Da en magisk mail tikkede ind..

Børns obligatoriske faser

Jeg har lidt tendens til at udtale mig om, at jeg har forstand på børn.

Det har jeg overhovedet ikke. Min eneste reference-ramme er mine egne børn. Og så har jeg selvfølgelig selv været et barn. Og kendt andre børn. Men ud over det har jeg på ingen måde forstand på dem. Alt hvad jeg ved, har jeg lært fra Google og det siger ikke så lidt.

Men nu har jeg tre. Og jeg har opdaget, at der findes en universel lov for børn. De skal igennem præcis de samme faser. Eller måske er det bare mine, men jeg tror nu alligevel, at jeg har stalket tilpas andre mødre på Instagram, at jeg næsten med sikkerhed kan sige, at de følgende faser er noget alle børn gennemgår:

Der MÅ ikke befinde sig noget på nogen overflader-fasen

Den indtræder så snart barnet kan stå op af eksempelvis sofabordet. Så er det slut med at have noget som helst liggende. Ingen reklamer, ingen breve, ingen telefoner, ingen noget! Hvis der ligger noget, skal ungen i al fald nok sørge for, at få det til at forsvinde. Koste hvad det vil. Jeg har set et enkelt etårigt barn tømme et helt bord for 11 eksemplarer af Bo Bedre, 2 glas, en fjernbetjening og et æbleskrog. De stopper ikke, før bordet er tomt.

Alt skal ned i noget andet-fasen

 

 

Det er ikke for sjov at legetøjsgiganterne har udviklet babylegetøj, der i bund og grund handler om, at proppe en genstand ned i noget andet. Putte-kasser og den slags.

For pludselig handler alt om, at ting skal ned i andre ting. Og det passer beklageligvis med, at de også lærer at gå. Og lærer at åbne skabe. Jeg har fundet bilnøgler, sko og sofapuder nede i skraldespanden, legetøj nede i vaser og små mønter proppet igennem sprækken til DVD-afspillere.

Alt er en hat-fase

Det er klart den mærkeligste fase.

Den kommer også omkring de 1 år. Alt skal på hovedet. Mors gamle underbukser, bøtter, gryder og Margrethe-skole.

 

Har I oplevet andre faser?

4 kommentarer

 • Camilla

  “alt er en hat” – fasen kan jeg fortælle at den springer man over, når ens mor er så flink og sørger for at man ALTID har en eller anden afart af hat på 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Hahaha, jeg kan forestille mig, at det så blev “Jeg nægter alt med en hat”-fasen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  HAHAHAHAHAHAHA!!!! Jeg ligger i min seng og græder så lydløst som muligt af grin og det gør virkelig ondt i min mave 😂😂😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da en magisk mail tikkede ind..