"Jeg skal ALDRIG til Lalandia"

Hvad er det bedste, du kan give i barselsgave?

 

Denne her må stå for helt egen regning.

Den er alene baseret på egne erfaringer, så du må altså ikke komme efter mig, hvis din hormonfyldte veninde med en nyfødt baby, kaster din medbragte lasagne i nakken på dig, fordi det eneste hun ønskede sig var en Sophie Giraf.

Men hvis du lige nu overvejer, hvad du skal give din veninde, der netop har reproduceret sig selv i barselsgave, kan jeg give mine allerbedste bud her:

1. Mad til fryseren

Jeg ved godt, at det er meget lidt tjekket. Det er hverken pastelfarvet eller Instagram-venligt, men der er ikke noget så genialt som at få en fyldt fryser. Det er en kliche at ønske sig. Det ved jeg. Det er det, man altid får af vide, at man skal ønske sig af sine bedrevidende veninder, der allerede har produceret børn. Pludselig sidder man med 7 bodyer i størrelse 52, som barnet er vokset ud af i løbet af 7 timer. Så lyder mad i fryseren alligevel som et ok rart koncept.

Da vi fødte tvillingerne traskede min veninde op med en fyldt Irma-pose. I den var der udover chips, slik og andre meget hurtige kalorier, oceaner af frysermad. Den slags mad, hvor man man endda kan lade det blive i foliebakken, mens det ryger i mikroen.

Jeg takkede selv samme veninde hver gang jeg en sen nattetime, hvor der endelig var tid til at spise, hev en foliebakke op af fryseren. Jeg havde mad hurtigere end jeg kunne nå at sige “refluks-barn“. Det var virkelig en gave, der blev ved med at give.

2. Måltidskasser

Under samme emne kan jeg nævne måltidskasser.

Men det må for guds skyld ikke være en af de komplicerede kasser. Det må ikke være en af dem, hvor man skal hakke, skylle og blende indtil man er helt træt i hånden. Så når børnene at hyle hundrede gange og der er en god sandsynlighed for, at man hakker en finger af, fordi man ikke har sovet i 4 døgn og ikke kan se forskel på gulerødder og fingre.

3. Lasagne

Da tvillingerne var ca. 2 måneder ringede min ven Philip og sagde følgende:

“Hej. Det er din ven Philip (Okay, det sagde han måske ikke helt) Jeg kommer til mad. Og jeg tager maden med”

Og det gjorde han. Et par timer senere trådte han ind i mit hjem med 2 fyldte indkøbsposer. Han lavede mad. Han serverede mad. Han tog ud og bordet og han vaskede op. Så gik han igen.

Det var den største gave, jeg nogensinde har fået.

4. Sophie Giraf. 

Jeg ved ikke om det har ændret sig, men dengang for længe siden. Dvs. for 2 år siden, hvor jeg havde babyer, var det stadig Sophie-giraf, der hittede. Det kunne vi ikke komme udenom. Hvis der ikke fandtes en Sophie Giraf i hjemmet, skulle barnet nærmest tvangsfjernes. Og heldigvis findes de i alle afskygninger.

Du kan for eksempel få Sophie-giraf-sutter her. Det er slet ikke sikkert, at ungen overhovedet bruger sut, men det giver helt sikkert noget babystreet-credit til babysalmesang at have Sophie Giraf på sin sut.

Ellers kan du finde den helt klassiske tygge-giraf her. Man kan sagtens få tanken, at det bare er et lille stykke gummi formet som en glad giraf, men forskning viser, at der er en god chance for, at barnet bliver bankdirektør, hvis det har en Sophie Giraf som baby.

5. Husk at gå igen

En vigtig gave er at kende din besøgstid.

Hvis man er ligesom jeg, kan man godt være enormt konfliktsky. Så tør man ikke at sige, at folk skal gå igen, når de er kommet og endda har krydset snevejr og mørke for at se ens nyeste medlem af familien.

Så hvis din veninde pludselig hænger lidt, ser lidt fjern ud i blikket eller sidder og sover. Så skynd dig at liste ud. Medmindre du lige kan nå at tage opvasken på vejen.

 

 

 

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg skal ALDRIG til Lalandia"