Vores 2018

Mål for 2019 – gift, mad og vægttab

Det er meget moderne at sætte sig mål.

Hvis man går til jobsamtale, skal man helst kunne svare på, hvor man ser sig selv om 5 år. På trods af, at man måske knap nok ved, hvad man skal spise til aftensmad samme aften. Det samme gælder i ens privatliv, hvor man skal have styr på, hvilken skole ens afkom skal gå på allerede, når man har klippet hospitalsarmbåndet af ungen og er på vej til at forlade barselsgangen.

Og nu er det blevet 2019. Det første kalenderblad ud af 365 styk er allerede blevet revet af. Nyt år betyder nye mål og sådan er det naturligvis også her på domænet.

 1. Færre opkald til giftlinjen

 

For det første er vores primære ambition ikke at skulle ringe til giftlinjen hele 2019.

Det har vi måtte gøre et par gange i 2018. Nu skal det ikke lyde som om, at vi har kautisk soda og flydende fælgerens stående frit tilgængeligt for vores børn, så de kan indtage det, som hvis der var tale om en buffet på et all-inclusive hotel på Mallorca.

Men der har været et par gange, hvor vi lige har måtte ringe til de søde læger hos giftlinjen eller tjekke deres hjemmeside, fordi vores børn har tendens til at proppe alt i munden i løbet af et millisekund og fordi at man altid er lidt bagud, når der skal holdes øje med 2 styks i samme udviklingsstadie. Vi har bare ikke øjne i nakken.

Jeg kan komme med et eksempel: I juleferien skal vi have noget luft, så vi går en lang tur og ender på en hyggelig café, hvor vi beslutter at spise morgenmad. Jeg tager flyverdragt af det ene barn og placerer ham i en højstol ved bordet, imens samme rutine bliver gennemført for barn nummer 2 og nummer 3. Da alle børn sidder ordentligt ved bordet, ser jeg pludselig at min søn begynder at spytte noget ud. Små røde bær. Eller resterne af dem. For mens vi har taget overtøjet af hans søskende, har han lige tømt den lille blomster-dekoration, der stod så fint på alle bordene for bær og ædt dem.

Det krævede lige en tur forbi deres hjemmeside, hvor vi heldigvis kunne se, at det var ganske ufarligt. Men sådanne situationer har vi haft flere gange i 2018 og det prøver vi at undgå i 2019. Jeg håber, at det kommer af sig selv, når børnene med alderen begynder at forstå at opvaskemiddel, opvasketaps og eddike ikke er særlig lækkert at indtage.

2. Madplaner og sundere mad. 

Jeg havde engang en ambition om, at mine børn skulle have sund og næringsrig kost til alle hovedmåltider. Så fik jeg 3 børn. I aften har de fået serveret burgerboller med ristede løg og ketchup. Med 2 agurker til, fordi de naturligvis skulle have grøntsager. Dem lod de pænt ligge ved siden af.

Men den slags skal være slut. Nu kommer der nye og sundere boller på suppen.

Jeg vil gerne være den type mor, der hver søndag laver madplaner og reelt lykkedes med at lave det mad, man planlægger. Ja ja, et nytårsforsæt må gerne være lidt urealistisk. Og det hele skal være hjemmelavet og økologisk.. Ahem..

 

3. Vægttab

Ja, det er jo nærmest obligatorisk i januar. Jeg tænker i al fald, at der er en årsag til, at det ikke er til at komme til i træningscentrene i januar.

Det bedste ved at være stødt på vej mod midten af 30érne, har været at jeg har sluttet fred med min krop. Sådan nogenlunde i hvert fald. Jeg har i hvert fald indset og accepteret, at jeg aldrig bliver en størrelse x-small eller bliver en størrelse 27 i cowboybukser. Det er helt i orden.

Men i marts måned skal min kære mand og jeg køre VASA-løbet, der er 90 kilometer på langrend. Og det står sgu lidt trægt til med træningen og af den årsag er det meget smart, hvis jeg får smidt 5 kilo inden.

Jeg har før taget mig sammen og smidt en del kilo. Efter gymnasiet var jeg ret overvægtig. Der tabte jeg mig 13 kilo og det var også dengang, at jeg fandt glæden ved løb og motion, der heldigvis har holdt ved, selvom der er kommet kilo snigende tilbage. I 2015 smed jeg 5 kilo op til vores bryllup og de kilo har jeg tænkt mig at smide igen.

Jeg har dog indset, at jeg klarer det bedst, hvis jeg gør det med andre. Når der er nogen at stå til ansvar hos og nogen man kan skrive med, når man synes, at det er svært.

Er der andre derude, der også har ambitioner om at smide et par kilo, der måske vil hoppe med i en facebook-gruppe, hvor vi kan motivere hinanden lidt?

 

15 kommentarer

 • Laura

  Jeg vil meget gerne være med i en fb-gruppe, da jeg har svært ved at tabe mig alene. Har brug for nogen at sparre med. Ved ikke, hvor mange gange, jeg er startet, og det holder 4 uger, så er jeg tilbage i de dårlige vaner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, det hjælper nemlig at være flere om det. Og så ikke slå sig selv i hovedet, hvis det ikke duer. Vi er nemlig alle mennesker. Og chokolade er bare lækkert <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Lige præcis. Jeg har nu sendt en anmodning til gruppen. Håber vi ved fælles hjælp, kan komme af med nogle kilo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg vil gerne være med i en Facebook-gruppe! 🙂 Er også på de der 5 kg ish.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg vil gerne være med i en taber-gruppe 🙋🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg hopper med på vægttab.
  Fødte for 6 mdr siden ved kejsersnit og de der (mange) graviditetskilo forsvandt sjovt nok ikke bare af sig selv og ved at amme. (Hej barsel og chokolade!) Så nu har jeg et mål om at smide 20 kg inden lille manden fylder et år om 6 mdr. Ogjeg skal tilbage på arbejdsmarkedet. Så jeg joiner gerne en facebook gruppe.
  Kan supplere med at jeg er bachelor i ernæring og sundhed og personlig træner, så kan også komme med nogle gode råd og hjælpe med noget god viden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Smider ingen kilo meeeen en sundere hverdag med mere motion midt i travlheden ville jeg sætte pris på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Præcis. Det er dælme også svært at få det hele passet ind.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Skønne mål! Jeg gad sørme også godt tabe mig nogle kilo – jeg fødte for 3 uger siden og har allerede smidt gravid kiloen. Meeen jeg var lidt stor inden graviditeten og til sommer skal jeg giftes, så 10 kilo af ville da bestemt ikke gøre mig noget. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Sejt Marie. OG der er dælme ikke noget, der kan motivere som et bryllup. Men mon ikke det kommer helt af sig selv, hvis du ammer eller bare skal holde styr på baby. Vil du være med i en facebook-gruppe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det vil jeg gerne! Ja et bryllup burde give motivationen, men søvnmangel og amning giver altså lyst til slik og chokolade 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores 2018