Om falske følgere og en verden med sociale medier

Hvad jeg pt. lytter til..

Indeni er jeg en lille bange 6-årig pige med lyse rottehaler, når det kommer til uhyggelige historier.

Jeg har holdt mig fra gyserfilm de sidste 10 år, fordi jeg ganske enkelt ikke kan fungere efter, at jeg har set en. Og det er ligegyldigt hvor plat plottet er.

Jeg så engang en film, hvor en masse mennesker på et skib fik kappet hovedet af af spøgelser. Efterfølgende trak jeg dynen op over min hals i 3 uger streg og turde ikke bevæge mig 2 cm fra den position, når jeg lå i min seng om natten..

Da jeg læste Danica Chloés indlæg om “Dear David” med en stakkels mand, der blev jagtet af et drengespøgelse i sin egen lejlighed, sov jeg slet ikke i 2 hele nætter.

Men de podcasts jeg i øjeblikket hører, er altså lidt uhyggelige. Og jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg nu er et voksent menneske, der godt ved, at der ikke kommer et farligt monster efter mig, når jeg går op af en mørk villavej.

Gåsehud

Danica Chloe og Michelle har tidligere lavet podcasts sammen. De har haft en podcast-serie om sociale medier og marketing og selvom den del kan være skræmmende nok i sig selv, har de nu kastet sig over en helt ny genre – Det uhyggelige. Med udgangspunkt i det overnaturlige gennemgår de forskellige emner, der får det til at løbe koldt ned af ryggen. Tanken er, at lytterne skal sende en masse uhygge ind, men de første afsnit tager udgangspunkt i deres egne oplevelser.

Historier om det uhyggelige, er altid underholdende og man kender godt selv situationen, hvor man taler om noget uhyggeligt og får sig selv skræmt så meget ved at tale om det, at man begynder at høre mystiske ting i sine omgivelser. Fx en dør, der knirker mærkeligt eller et par fodtrin, der pludselig kan høres gennem stuen. Sådan er det også for de 2 piger og man bliver langsomt lullet ind i den samme stemning.

Jeg fik i hvert fald et stort chok og et styks hjerte i halsen, da jeg med “Gåsehud” i ørerne pludselig blev prikket på skulderen af en kold våd finger. Heldigvis var det bare en turist, der ikke kunne finde vej og ikke et genfærd.

Gåsehud varer ca 45. miutter pr. afsnit og det kan udover på Itunes findes på dette link

Enden er nær – Din guide til verdens undergang. 

“Enden er nær” er produceret af Third Ear. Jeg elsker Third Ear. De laver virkelig nogle velproducerede Podcasts og særligt “Kvinden med den tunge kuffert” er virkelig velproduceret. Man får lyst til, at det aldrig stopper.

“Enden er nær” er dyster. Det handler om jordens undergang. Eller i virkeligheden er det nok snarere menneskets undergang. For mens mennesket bliver udryddet af ekstremt rumvejr (ja, det er endnu en ting at være bekymret for), sygdomme eller 3. verdenskrig skal kloden nok blive hængende.

I hvert afsnit bliver det gennemgået, hvordan en lille episode kan udfordre hele vores eksistens. Fra et host i en Metro til et udryddet København med lig i gaderne. Jeg åd det hele råt, men jeg elsker også katastrofe-film.

Det virker sært interessant på mig, hvordan almindelige mennesker udvikler sig i en presset situation.

“Enden er nær” varer 28 minutter pr. afsnit. Det kan findes hos de fleste udbydere af podcasts.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om falske følgere og en verden med sociale medier