Tag med i LEGOWORLD i Bella Center

Gæt og grimasser for børn

Selvom jeg ikke ligefrem er hjemmepasser og derfor har begrænset med timer i døgnet sammen med mine børn, kan de indimellem være svære at underholde. Mest fordi, at jeg er virkelig ide-forladt, når det kommer til at finde på lege.

Særligt i weekenderne kan det være svært at finde på noget, når de ikke gider at underholde sig selv. Det dur jo heller ikke, at man giver børnene en Ipad og de sidder og glor ind i den i 4-5 timer. Det er der i hvert nogen, der siger. Børnepsykologer og den slags. Jeg hader når mennesker, der har forstand på ting, udtaler sig om noget, som jeg inderst inde godt ved er forkert, men hvor jeg forsøger at leve i bevidst uvidenhed. Fx når nogen fortæller mig, at jeg ikke alene kan leve af hvidt brød med smør. Shhh… Jeg vil ikke høre på det.

Men altså. Vi skal stimulere vores børn. Vi skal være nærværende. Vi ved det jo godt. Men skal man virkelig være det HELE weekenden? Omkring kl. 14.15 lørdag eftermiddag holder min hjerne op med at være kreativ, når jeg har fundet på lege siden kl. 06.15.

Og sådan er der sikkert andre, der har det. Så derfor laver jeg nu en lille kategori herinde, der hedder “Børnelege” Så kan jeg dele ud af de lege, vi leger herhjemme, når mor har tabt hjernen og ikke længere er i stand til at være kreativ.

Det er jo ikke ligefrem raket-videnskab, men mon ikke andre kan få glæde af det. I dag er det fx. søndag. Søndagen er lang.

Gæt og grimasser for børn

Deltagere: Flere end 1. Men man kan sagtens lege det en voksen og et barn

Alder: De 2-årige herhjemme er for små til den her. Men de synes det er sjovt at kigge på og kan sagtens være med alligevel efter lidt tid. Det er til gengæld lige i øjet for den 4-årige.

Varighed: Det kan sagtens tage en times tid alt inklusiv.

Fase 1:

Gæt og grimasser kender alle jo. Denne her udgave er bare forsimplet og istedet for tekst består den af tegninger. Vi starter først med at vælge en kategori. Det skal være noget, man er sikker på, at børnene ved, hvad er. Dyr, mad, karaktererne i Paw Patrol.. You name it.

I denne omgang valgte vi dyrene. Vi taler om, hvad vi kender af dyr og så vælger børnene de dyr ud, der skal være med i legen. Herefter bliver de tegnet af forælderen og farvelagt af barnet og klippet ud, hvis man orker at de små børnefingre skal i nærheden af en saks.

Vi taler om, hvad hver enkelt dyr siger eller gør for at hjælpe barnet lidt på vej, når legen starter.

Det kan man snildt bruge en halv time tid på.

Fase 2: 

Så er det ellers bare at proppe tegningerne op i en kop, hvorefter man  skiftes til at trække en tegning og vise med fagter og lyde hvad det er for et dyr, der fremgår af tegningen. Det kan godt være lidt svært for barnet at vise alle dyrene, men med lidt hjælp går det så fint. Og når man har kørt dyrene igennem et par gange, bliver de mere og mere kreative.

 

 

3 kommentarer

 • Mette

  Tak for en god leg! Jeg legede den i dag med min 3-årige og den var et stort hit! Både i tegne- og gættefasen!
  Vi havde bl.a. en farlig hund og en farlig kat med i bunken 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Årh, det er jeg glad for at høre. Ellie er også vild med den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er en god ide. Den mest populære leg herhjemme i øjeblikket er “Andrea”. Den går mest af alt ud på, at vi gør præcis de ting vi plejer, men min fireårige hedder så Andrea i legen og er 8 år. Hendes lillebror får lov til at være lillesøsteren Thilde. Jeg er bare moren og det er en rolle der passer mig helt fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag med i LEGOWORLD i Bella Center