Om børn og taknemmelighed

Om at blive kaldt en dårlig mor på internettet

 

 

 

Jeg betragter egentlig ikke mit selv som værende en offentlig person, selvom lægger jeg dele af mit liv ud på det store internet. Det er dog kun en lille del. Hvis man skulle opgøre det, vil det nok svare til en lille skrue i et stort IKEA-skab.

Jeg taler sjældent aldrig om mit arbejde, jeg skriver sjældent om mine familieforhold ud over min egen lille flok og jeg lægger sjældent noget op med venner og bekendte, der ikke selv vælger at være så promiskuøse, når det handler om at udstille sit liv.

Derfor er der kun en enkelt del tilbage. Mit børnefamilie-liv. Det skriver jeg meget om. Og det er naturligvis fordi, at det fylder meget i min hjertekule. Og fordi det lægger op til mange bekymringer, refleksioner og bekymringer. Men jeg er så glad for, at jeg kan bruge alle jer til at sparre med. I bund og grund bøvler langt de fleste med de samme ting – konflikter om hvorvidt de skal have flyverdragt på, manglende overskud og dårlig samvittighed. Og så er det jo fint, at vi kan dele det sure og det søde.

Men når man råber højt og deler ting, må man tage med, at nogen tager stilling til, hvem man er og hvad man står for. Hvis jeg fx stiller mig op og råber på Rådhuspladsen, kan jeg være sikker på, at nogen enten synes jeg er en værre idiot eller har grimt tøj på.

Man må tage det med. Sådan er vilkårene for at være menneske. Hvis man ikke vil have, at nogen har en holdning til én, må man blive siddende på numsen og tie stille.

Og det gider jeg ikke.

Første gang nogen skrev at jeg var en dårlig mor på internettet, var da min 1-årige datter gik viralt pga hendes berømte bøde i metroen. (Se her)

For at belyse hvor fjollet det hele var, lavede jeg en video med Kaya, der bevidnede, at hun nægtede at betale. Lettere manipuleret af sin mor, bevares -men ind mellem må man gå langt for at vise et budskab.

Den video gik viralt på internettet og det faldt nogen for brystet. Det var ikke kun Metro-selskabet, der endte i en Shit-storm. Det var også mig.

Min indbakke glødede og en kvinde skrev blandt andet, at jeg alene udnyttede min stakkels uskyldige datter for at få opmærksomhed. Og der har hun en pointe. Jeg viste netop min uskyldige datter for at belyse, hvor latterligt det var, at hun fik en kontrolafgift.

Og forleden læste jeg igen, at nogen betvivlede mine mor-egenskaber. Det var faktisk ikke noget slemt. Men i app’en JODEL, der er et anonymt forum havde en person skrevet, at jeg virkede som om, at jeg ikke kunne overskue mine børn.

Og det har vedkommende jo sådan set ret i. Det kan jeg ikke. I hvert fald ikke i døgnets 24 timer. Men sådan tror jeg nu, at de fleste har det. Og det er helt normalt. Og det er åbenbart en normaltilstand, der ikke vises nok, siden det fremmede menneske reagerede sådan. Og så er mit bud nok, at vedkommende ingen børn har.

Lige da jeg startede denne blog, var det en stor bekymring for mig, at folk netop skulle skrive den slags på internettet. Jeg har altid haft det bedst, når alle brød sig om mit selskab og har vel før i tiden været at betegne som en pleaser. Så tanken om, at nogen skulle synes, at jeg var en idiot og endda ville skrive det nogen steder, løb mig koldt ned af ryggen. Af samme årsag har jeg holdt mig fra platforme som fx JODEL. Af bar frygt for, hvad der skulle møde mig.

Men pleaser-genet er væk. Ingenting bevæger sig i mig, når jeg læser den slags bemærkninger. Ikke et eneste stik. Det betyder nemlig ingenting, hvad fremmede tænker, så længe mine børn de facto ved, at de er det vigtigste i verden.

Og når nogen skriver, at jeg ikke kan overskue mine børn, føler jeg faktisk at jeg har udtrykt og fået formidlet en vigtig pointe. Det er der nemlig ingen mennesker, der kan. I hvert fald ikke døgnets 24 timer og 365 dage om året. Ind imellem har man også brug for at være voksen og bare være sig selv.

