Ting man skal sige til pladshenvisningen

Skiferie i Sverige og Norge

 

Der var meget glæde ved at bo i Grønland.

Én af de større var, at adgangen til sne. Sne i Grønland er noget andet end sne i København. Der er lidt større mængder frisk, nyfalden sne og knap så meget gullig grå sjap, der klasker op af benene på én, når man trasker igennem det.

For med sne kommer skiløb. Og hvis der er noget, jeg elsker er det ski. Det er noget med vind i håret og følelsen af frihed (som er endnu mere tiltrængt efter 3 små abekatte tager patent på alt min tid.)

Udsigten fra toppen af skibakken i Nuuk

I Nuuk var der masser af muligheder for skiløb. Alpin-bakken lå ca. 3 km. fra, hvor vi boede. Det betød, at vi kunne hoppe i skistøvlerne et par timer hver dag efter arbejde i vinter-sæsonen. Og det år vi var afsted, kastede jeg min kærlighed på en sport, jeg ellers aldrig havde troet min kærlighed skulle kastes på: LANGREND. Verdens mest røvsyge tv-sport, som alle jeg nogensinde har boet med, har været stærkt fascineret af.

Men kærligheden blomstrede og blomstrede og før jeg så af det, brugte jeg alle hverdagsaftener og weekender på de lange brædder.

 

 

14 dage efter vi flyttede hjem, kom tvillingerne til verden og siden da, har det tætteste, jeg har været på skisport at glide hen af gulvet i en aflagt ble.

Men nu skal det være. Om 6 uger skal min mand og jeg køre Vasa-løbet i Sverige. Det er 90 kilometer på langrend. Det er intet mindre end verdens ældste og længste skiløb. Og vi glæder os. Helt ned i maven.

Det er ikke meget træning, det er blevet til. Vi har købt en langrendsmaskine, som vi forsøger, at få kørt på, men det mest oplagte ville være, at komme afsted og stå en dag eller 2. Så det planlægger vi nu. Om et par weekender tager vi en weekend på ski. Uden børn. Inden vi skal stå den 2. marts.

Jeg har derfor indgået et samarbejde med Stena Line. Ikke fordi, at jeg vil slå et slag for at slå sig selv halvt fordærvet på 90 kilometer langrend, men fordi at skiferier i Sverige og Norge er alt for undervurderede og det er lige præcis det, de tilbyder. Billigt endda.

Jespers og min første skiferie kort efter, at vi mødte hinanden foregik i Åre. Jeg var egentlig noget skeptisk, da jeg i mit voksenliv aldrig havde været på skiferie i andet end Frankrig og Italien, men min skepsis blev gjort det skamme. Jeg elskede Åre og kedede mig ikke i et sekund. Jeg elskede byen og alt dens charme og bliver mindet om det hver dag, når jeg står i vores entre.

 

Jeg vil på ski med mine børn

Vi havde Ellie på ski første gang, da hun var 1 år. Det var liiiige tidligt nok. Hun var mest bare en lille indpakket croissant, der stod og kiggede fjoget på sine ski. Men næste år. Næste år gør vi det. Der er tvillingerne 3.5 og Ellie er 5 år og jeg føler, at de alle er klar. Og til dét er Sverige og Norge helt perfekt. Ikke kun bakkerne, men også hele miljøet er børnevenligt og der er ingen skæve blikke, når børnene tonser rundt og råber.

Jeg begyndte selv at stå, da jeg var 6 år. Der var ingen frygt. Direkte med næsen først mod bunden af bakken. Efter jeg selv er blevet voksen og er blevet overhalet af 6-årige, har jeg glædet mig til den dag, jeg selv havde en familie, der skulle med på skiferie. Og det har jeg nu.

Især fordi jeg tænker praktisk. Alt den friske luft MÅ simpelthen gøre dem for trætte til at råbe.

Så hvis du vil have trætte børn (Hah! Det ved vi jo godt ikke sker alligevel), frisk luft og ski under fusserne, så se her, hvad de tilbyder:

De korte ture – Måske endda uden børn

Ture til Sverige – Jeg kan særligt anbefale Åre (til en lidt længere tur) og Sälen (det perfekte begyndersted og børnested. Det kan nok godt være det, vi vælger næste år.)

Ture til Norge – Vi har blandt andet besøgt Oslo Vinterpark. Det er ret oplagt, at kombinere det med en tur til Oslo. Jeg var desuden på ski i Hemsedal, da jeg var barn, der bliver kaldt de skandinaviske alper og det er klart et af de bedste skiområder i Nordeuropa. Det er ret oplagt, hvis man er en gruppe, der skal afsted, hvor det kræves, at der er forskellige sværhedsgrader.

Og stik mig meget gerne dit bedste fif til skiferie med børn.

 

 

 

1 kommentar

  • I har stået i Norge og Sverige et par gange om året med pigerne fra de var 3 år. Og gør det endnu. Pt.Branæs, men Trysil næsten hvert år og Sælen. Kører gerne og sover på vandrehjem i Katlstad/så er man klar til ski kl. 9 næste dag. Vi står mest i skoven og leger og her er Norden sjovere end Alperne-for børnene vil helst bare lege og have det sjovt og grine.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting man skal sige til pladshenvisningen