Om et budskab, der gik viralt

Valentins Dag

Photocredit

Mine damer og herrer.

Nu er dagen kommet. Dagen vi alle har ventet på..

I dag er det onsdag. Og onsdag er der billige snegle hos bageren.

Nåh, ja. Og så er det Valentins dag. For nogen i hvert fald. Især dem i USA. Og de sidste par år er det så også kommet til Danmark. Nogen siger, at det bare er for at blomsterhandlerne kan tjene penge. Det er vist især mændene, der siger det.

Her hjemme fejrer vi det ikke. Det har vi “fælles” besluttet. Vi behøver nemlig ingen anledning til at give blomster.. Det kan man jo gøre alle andre af årets dage.. Ahem.. Sidst jeg fik blomster var vist den 15. februar. Men nok om det. Jeg skal nødig hænge min kære mand ud. Han gør så rigeligt i forvejen for at få det her familieliv til at fungere.

Men det er vigtigt. Det er vigtigt, at vi forsøger at pleje kærligheden.

Jeg så engang et afsnit af De Unge mødre. De besluttede at få et barn for at få deres kærlighed til at blomstre. Det stod nemlig lidt skidt til med deres parforhold.

Det kan jeg afsløre er en dårlig ide. Hvis der er noget, der ikke bliver plejet, når man får et barn, er det ens parforhold. Tværtimod.

Det første halve år efter, at vi fik første barn tror jeg knap nok, at vi kyssede hinanden. Måske stak vi hinanden en high five på vej ind og ud af soveværelset i løbet af natten.

Forfra

Jeg startede det her indlæg i morges. Måske var jeg meget træt. Måske havde jeg bare mit hoved oppe et sted, hvor solen ikke skinner.

Meget er nemlig gået op for mig siden. Først og fremmest er det ikke onsdag i dag. Det er torsdag.

Derudover ventede der mig en glædelig overraskelse, da jeg kom på arbejde. Det viser sig nemlig, at alt hvad jeg skrev i morges, skulle gøres til skamme. For vi fejrer åbenbart Valentins dag.

Da jeg trådte ind på kontoret, lå der nemlig en buket blomster. Med et kort og en kærlighedserklæring.

Lede, lede dag.

Valentines day deler vandene. Mange synes, at det er kommercielt og opreklameret. Jeg kan blandt andet anbefale Lillemors blogindlæg med citater om dagen. Det’ sjov.

Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg selv synes og det dur jo ikke, når man har en blog. Når man er blogger, skal man have en holdning til alt. Det fik jeg i al fald af vide, da jeg for nylig talte med en kvinde, der i hvert fald havde en holdning om bloggere. De skal mene noget.

Så det gør jeg altså. Men jeg er splittet.

Først og fremmest er jeg egentlig enig i, at det er amerikaniseret og kommercielt. Der er intet dansk ved det og det føles sært, at vi har adopteret dagen. Men på den anden side er Halloween åbenbart også blevet en ting, vi skal gå op i, så det er nok den vej tingene går.

Men når det nu er her.. Skal vi så hade det ? Eller er dagens eksistens egentlig okay?

Og jeg er nået dertil, hvor jeg egentlig synes, at den gerne må være der. Måske havde jeg haft en anden holdning, hvis jeg ikke havde fået blomster og en seddel med kærlighed på i dag. Så havde jeg måske ment, at det var et træls koncept, der skulle dø. Ligeså meget som ødelagt køkkenfilm, der er umuligt at finde enden på.

Hos dem der har en aversion mod dagen, bruger ofte argumentet, at en dato ikke skal diktere, om hvorvidt man skal give den man elsker blomster. Men gør vi det så resten af året? Måske er det en fin anledning til, at vi lige bliver mindet om, at man skal gøre lidt ekstra.

“Det skal du sgu da ikke have en anledning til..” 

Øh, jo. I en børnefamilie skal der en anledning til for at skifte underbukser. Det er ikke ligefrem at vores kærlighedsforhold står øverst på prioriteringslisten, når der er 3 andre mennesker, der har mere presserende behov. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange, vi har aftalt at tage ud og spise, se film, ligge i ske eller drikke rødvin og spise bøffer (apropos dette indlæg) uden at en eller anden unge forpurrer det.

Så måske er det helt ok, hvis der eksisterer en dag, hvor man får proppet ned i halsen, at man skal fejre sin kærlighed. Hvor man fastholder en dag, hvor man uanset syge børn eller søvnløse nætter prioriterer hinanden og kommer afsted.

Desuden er livet fuld af sorger. Så det er vigtigt, at vi husker at fejre. Især noget så vigtigt som kærligheden. Så hvis pandekagerne, vaflerne, bøfferne og blowjobbet skal have en dag, skal kærligheden sgu da også. For intet er da større og vigtigere end kærligheden.

 

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om et budskab, der gik viralt