Kan man kombinere et familieliv med en karriere?

3 ting, der gør mig forarget

Auberginer har sådan set ikke gjort noget. Jeg synes bare det er længe siden, at jeg har vist et billede af noget mad.

 

Selvom jeg forsøger at være et positivt menneske, sker det indimellem at specifikke situationer får skabt en knude af nederenhed i brystet på mig. Den knude vokser sig større og større, hvis jeg ikke får lov til at være højlydt forarget. Til sidst er knuden vokset så stor, at der vælter ord ud af mig på knap så hensigtsmæssige tidspunkter.

Så nu er jeg højlydt forarget. Direkte ud på det store internet, så ender jeg ikke med at råbe af en stakkels ekspedient i Netto, fordi min mælk bliver slået ind til 2 kroner for meget.

1. Folk der laver storys/snapper/sms’er, mens de kører i bil.

Forleden så jeg et TV-program. Vi kan vel kalde det en dokumentar. Undervejs er der en ung mand, der bliver filmet alt imens, at han lige opdaterer sine følgere på Instagram. Han filmer altså sig selv med sin meget håndholdte mobiltelefon, alt imens han tøffer af sted på en tilfældig landevej.

Og hold da magle. Der så man lige gammel mutter her, falde ned af stolen af ren forargelse. Én ting er, at man bryder loven. Noget andet er, at man gør det med et kamerahold i nakken.

I den situation kan jeg mærke, at der er noget, der er ændret i mig. Jeg ser død og katastrofer overalt, hvor jeg går og tanken om, at der kunne vælte et lille bittebarn ud på vejen efter en bold og blive slået ihjel, fordi det blev vurderet vigtigere at opdatere sin Instagram frem for at tage hensyn til færdselssikkerheden pisser mig af. Bevares. Klokken var vel 22 om aftenen og risikoen for et lille barn og en bold, var på vejen på det tidspunkt, var nok minimal. Men hvert år er der altså mange mennesker, der bliver dræbt på den måde, venner.

Så kan vi ikke aftale, at vi lader telefonen blive i tasken eller som minimum som en håndfri version, hvor vi lader sociale medier være sociale medier, alt imens vi transporterer os selv fra A til B? For så vigtigt, kan det aldrig være at bruge den telefon.

2. Den evige elevator-problematik

Hvis der er noget, der kan gøre mig til et bittert menneske, er det elevatoren på tog- og metrostationer, når man kommer slæbende med 3 børn og 4 rygsække, fordi man højst sandsynlig har kommet til at medbringe en ekstra fra børnehaven i sin store forvirring. En elevator skal man ofte vente på elevatoren. Sådan er det. Det er ikke det, mit brok går på. Men alt imens man venter, kommer der flere mennesker til. Når dørene så åbner, strømmer folk ind og kigger på bitre mig, der står med en kæmpe klapvogn. De konstaterer, at de ligeså godt kan snige sig ind foran, fordi der alligevel ikke længere er plads til mig, hvorefter de med fin samvittighed lader dørene lukke og 3 børn stå i regnvejr. Og sådan kan man står længe, indtil nogen forbarmer sig og lader os komme ind først.

Jeg siger ikke, at de her mennesker ikke også, har brug for elevatoren. Jeg siger bare, at hvis man nu helt hypotetisk er mellem 25 og 45 år (med helt velfungerende ben) og meget nemt kan tage de 8 trappetrin op til perronen, så kan man i det mindste lade dem, der ikke har muligheden for selv samme, at komme først ind i elevatoren og så tage den.

Grrr…. Jeg er et vredt menneske. Og selvfølgelig er der en masse mennesker, der har et behov for at tage elevatoren. Det er naturligvis ikke dem, jeg mener.

 

3. Mennesker på internettet, der ikke kan tale pænt

Internettet er et inferno af mennesker, der har tabt deres frontallapper.

Hver eneste dag bliver jeg forarger over, hvordan mennesker taler til hinanden. Forleden læste jeg et opslag med en kvinde, der var faldet på sin cykel, fordi det var glat. Hun havde slået sig, søgte sympati og opfordrede alle til at være opmærksomme på, at der skulle saltes, når der var så glad. En person skrev følgende “Du har ikke overvejet, at det er din egen skyld ? I stedet for at skyde skylden på alle andre og lave sådan et tude-indlæg skal du måske bare overveje at lade være med at cykle, når det er glat. Ligesom alle andre, der er raske i roen. Du må været faldet mange gange. Du lyder i hvert fald hjerneskadet”

Holy molly. God dag til dig også.

Pyha. Det var rart. Nu kan jeg trække vejret igen.

 

Og nu du er her, så fortæl mig lige, hvad der pisser dig af.

 

 

10 kommentarer

 • Mette

  Jeg bliver vanvittig over det med elevatoren…!!! Og jeg må indrømme, at jeg kommer med passiv-agressive kommentarer a la; “hold da op der er mange med dårlige ben”, hvis ikke jeg bare beder dem med dårlig samvittighed om at tage trapperne… Jeg tager også gerne kampen på vegne af andre med barnevogn, kørestol ol…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er virkelig godt, at du gør det. Jeg er også ved det hver gang! Måske fatter folk det på et tidspunkt, hvis man påtaler det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bitten

  Det med elevatoren er ikke sket for mig, men ville helt klart pisse mig af. Jeg bliver forarget når folk ikke rejser sig for gangbesværede mennesker i offentlig transport. Der var f.eks. en gang hvor jeg var højgravid med tvillinger, og jeg måtte sætte mig på gulvet i toget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ej, det er simpelthen ikke ok. Var der nogen, der rejste sig op?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Åh ja, det afsnit så jeg også og jeg blev ret forarget. Det rammer også lige ned i min faglighed, men jeg synes det er bekymrende, at man som influencer ikke tænker mere over det signal man sender. Især når ens målgruppe primært er unge mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Jeg er virkelig enig. Det er altså ikke særlig smart.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ved at samle sammen til er indlæg der skal hedde ‘X ting der pisser mig af….’.

  Jeg har bare kun husket at skrive en ting ned, nemlig folk på cykel, der ikke viser af når de skal dreje. Især når de kan se der holder ventende biler.
  Så kommer de hjulende, man holder og blinker og VENTER for ikke ved en fejl at overse nogen og komme til at køre dem ned. Og så DREJER der kraftedme!! Uden at vise af. Abehjerner.
  Åh det lettede.

  Jeg kan godt lide aubergine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Haha. Jeg er helt, helt enig. Der er hundrede rundkørsler på vej ud mod os og shiiiit hvor holder man meget og venter på folk, der skal svinge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg dog enig med dig, og især nr. 2! Og jeg kan ikke lade være med at råbe efter folk, men det hjælper (sjovt nok) ikke. Prøver i stedet for at dræbe dem med mit blik igennem ruden efter dørerne er lukket. Argh det er det værste ved at være på barsel i Kbh!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Haha, ja. Det gør jeg også altid. Jeg tror dog desværre ikke,at folk overhovedet ser det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man kombinere et familieliv med en karriere?