Frygtelige ting, jeg har gjort ved mine børn

Man skal have en kandidat i logistik for at være mor

Man skal i hvert fald ikke være en så stor idiot, som jeg er.

Det er imponerende, at det endnu ikke har været den sociale døgnvagt, der har skulle hente mine børn. Det har nemlig været tæt på et par gange. At jeg har stået et sted og jeg har sat mig selv i en situation, jeg ikke har kunne se mig ud af. Og så er det op ad bakke, at man ikke længere kun har ansvar for sig selv, men også for 3 børn.

I går var sådan en dag.

Vores liv er drevet af logistik. Vi er faktisk ikke længere kærester eller ægtefolk. Vi er nok snarere logistikmakkere. Hvem henter? Hvem bringer? Hvem køber mælk? Hvem laver mad? Hvem undgår at blive sindssyg?

I går var det Jesper, der skulle aflevere og mig, der skulle hente.

Så jeg tog ladcyklen under armen (okay, det ville være mærkeligt) mellem benene og tonsede afsted i morges, så jeg kunne gå tidligt og undgå at mine børn (igen) skulle blive de allersidste. Jeg låste ladcyklen godt og grundigt fast med flere forskellige låser. Det skal man nemlig, når man bor i København. Cykeltyve er der nemlig nok af.

Og så tog jeg på arbejde.

8 timer senere stod jeg igen på selv samme station. Klokken var 16 og jeg kunne fornøjet konstatere at tvillingerne i dagpleje, da i al fald ville blive hentet 10 minutter inden lukketid. Jeg satte nøglen i den kædelås, jeg strategisk havde placeret rundt om et cykelstativ og rundt om cyklen. Klik. Hvorfor binder låsen sådan? Klik igen.

DET ER DEN FORKERTE NØGLE. Jeg har ingen nøgle. Min kilde til at kunne transportere mine børn, er taget fra mig. Kan man ringe til kommunen og forklare? Måske endda få dem til at hente?

Gode råd var dyre, men der var intet andet alternativ end at finde en bus. Og herude på landet på Amager, kører busserne kun 3 gange i timen..

Tiktaktiktak..

Bussen kom. Jeg løb hjem. For hvordan skal man transportere to 2-årige de 2 kilometer, der er ned til storesøsters børnehave? Gå vil de i al fald ikke. Kun hvis der er is, dyrekiks eller elektronik der kan smadres i sigte og jeg havde intet af det.

Hjemme sprang jeg i løbetøjet, fordi mine ben var mine eneste transportmulighederne. Klapvognen afsted mod dagplejen. Børnene op og afsted mod børnehaven.

Da vi nåede derned, kunne jeg konstatere, at ældstebarnet i en institution, der består af vuggestue, børnehave OG fritidshjem var det allersidste barn. Kl. 16.45. Endda 15 minutter inden lukketid. Igen – HVAD laver alle andre forældre? Har de aupair-piger?

Barnet var traumatiseret over, at hun var den sidste og nu skulle hun endda motiveres til at gå de 2 kilometer hjem igen.

Det lykkedes. Trætte, kolde og drænede trådte vi ind af hoveddøren kl. 17.10. Jeg havde haft en puls på 170 i halvanden time og et hjerte, der hamrede så hårdt i brystet, at jeg et kort øjeblik overvejede, om det mon var på vej ud for at stå for aftensmaden.

Det er ikke første gang, at jeg ender der.

Og så overvejede jeg. Måske kan man få en eller anden form for logistik-uddannelse som mor? Bare så man bliver bedre til at håndtere en almindelig onsdag.

7 kommentarer

 • Line

  Tak, det gjorde han!! (De obligatoriske 45 min han nu sover 😴)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er vild med din blog! Tak for dine refleksioner. Jeg bliver også forundret over hvordan mange forældre kan hente så tidligt – 50 % eller flere af mødrene i min datters klasse er på deltid. Det hverken kan eller vil jeg konkurrere med. Jeg elsker at gå på arbejde og så længe ungerne er glade, så går det nok😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er virkelig imponerende. Det er mega sejt, at de kan. Enten har de en rig mand, eller også bor de noget billigere end vi gør. Vi har slet ikke råd til en deltidsstilling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Clasen

  Åh, der har jeg også stået! Senest med en kædelås om barnevognen, uden nøgle, og så endda efter det logiske helvede kaldet babysvømning 😆
  Hyggeligt at snakke med dig i lagersalgskøen i dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   I lige måde. Jeg håber at lillemanden blev ved med at sove og ikke vågnede op til dåd i barnevognen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Ha! Jeg siger det samme til min mand, mindst er par gange hver uge. “HVAD LAVER ALLE DE ANDRE FORÆLDRE?!”. Jeg afleverer altid efter kl 08 hvilket jeg ville mene er ok sent, men mit barn er altid blandt de første. Og henter oftest inden kl 16, hvor mit barn er blandt de sidste! Jamen havd fanden skal man gøre?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er så vildt altså. Man fatter det ikke. De må køre treholdsskift eller have en aupair.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frygtelige ting, jeg har gjort ved mine børn