vej ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Rønsholt

  Kære du.
  Fra en der er ramt af krævende livsomstændigheder til en anden……. hold ud. Lad ikke stressen blive kronisk 😘 Jeg sender dig et kæmpe virtuelt kram 💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Årh altså – det største kram til dig 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Puha altså.. Kæmpe kram og varme tanker til dig og dine❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tanker til jer alle sammen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irma

  Pyha, det lyder svært. Kæmpe kram til dig og en bøn til Gud for din brors liv. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Åh, for pokker. Det lyder hårdere, end jeg kan forestille mig. Tusind kram og tanker til dig og din familie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Mange varme tanker til dig ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor mange penge tjener jeg egentlig på at lægge mit liv ud på det store internet?