Når gamle følelser vækkes til live

Så er der dælme børnepenge på vej

For nylig fik jeg en besked på Instagram, hvor vedkommende spurgte, hvorfor jeg aldrig viste mit tøj frem. Jeg er jo ikke ligefrem mode-blogger og da mit tøj halvdelen af tiden enten er smurt ind i havregrød, eller er blevet godt krøllet, efter et par børn har forsøgt at give mig massage med deres leverpostejmadder, er det sjældent værd at vise frem.

Som børnene er blevet større er det dog begyndt at lykkes mig, at komme ud af døren og afsted på arbejde med rent tøj på.

Til gengæld vil jeg gerne vise frem, hvad jeg synes er pænt og hvad jeg har tænkt mig at købe, hvis pengetræet ude i haven har tænkt sig at vokse. Eller hvis beslutter, at børnene nu har fået nok grej og nogle af børnepengene rent faktisk godt kan tilfalde mig, når nu 80 % af min løn går til dem.

Det er sjældent, at jeg køber tøj til mig selv. Med et hus og 3 børn er der bare ikke rigtig længere økonomi til, at jeg kan kaste mig ud i Stine Goyas nye kreationer. Nu går pengene til sexede ting som realkreditlån, grundskyld og den slags. Desuden tænker jeg også over, at jeg ikke køber tøj bare for at købe tøj af miljømæssige hensyn. Det skal reelt være noget, jeg mangler og som kan bruges til meget mere end en enkelt begivenhed.

Før i tiden gik jeg amok, når der var udsalg og jeg smed tøj ned i kurven blot fordi, at det var billigt og ikke fordi, at jeg manglede det. Nu prøver jeg istedet at vælge noget af kvalitet og som jeg både kan bruge, når jeg går på arbejde og en sjælden gang imellem skal ud.

Jeg har det bedst med tøj, der ikke sidder alt for stramt og særligt tøj, der ikke strammer på maven.

Nedenfor har jeg smidt det tøj ind, som jeg synes er pænt og som jeg tænker ville hænge i mit skab i lang tid. Det er fra siden Lykkebylykke.dk, hvor jeg tidligere har købt ret meget tøj fra. Kvinden der har siden, er en selvstændig kvinde, jeg længe har fulgt på Instagram. Jeg kan egentlig godt lide at støtte selvstændige danske kvinder. Måske fordi, at jeg har så stor respekt for, at man tør at kaste sig ud i det selvstændige liv. Af samme årsag købte jeg en masse pynt hos partyinabox.dk, frem for at købe det i Bilka, da børnene havde fødselsdag sidste år. Ganske enkelt fordi, at der var tale om en virksomhed, jeg gerne hældte mine lønkroner i for at støtte en selvstændi, fremfor en større supermarkedskæde, der nok klarer det fint, uanset hvor jeg køber mit fødselsdagspynt.

Hvis nu jeg beslutter, at jeg gerne må bruge nogle af børnepengene bliver det på følgende..

Jeg er en sucker for buksedragter. Måske fordi, at jeg føler mig som en dejlig stor idiot, når man skal tisse og have alt tøjet af. Men jeg synes, at de er så pæne. Man fremstår hurtigt som én, der både har været i bad og den slags uden egentlig at have gjort en særlig stor indsats.

Sort buksedragt for Itchi – kr. 499.95 her

Derudover er jeg ret glad for blazere. Jeg kan se meget træt og hængt ud, når jeg vælter ud af sengen om morgenen. En blazer kan hurtigt få en til at ligne én, der reelt har prøvet at iklæde sig selv noget pænt tøj, selvom man egentlig bare har cowboy-bukser og en t-shirt på.

 

 1. Tshirt fra Moves By Minimum – 150 kr. her
 2. Gul blazer fra Minimum – 800 kr. her
 3. Ternet blazer fra Moves By Minimum – 599 kr. her

Men det alleraller nemmeste, når man vælter ud af sengen efter 6 timers afbrudt søvn, er jo klart en kjole. Så skal man kun tage stilling til én ting, fremfor BÅDE at skulle vælge under- og overdel. Hvilket sagtens kan være en udfordring, når man knapt kan tage stilling til, hvad man selv hedder.

Jeg prøver at få nogle farve ind i min garderobe og pt. kan jeg godt lide blomster, som det fremgår af mine valg.

 1. Blomstret forårskjole fra Minimum – 700 kr. her
 2. Rødstribet slå-om-kjole fra Soaked in luxury – 700 kr. her
 3. Rosa kjole fra Soaked in luxury – 700 kr. her

Sidste år blev det enormt moderne at iføre sig en lang nederdel og en tshirt. Jeg aner ikke om det stadig er moderne, men jeg har tænkt mig at forsætte det med disse 2.

 1. Lang nederdel fra Nümph – 600 kr. her
 2. Blomstret nederdel fra Modström – 650 kr. her

Og nu kommer det store spørgsmål. Er det overhovedet acceptabelt at bruge børnepengene på sig selv?

 

4 kommentarer

 • Mette

  Mine børn mangler ikke en skid. I denne måned er de et supplement til vores ferie. Det bliver de også næste gang tror jeg. Jeg øremærker dem ikke. Jeg tror heller ikke dine børn mangler noget – selvfølgelig må du købe det du har lyst til ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, vi (jeg) køber jo til dem løbende, hvorfor det virker naturligt, at pengene bare ryger ind i budget og generelt forbrug. De mangler sgu ingenting, som du siger! Og fornuftigt med ferietilskud. Det er jo også en gave til de,

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Det er familiepenge. Vi er jo et hold.
  Sommertøj til ALLE!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når gamle følelser vækkes til live