At få det værste frem i sine børn

Aktiviteter i København i Vinterferien

 

 

Så venner.

Nu er det snart. Endnu en ferie med børn. Ligesom i efterårsferien er vi det modsatte af præmieforældre. Vi udnytter, at vi ikke har skolebørn og lader uge 7 være uge 7 og gemmer vores ferie til en lang tiltrængt sommerferie.

Jeg holder dog fri en enkelt dag for at tage i Bellacentret og bygge Lego med ældstebarnet. Mere om det.

Men HVIS nu du er sådan en ordentlig forælder, der i næste uge kører fuld hammer på kvalitetstiden og ikke skal bruge uge 7 på at hamre ned af en snefyldt bjergside, har jeg lavet en oversigt over ting, der kunne være sjove at lave i Københavnsområdet og som jeg er faldet over på Facebook.

Hvis du ikke bor i København, men i Århus, kan jeg i stedet henvise til Børn i byens hjemmeside, som vi altid bruger, når vi skal finde på sjov. Deres vinterferieliste er også noget mere udførlig end min. Og de har desuden også lavet en for uge 8. Tjekket nok.

 

Lørdag den 9. februar 2019 kl. 13-14.00

Børnejazz

På lørdag kan man høre Krudtuglejazz på Krudttønden på Østerbro i forbindelse med vinterjazzfestival.

Vi har købt billetter og vi glæder os. Der står på deres hjemmeside, at man vil blive taget med ud på en musikalsk rejse, både i den ægte verden og i fantasiens. Og da vi ikke kommer meget ud at rejse, da vi har 3 børn og et hus, der ruinerer os, er det om at holde sig til, når man får muligheden.

Billetterne koster 40 kroner for børn og 60 kroner for voksne og kan købes her.

 

Hele ugen

Statens museum for kunst

For et par uger siden mente min mor, at særligt vores ældste barn havde været udsat for for meget Paw Patrol og trak hende afsted til et børne-arrangement på Statens Museum for kunst.

Og det endte med, at hun faktisk reelt var ret begejstret for det.

Statens Museum for Kunst har i vinterferien arrangementer, jeg tænker, at mine egne børn ville blive begejstrede for. Hver dag er der Mimbo Jimbo Teater. Mimbo Jimbo er elefanten vi kender fra Strids børnebøger.

Derudover er værksteder, hvor børnene blandt andet kan lave deres egen figur.

Tidspunkter kan ses her

 

Samertelt i Zoo

Zoologisk have er jo altid en klassiker. Tvillingerne har især en alder, hvor de reelt kan virke begejstrede over dyrene.

Sidste år besøgte vi det i vinterferien og særligt samarteltet brugte vi meget tid i. Her kan man hygge sig i et stort telt med dyreskind og lave snobrød over bål (hvis de altså også gør det i år)

Men hyggeligt var det

 

Vinterferie i Arkæologisk værksted

Okay, det her synes jeg er fedt.

Da jeg var barn havde jeg en stor drøm om at blive arkæolog. At ligge på alle fire og grave efter gammel historie og finde frem til hele landsbyer.

Her kan man reelt få sin arkæolog-drøm opfyldt og grave efter gamle knogler og andet lækkert. Det er nok for lidt større børn, da de små måske har tendens til at indtage gammel muldjord.

Arrangementet er gratis.

 

Nationalmuseet

Jeg går forbi Nationalmuseet hver dag og har længe overvejet, hvad deres kedsomhedsknap mon går ud på.

Tanken er, at der i udstillingerne er knapper, som børnene kan trykke på, hvorefter det hele skulle blive meget mere spændende.

Hvis der er noget mine børn elsker er det at trykke på knapper. Især røde knapper, hvor man helst ikke skal trykke på. Som fx alarmknappen i en elevator, så lur mig om de ikke også ville synes, at det var en fest.

Indgang koster 80 kr. for en familiebillet.

 

Børnekulturfestival – Vinterpaladset

Hele vinterferien er der slået cirkustelt op midt på Blågårdsplads.

Hver dag er der arrangementer med alt fra forestillinger til rytmik for forskellige aldersgrupper.

Det hele er gratis og du kan se om arrangementet her

 

Dans det ud – Dansekapellet.

Det er så moderne. Og børnene skal sgu da også i gang

Fra mandag til torsdag er der gratis danseundervisning for alle børn fra 3 år.

Det foregår i Dansekapellet i Nordvest og er gratis ud over enkelte arrangementer

 

Legoworld i BellaCentret (reklame, da jeg har fået lov til at lave en lille konkurrence)

Fra den 14. – 17. februar kan du og dine børn gå amok i legeklodser, når hele Bellacenteret bliver forvandlet til en kæmpe byggeplads.

Jeg har talt med dem derinde og jeg har fået lov til at lave en lille konkurrence på domænet her i morgen, hvor du kan vinde 2 billetter og en LegoMovie-maker.

 

Har I store planer for vinterferien?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At få det værste frem i sine børn