Er bloggere sådan nogen, man hader?

Dårlige råd: Når du skal rejse med dine børn.

 

 

Hvis man googler gode råd i forhold til at rejse med sine børn, dukker der ca 15.000 hits op. Alle blade, der nogensinde har bragt en enkelt artikel om et barn, har haft en artikel med netop det indhold. Det samme har alle mommy-blogs i verden.

Lad os bare være ærlige. Det er så dejligt, at der findes gode råd og gode intentioner, men børn er omtrent lige så pålidelige som en orange præsident på den anden side af Atlanten. De er skide ligeglade med gode råd. Gode råd om børn passer nemlig kun på alle andres børn. Ikke dine.

Du kan næsten være sikker på, at lille Eigil synes avokado og banan smager af bræk, selvom 80 artikler på internet fortæller, at det er den stensikre og perfekte adgang til dit afkoms lille mavse, der ellers kun vil ha’ babs. Glem det.

Istedet har jeg samlet dårlige erfaringer. Så har jeg advaret. Det var nogle lortvalg, vi traf. Så kan det i al fald ikke være min skyld, når dit barn skriger helt til Malta.

Så er du advaret, hvis du overvejer at abe efter. Det hele er baseret på en enkelt flyvetur i går. Fra København til Stockholm. Og så lige enkelt reference til en klam tur, der foregik for et par år siden.

1. Du skal bare have en masse snacks med. Det underholder dem.

Det er en rigtig god idé. Medmindre dine børn minder om små labrador-hunde, der spiser til de revner. Eller kaster op.

Så tanken “Ja, vi pakker bare en hel masse. Så er der sikkert også noget til hjemturen” kan ramme dig i røven.

Jeg kan berette at 2 poser dyrekiks, en pakke vindruer, 10 ostehaps og en efterfølgende is i lufthavnen, var nok til at nogen måtte af med sit maveindhold i sengen den aften.

Så snacks er en god ide. Men “ad libitum” dur vist ikke.

2. Drop luren inden. Så sover de hele vejen.

Haha. Nej.

Alternativt er de så opkørte og blown away af alt det nye, der sker, at de end ikke ville overveje tanken om lur, hvis de blev bedøvet med valium.

Til gengæld har du bare meget hurtigt et styks overstimuleret og overtræt barn. Og det er bare en dårlig ide, når man befinder sig i et lille lukket rum  i 11 kilometers højde, hvor ingen kan slippe væk.

3. Tag dit barns yndlingslegetøj med

“Ja, det var en dejlig tanke. Selvom jeg sætter meget pris på, at dit barn er underholdt, sætter jeg ikke så meget pris på, at dit barn har insisteret på at sætte sirenen på på sønnikes yndlings-brandbil 82 gange i streg. Jeg har nu mistet hørelsen på højre side.” Mvh. passageren på sæde 26b.

Vælg noget, der ikke larmer i al fald.

4. Tuscher er virkelig underholdende. 

Ja, på papiret er tuscher en rigtig god ide (Høh høh) Men med børn der ikke kan tegne inden for stregerne, kan det efterkomme et lille erstatningskrav fra flyselskabet, når der pludselig er tusch på bordet, på sædet foran og i ansigtet på dig, fordi du lige så dit snit til en lille lur, mens ungen var underholdt.

5. Lego og ting der skal samles, kan virkelig fastholde deres opmærksomhed. 

Lego og andre plastik-dimser, der skal samles, kommer ofte i bittesmå dele. Og bittesmå dele falder rigtig let på gulvet og er rigtig træls at finde. Jeg lå med røven i vejret og undskyldte overfor alle vores medpassagerer, mens jeg kravlede rundt mellem deres fødder.

6. Du behøver ikke at tage skiftetøj med. 

Okay, det er nok et råd ingen nogensinde har givet, men det var nu engang, hvad jeg sagde til mig selv under en flyvning fra Danmark til Grønland med et dengang 1-årigt barn. Kombineret med dårligt råd nummer 1 i dette indlæg og et indtag af ca 600 gram blåbær, var der pludselig blåbær alle vejne. Altså blåbær, der lige havde været en tur igennem mit 1-årige barns tarmsystem og i sådan en mængde, at end ikke Libero kunne være med.

Så det resulterede i, at der sad et 1-årigt barn i ble. Og ikke andet end sin ble. Hele vejen ned til – 30 grader, mens alle de forbipasserende i flyet undrede sig over mit barns manglende påklædning og lugten..

Se, det var en masse dårlige råd. Jeg skrev engang dette indlæg, om hvilken alder, man skal tage sine børn med ud og rejse, hvis man stadig overvejer det.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er bloggere sådan nogen, man hader?