11.12.13

Drømmen om at blive selvstændig – Vind bogen “Freelancer”

(Bogen omtalt i indlægget, er modtaget som gave)

I mange år forstod jeg slet ikke, hvad det betød, når folk sagde, at de var selvstændige.

Mig: “Nå, hvad laver du?” (Det er altid det første spørgsmål, vi danskere trækker frem af hatten, når vi skal tale med folk, vi ikke har mødt tidligere. Det er dejlig ukompliceret. Vi burde i stedet spørge noget ala “Nå, hvad gør dig glad?” eller “Hvad er din yndlings-serie på Netflix”, når vi møder mennesker første gang)

Fremmed: “Jeg er selvstændig”

Mig: Fedt nok” (hvorefter tankerne strømmer igennem hovedet: Selvstændig? Er det ikke noget, man er, når man er håndværker? Du ligner ikke en håndværker? Hvorfor siger du ikke, hvad du arbejder med som selvstændig? Nu tør jeg ikke at spørge. Måske sælger du.. ehm.. fastelavnsmasker.. Eller kondomer..? Sig det lige.. Hvad laver du egentlig?”

Men nu ved jeg godt, hvad det betyder. Det betyder, at man har kastet hele sit liv op i luften og er svømmet derud, hvor det er allerdybest. Uden nogen redningskrans i nærheden. Og måske uden, at man overhovedet vidste, om hvorvidt man kunne svømme. Det betyder i bund og grund, at man er et imponerende modigt og anerkendelsesværdigt menneske.

Jeg har selv en drøm om at blive selvstændig. Det virker tiltalende at være sin egen chef og selv kunne planlægge sin tid. At kunne arbejde på en café med en varm latte og en sprød croissant, hente sine børn kl. 14.00 og fiske computeren op af tasken igen, når børnene sover og der er ro i lejren. Fordi man ikke kan lade være. Fordi man arbejder med sit hjertebarn. Fordi ens arbejde er ens hobby og ens hobby er ens arbejde.

Selvom det er en smuk tanke, er den også ganske skræmmende. Tænk, hvis ingen vil købe det man tilbyder? Tænk hvis pengene ikke kommer? Tænk hvis man står den første i måneden uden en klink på lommen. For når alt kommer til alt, er der noget rart og trygt ved, at man ved at pengene triller ind på ens kont0, når der skal betales ejendomsskat og i hvert fald en lille spids til en jetjager til 3 institutionspladser, hvor ens børn så pænt er deponerede hver dag mellem 8 og 16.

For en måneds tid siden modtog jeg bogen “Freelancer” af Regitse Cecillie Rosenvinge i gave. Jeg har længe fulgt Regitse på Instagram, der har den flotte og virkelig gennemarbejdede blog thecopenhagentraveler, hvor man kan finde brugbare artikler om hoteller og rejsedestinationer rundt i hele verden. Hun er freelancejournalist og har nu skrevet en bog henvendt til kvindelige freelancere. Den er endda skrevet med hendes baby siddende på skødet, så tanken om, at den slags var umuligt med børn, blev allerede der skudt til jorden.

Bogen er skrevet som en guide med rigtig mange brugbare og konkrete råd. Også til os, der måske har et ønske om at kombinere et almindelig 8-16 job med noget mere kreativt ved siden af.  Der er eksempelvis afsnit om struktur af ens hverdag, så man kan koncentrere sig bedre. Den nævner konkrete apps, som jeg selv bruger, når jeg er på arbejde. Derudover er der helt kapitel henvendt til mødre og hvordan man kombinerer børn og business.

 

Jeg er blevet enormt inspireret. Og måske er det endda den inspiration, jeg manglede for at følge drømme. Jeg har for eksempel en drøm om at skrive en bog. Så måske er det nu, jeg skriver en bog om børneopdragelse (måske en bog om, hvordan man ikke skal opdrage sine børn. Det ved jeg nemlig noget om. Rigtig meget faktisk) eller måske gøre mig flere konkrete og seriøse overvejelser om det eventyrlige og dog lidt på papiret skræmmende liv som selvstændig.

Jeg har fået lov til at udlove en af Regitses fine bøger. Så skriv en kommentar til dette indlæg, så får jeg en af mine børns små fedtede pølsefingre til at pege én ud, der får sig en tidlig julegave.

Ellers kan man købe bogen her

 

 

 

30 kommentarer

 • Jeg har en drøm om en dag ikke at være fuldtidspædagog, men alt muligt andet! Designer, børnebogsforfatter, blogger. Mon man kan leve af det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Med alle de ting, du kan, skal det sgu nok lykkes :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina Hedegaard

  Altså jeg er selvstændig. På en måde.
  Jeg er fuldtidsmor aka hjemmegående.
  Og seriøst, det er det fedeste job men uanset hvordan man fortæller det, når folk spør’ hvad man laver, så lyder det nederen.
  Som om man bare tuller rundt derhjemme og pakker sine børn ind og ud af vat.

