At være barn i 1988 contra at være barn i 2018

At holde styr på sit shit. Bulletjournal

Siden jeg har barn, har jeg haft det lidt svært ved at holde styr på mine ting. Jeg tror sjældent, at der gik en uge uden, at jeg smed mit gymnastik-tøj væk og da jeg blev ældre, var det væsentlige ting, som dankort og nøgler, der ofte røg i svinget.

Engang smed jeg 3 dankort væk på 6 uger. Det sidste smed jeg væk samme dag, som det var blevet åbnet. Der var jeg træt af mig selv og min manglende ordenssans, at jeg opsøgte en psykolog for at få ham til at rydde op i min hjerne, så der blev plads til at holde styr på, hvad jeg gjorde med min pung og den slags.

Efter jeg er voksen, er det blevet bedre. Der ryger stadig et dankort i ny og næ, men taget i betragtning, at jeg har udvidet mig selv til at blive 4 mennesker og nu ikke kun skal holde styr på mig selv, men også deres stumper, er jeg imponeret over mig selv.

For et par måneder siden, tænkte jeg, at der nu skulle endnu mere struktur ind i mit liv. Jeg besluttede, at jeg nu var voksen nok til at indføre en kalender. Det har jeg jeg ikke gjort mig, så meget i tidligere. Jeg kunne naturligvis sagtens huske mine aftaler. Og det var nok den primære årsag til, at jeg altid glemte mine aftaler.

Jeg havde dog brug for noget mere end hvad en almindelig Mayland-kalender kunne levere og jeg kastede mig derfor ud i det meget hypede fænomen: Bullet journal. Det er egentlig bare en fancy (og dyrere) model af en (tom) notesbog med prikker. Og så er det bare om at udfylde det med ting og sager, man selv mener giver mening.

Jeg selv har inddelt den, så den starter med en indholdsfortegnelse, hvorefter du nok tænker, at det også havde været fjollet at slutte med en indholdsfortegnelse.

Derefter har jeg et par sider, hvor jeg hver måned skriver de vigtigste aftaler. Det er sådan set en liste over ting, jeg glæder mig til.

Herefter har jeg ugentlige oversigter, ligesom i en hel almindelig kalender. Der er plads til, at jeg fylder ud med andre ting, som madplaner, huskelister osv.

Herefter kommer så de lidt mere konkrete lister. Jeg har fyldt den ud med lister omkring økonomi, hvor jeg løbende registrerer udgifter eller holder styr på mit eget forbrug.

I efteråret skal vi rejse en hel del, så det har også fået sine egne sider. Her skriver jeg pakkelister, oversigter over hoteller og den slags.

Derudover har jeg almindelige to do-lister, som indeholder ting, jeg skal huske på sigt. De ting jeg skal huske fra dag til dag, skriver jeg i ugeoversigterne

Jeg supplerer løbende med nye lister. Blandt andet tænker jeg, at lave en oversigt over ønsker til børnene, som kan pilles frem til fødselsdage og jul. Jeg går altid og tænker på hundrede ting, børnene mangler og når de så endelig skal bruges, har jeg glemt dem.

Jeg hygger mig virkelig meget med det. Jeg har genfundet glæden ved at tegne, som jeg ellers ikke har dyrket, siden jeg var barn. Derudover er det en god måde at tage stilling til den kommende uge, når jeg sætter mig ned og tegner den.

Min bog er fra Panduro, hvor jeg købte en startpakke med tuscher, linealer og skabeloner.

#bloggersdelightplus

4 kommentarer

 • Bitten

  Jeg kan slet ikke overskue endnu en to-do til min to-do. XD

  Jeg bruger Google Keep og Google Calendar i stedet.

  Og Pocket til de ting jeg gerne vil have læst eller undersøgt på nettet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Dem kender jeg slet ikke. Jeg er virkelig dårlig til at bruge telefonen, som ellers har en lang række gode apps. Vi bruger også Google-kalenderen i familien for at holde styr på vores interne aftaler, men jeg er virkelig dårlig til at opdatere den. Det er nok bare en vanesag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså; det er jo smart – men jeg FATTER ikke hvordan man får tid til at sidde og dimse med det dér – med børn og livet der skal passes, haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Haha, ja det kan du sagtens have ret i. Jeg plejer at gøre på tidspunkter, jeg ellers ville sidde og glo i min telefon. Når vi ser film om aftenen og den slags. Og når jeg tegner med børnene. Det er også sjældent, at hver uge er lige kreativ.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være barn i 1988 contra at være barn i 2018