Jeg hader, når mine børn siger...

Kyllinge-nuggets med cornflakes

 

Mad har ofte været et tema på domænet her.

Jeg har skrevet om alt fra ulvetime, til måltidskasser og skrigende, kræsne unger. Det er et emne, der aldrig bliver uddebateret.

På trods af at mad er noget, der skal indtages relativt ofte, er det alligevel en direkte kilde til at særligt mit afkom går i udu og ender i en form for flitsbue, skrigende og liggende på gulvet. Jeg ved aldrig rigtig, hvad der går galt. Jeg tror bare, at det er en del af deres stillingsbeskrivelse (Jeg skrev her en ansættelseskontrakt til en 2-årig. Den synes jeg selv, var ret sjov, men jeg kan ikke afvise, at det er mig, der er en nørd)

Men når det lykkes. Når alle børn spiser. Ingen hyler. Både bestik og mad får lov at blive på bordet. Ja, så skal det fejres. Det skal naturligvis fejres ved, at vi laver den samme ret og ret om igen. For måske er det noget magisk ved lige præcis det måltid.

Måske er det fordi, at vi fortæller dem, at vi har hentet det på Mcdonalds. Men de spiser det som regel. Udover den 4årige. Hun har besluttet, at hun er vegetar. Men indimellem ryger der en cornflakes-nugget ned alligevel.

Men her er den. Opskriften. Det er en meget banebrydende opskrift. Jeg tror på så få ingredienser som muligt, da jeg altid først tager stilling til, hvad vi skal spise, når jeg står og måber ind i køkkenskabene klokken 17.20 med 3 skrigende børn om benene. Så det er altså baseret på, hvad jeg altid har i skabene.

Ingredienser

  • Ca. 1 kyllingefilet pr. mand. Hvis man har en mand, så 2.
  • 4 æg
  • 2 dl. mel, salt, peber.
  • 3 dl. Cornflakes

Fremgangsmåde

Kyllingen skæres ud i små dele. Lad være med at slikke på fingrene imens, så bliver du muligvis syg.

Find 3 skåle frem. Hvis du er heldig, har dine børn højst sandsynlig allerede tømt skabene for tupperware og skåle.

Pisk æggene i en skål med en gaffel

Bland mel, salt og peber i en anden. Hvis du er sådan en mor, der giver dit barn salt.

Cornflakes puttes i en frysepose og smuldres, hvorefter det hældes i den 3 skål.

Og så starter svineriet. Og her kan man jo passende inddrage sine børn, hvis de ikke er sådan nogle, der hoster ned i maden, eller slikker sig på fingrene. For nu er der ikke kun rå kylling, men også æg involveret og så er der tale om ægte russisk roulette.

Men simpelt er det:

Et styk kylling dyppes først i æggen, så i melblandingen og så i cornflaksene. Læg det på en bageplade. Forsæt til der ikke er mere kylling. Put det i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Tadaaaa.. Så er der McKellogs-nuggets.

Nemt hva’? Jeg burde blive madblogger.

Vi plejer at lave søde kartofler i ovnen og guacamole til.

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg hader, når mine børn siger...