  Men… jeg vil gerne vinde denne her bog, for så kunne jeg blive mere end “bare” fuldtidsmor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Årh, det er altså træls, at der er den holdning til noget så fint, som at dedikere sin tid til det vigtigste i verden. Jeg ville ønske, at vi kunne gøre det samme, men det kræver, at min mand får et andet arbejde. Jeg forstår slet ikke, hvordan nogen kan synes, at det er nederen. Jeg har udtrukket en vinder og det blev desværre ikke dig, men jeg håber dælme, at du får folk overbevist om, hvor vigtigt dit arbejde er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Av den vil jeg gerne vinde så drømmen måske kan få lidt flere ben at gå på..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, nogen gange er det at gøre det, der er den største udfordring. Sådan har jeg det også! Jeg har udtrukket en vinder, og det blev desværre ikke dig. Men jeg håber, at du kaster dig ud i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har selv overvejet livet som selvstændig. Er arbejdsløs på 5. måned og godt træt af det… så måske var det en løsning?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er en mega god ide. Så er der lidt tid til at overveje, hvad man kan lave istedet at være lønmodtager. Jeg har trukket en vinder og det blev desværre ikke dig, men jeg håber at du jagter ideen alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina

  Mit korte arbejdsliv har lært mig, at det nok er bedst, jeg er min egen chef. Men jeg skal i den grad arbejde med min selvdisciplin 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det kan jeg godt genkende. Der skal dælme noget struktur på, da arbejdsliv og privatliv nok virkelig flyder sammen. Så skal man acceptere at lade opvasken stå og kaste sig over arbejdet i stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Inderst inde har jeg også en drøm om at blive selvstændig, men samtidig ved jeg også at jeg aldrig ville turde det. Men drømmen lever endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Jeg har det på samme måde. Det kræver noget mod og det er svært at se, hvordan man skal komme igang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  En julegave til mig måske? 🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg overvejer i den grad at blive selvstændig, når jeg er færdig som eventkoordinator. Måske tør jeg tage springet, når jeg ved mere om det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det lyder da også som om, at du har de perfekte forudsætninger for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det lyder som en rigtig spændende bog. Har længe gået med tanken om, at gøre min hobby til lidt mere end en hobby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Sejt at du allerede er igang. Så er der virkelig bare med at kaste sig ud i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta Porsmose

  Drømmer også om at være selvstændig, problemet er bare med hvad…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Haha, ja. Det er også lidt en vigtig del af det. Men hvad fanden. Man kan vel finde ud af det undervejs.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det føles som et tegn, da jeg lige just samtidigt har skrevet et indlæg om at kaste sig ud, hvor man ikke kan bunde http://xn--selperspektiv-2fb.dk. Ellers må jeg sgu købe den. 🏇

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det her er så fint og rigtigt “Vi skal turde at gøre noget, selvom der er en risiko for, at man senere vil kunne tænke, at det ikke var udpræget klogt. Vi skal fandme turde springe ud i det og ikke fedtspille vores liv væk.” Damn, jeg ville ønske at jeg kunne dele bøger ud til alle, men jeg trak lod og den endte et andet sted. Men jeg tænker sådan nogle Djøfére som os, burde risikere lidt engang imellem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidder med min sovende fem dage gamle baby på maven, og kan slet ikke forestille mig at skulle ud og passe et fuldtidsarbejde og være så meget væk fra ham, om alt for få måneder. Tanken om at være selvstændig har puslet i årevis, og den trænger sig endnu mere på nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene M. M.

  Jeg er færdiguddannet her til sommer og når jeg overvejer hvad jeg skal herefter er tanken om at være selvstændig fristende, men også skræmmende. Måske skal jeg ligefrem lave noget helt andet end jeg er uddannet i 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, det tror jeg sker for mange. Jeg kender virkelig mange, som ender med at lave noget helt andet. Ingen uddannelse er spildt. Den kan bare føre os forskellige steder hen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg ved ikke om jeg nogensinde kommer til at turde tage springet som selvstændig, men mens jeg overvejer det vil jeg gerne læse bogen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Den vil jeg gerne vinde. Tænker den kan været en stor hjælp, da min plan er at skal tage springet som selvstændig om et års tid..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Noget om at strukturere sin hverdag som mor, det gad jeg godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er dælme også noget af en kvalitet at kunne.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11.12.13