Skiferie i Sverige og Norge

“Jeg skal ALDRIG til Lalandia”

Det har jeg vist sagt et par gange. Og de ord klinger lidt hult henset til, at disse ord bliver skrevet i et sommerhus i selv samme.

Og det er endda anden gang, at vi er her på få måneder.

Denne gang var det min søde veninde og hendes kæreste, der inviterede mig, børn og mand afsted som fødselsdagsgave. En veninde der ikke har børn og alligevel orker skrigende unger og Monkey Tonkey-land.

I morges hentede hun Ellie, der kartede rundt i vores lille soveværelse med ordene “Så kan du jo få lov til at sove lidt længere” Og således gør man en træt mor lykkelig.

Jeg har det noget ambivalent med stedet. Man har hundrede fordomme om gæster, lyd-niveau og irriterende børn. Fordomme der også ind imellem bliver bekræftet. Apropos forstår jeg stadig ikke behovet for tatoveringer foreviget direkte i ansigtet, men jeg er nok også gammel og tør på det punkt.

Men når man kigger ned på ens afkom, der til stadighed har julelys i øjnene stort set alle vågne timer, føles det også lidt rart. At man gør noget, man virkelig ikke orker for ens børns skyld. Altså.. lige udover de ting man gør, som man ikke orker, alle andre årets dage.

Men det klinger rart og familiært det der “Lalandia”. Jeg kom aldrig her til som barn. Min mor orkede det nok ligeså lidt, som jeg gør nu. Desuden levede min mor og jeg et helt andet liv, end det jeg lever med mine egne børn.

Jeg er efternøler og min mor og jeg havde kun hinanden. Så vi rejste. Verden tynd. Og ture til Lalandia blev skiftet ud med ture til Island, Venedig, Rom og New York. Jeg var vist egentlig et ret privilegeret barn. Alligevel blev jeg altid noget misundelig på de børn, der fortalte om deres ture til Lalandia. Fordi det var noget, man gjorde som familie. Med mor og far og 2.1 barn og vi var altså bare min mor og jeg.

Og nu sidder jeg selv her i saksen. Med 3 børn og et parcelhus og i et sommerhus i Rødby. Og selvom lydniveauet er forfærdeligt, børnene hyler og det egentlig er definitionen  af alt det, man ikke orker, føles det faktisk ret rart.

At man har fået børn, der lige de her 2 dage, synes man er total awesome forældre, fordi vi har slæbt dem med til en forvokset svømmehal i Rødby. Så gør det ikke noget, at de synes vi er middelmådige alle andre dage.

2 kommentarer

 • Bitten

  Shit, jeg har været i Lalandia i Billund én gang, med familien før tvillingerne blev født. Det føltes som helvede på jord. Larmende og indelukket og jeg blev skidesyg af influenza den sidste dag. Sikkert pga en tur med hele verdens baktusser i vandland. Vi får se om jeg ender der med ungerne engang. Der er jo trods alt nemt hvis man skal i Legoland, som jeg ELSKER.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Haha, det er også helvede på jord. Nok mest for voksne. For børnene er det nok ren paradis. Vi har stadig Legoland til gode. Der må vi til, når tvillingerne bliver et par år ældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skiferie i Sverige og Norge