12 kommentarer

 • Anne

  Folk skal knytte freaking sylten! Så sidder de der og leger internetkrigere, og pudser deres glorier, fordi de har da ALLE dage magtet Merete-Ingeborg! For alt hun gør, er jo et udtryk for noget, og hun gør aldrig noget, for at genere. Det må du da kunne forstå!
  Næste uge efterlader jeg min 7 måneder gamle datter, for at kæderyge og drikke mig ned i fernet branca! Bare had mig internet!

  Desuden burde dine små internetkrigere jo slet ikke HA’ internet; det stimulerer jo ikke børnene på den HELT rigtige måde!
  De burde i stedet sidde foran børnene, fremfor en skærm!

  Skyld og skam til alle!

  Over and out!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Jeg bliver så træt, korrekte mødre (efter hvilken manual?) som fortæller os andre at vi er ukorrekte.. jeg har fire børn, de er alle forskellige, men skønne og velopdragne. De roder, de skal fodres og hygiejnen skal være på plads, hvis det i sig selv ikke gør en træt og giver en lyst til engang i mellem at flytte hjemme fra? Jamen så ved jeg ikke.. hvis du så tilfører en smule dårlig søvn…bum.. mor flytter ud..et par timer eller dage, og så kommer hun tilbage og har måske lyst til at bade børn, bage en bolle eller to og læse lektier igen. Det er dynamikken, hvis man ikke kender den har man ikke børn..
  Den sandhed som du lukker op for gør os andre mere korrekte i en kultur hvor vi alle er ukorrekte i ALT, inkl vores kost, vores ukorrekte kroppe, vores ukorrekte bolig, er det smadder vigtigt at vi holder fast i sandheden.. for vores børn skulle jo gerne vokse op i en sand verden ik??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Bare lige lidt kærlighed herfra. Jeg elsker at følge med, du er den ene ud af 2 (!) blogs jeg læser slavisk. Jeg synes du virker dejligt menneskelig og taler til alt i mig. Bliv ved med det ❤️ Kram fra 2 børns mor der saftsuseme heller ikke kan overskue det hele tiden…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg takker for alt der kommer herfra 🙏🏻
  Hilsen fra en mor til to, der er på ferie og har glemt HVORFOR vi tog på ferie? Det er jo ikke ferie med børn, en pool og en isbar. Det er et cirkus 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvis forældre altid kunne overskue deres børn var Gurli Gris da for helvede aldrig blevet opfundet! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S

  Jeg elsker simpelthen dine hverdagsbeskrivelser. Bliv endelig ved. Der er særligt brug for nogle der skubber den insta-polerede verden vi faktisk skal lære vore børn at lege og navigere i/ og med.
  Jeg begyndte faktisk at følge dig den dag du lagde et billede op af et bombet l… af et køkken tror jeg ( pardon my french😂🙈) og spurgte ud om andre kendte til at have lydt til at flytte – alene for at slippe for rodet. Så var jeg solgt. Jeg har lyst til st flytte flere gange dagligt. ( læs : rod og 4 børn😜)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Fortsæt endeligt – please!!! Det er befriende at du fortæller alt det alle tænker – og at du gør det på en sjov og finurlig måde er et kæmpe plus, så tak for det og dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Schmidt

  Og selv når de bliver 18 kan de være svære at rumme hele tiden 😳😵 – skulle jeg sige fra en ven 🙈😜😂 Dem der siger de kan rumme deres børn hele tiden må enten lyve eller være meget meget lidt sammen med dem 🤷🏼‍♀️😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Du skriver jo bare det vi andre tænker….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  … jeg tænker personen ikke har børn. 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hørt! Jeg har også tvillinger, selvom jeg ikke er sikker på, at det er udslagsgivende, og hos os kan man altså lige tagge sig ud hos den anden forælder, når man har brug for en pause. For det har vi i hvert fald. Måske ikke hver dag men meget tæt på 🙂

  Og det handler ret meget om, at når vi er sammen med vores børn, så er det højintensitiv kvalitet, hvor vi sidder på gulvet og er PÅ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise S

  Preach! Hilsen en, der heller ikke kan overskue sit barn hele tiden <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om børn og taknemmelighed