Traditioner jeg vil skabe for mine børn

At bo med sine forældre – Hvordan endte vi her?

Det var egentlig ikke planen fra starten. Det var ikke et mål i sig selv.

For et års tid siden begyndte vi at kigge efter et hus. Vi havde ellers en ganske fin adresse i indre København, men med tre børn under 3 år var det ikke ønskværdigt at bo på én af de mest befærdede gader i landet. Sådanne små børn kan nemlig løbe stærkt. Og de er ret ligeglade med, at der kører partybusser og patruljevogne forbi med noget, der minder om 80 kilometer i timen.

Der er mange fordele ved at bo i indre by. Man er tæt på god kaffe og når man har drukket sig halvfuld i tequilashots på LA-bar, er det ganske belejligt at man kan vælte hjem i sin seng på under 10 minutter. Men når man har 3 børn, har man alligevel ikke længere råd til dyr kaffe og jeg har ikke besøgt LA-bar siden min polterabend for 4 år siden.

Så vi begyndte at kigge på hus og hvordan det gik, kan du læse i dette indlæg. Det gik ikke særlig godt, kan jeg afsløre, hvis du ikke lige orker at læse det.

Det er mange overvejelser, når man skal finde et hus. Man skal i den grad overveje, hvad der er vigtigt for familien. Og det er noget andet end kaffe-barer og ruten hjem fra LA-bar: Beliggenhed, rumfordeling og køkken-alrum? Tæt på et S-tog? Cykelstier hele vejen til den nærmeste skole? Det var en kilde til store frustrationer. Vi kunne nemlig ikke få det, vi gerne ville have.

Efter at have boet ved Vesterhavet i Esbjerg og ved siden af fjeldet i Nuuk var naturen vigtig for os. Vi ville gerne have natur i nærheden. Og helst lige udenfor vinduet. Men samtidig orkede vi ikke lang transporttid og livet som pendler. Vi var faktisk til sidst så desperate over, at vi ikke kunne finde et match, at vi meldte os til programmet “Boligkøb i blinde”, hvor et TV-selskab køber et hus for én, uden man her set det inden.

Bedst som jeg endeligt havde sagt ja til at deltage i programmet, faldt jeg over et hus på en boligside. Et hus, der lå direkte ud til noget, der lignede en skov og vild natur. Jeg klikkede straks ind på det. Det var en del dyrere, end hvad vi havde fået godkendt til at låne og jeg blev lidt skuffet, da jeg så, at huset blandt andet havde 2 køkkener og 2 indgange. For hvad skulle vi egentlig bruge det til?

Jeg var noget skuffet. Endelig havde jeg fundet noget, der netop gav os det, vi søgte.

Samme eftermiddag var vi på besøg hos mine forældre og jeg viste min mor min opdagelse. Netop som jeg havde klikket ind på salgsiden, krøb den ide ind i min hjerne, at de sgu da bare kunne flytte ind i den ene ende. Så ville jeg både få mit drømmehus og min mor helt tæt på efter at have været væk fra hende i 5 år, hvor hun boede i København og jeg steder, der krævede fly at komme til.

Som den gode inddragende hustru jeg er, havde jeg naturligvis ikke sat min mand ind i mine overvejelser. Det var nemlig bare lige en spontan tanke. En spontan tanke der kom til at have afgørende betydning for vores liv.

Umiddelbart var min tanke, at min mor ville smile og grine og sparke ideen til hjørne. Man elsker naturligvis sine børnebørn. Men at bo dør om dør med tre skrigeunger er måske mere, end man lige kan rumme. Uanset hvor højt man elsker dem.

Men det gjorde hun ikke. Tværtimod. Hun lyste op og var slet ikke afvisende.

Dagen efter tog mine forældre ud og så på huset. Det samme gjorde vi. Og jeg var solgt. Spørgsmålet var nu om min kære mand, min søde stedfar og vores bankrådgiver også var det. Og hvordan ville hverdagen blive, hvis beslutningen blev truffet?

 

 

 

2 kommentarer

 • Fedt! Vi overvejer at flttte sammen med min mor. Kan man mon søge på ‘to familie hus’? 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, det kan man. Det kan være svært at finde. Ellers skal man søge på 2 køkkener eller 2 etagers-huse eller lignende, hvor plantegningen kan rumme et ekstra køkken og man ikke forstyrrer hinanden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traditioner jeg vil skabe for mine børn