Børneløb som søndags-aktivitet

Den perfekte alder mellem søskende

Der kan man tale om clickbait. Jeg kan naturligvis på ingen mulig måde udtale mig om, hvad den perfekte alder mellem søskende er. Det er der nok også lige så mange forskellige holdninger til, som der findes forældre. Der er mange aspekter i det og der findes helt sikkert ikke noget rigtigt svar på det spørgsmål. Ikke engang på Hestenettet eller hos sundhedsplejersken Helen, som ellers er kendt for at være den store internet-guru, når det kommer til spørgsmål omkring børn. Uanset om der er tale om spørgsmål til røde numser eller hvor mange legoklodser man som forældre kan træde i, før det er ok at gå amok.

Til gengæld kan jeg svare på, hvordan det i vores tilfælde var at få børn med en aldersforskel på 2 år og 3 måneder. Vores situation er egentlig nok svær at sammenlignes, da vi jo som bekendt producerede 2 børn samtidig anden gang og fordi vi stod og netop var indrejst fra et andet land, da de to små proklamerede deres ankomst et par uger før tid. Men hvis man ser bort fra alt det, har jeg erfaret følgende ud fra den søskende-konstellation:

Ulemperne:

Selvom jeg den gang synes, at Ellie var frygtelig stor og kunne så meget, var hun lille bitte og kun 2 år.

1. Bleerne

Hun brugte stadig ble og 3 blebørn på én gang, kan godt trække tænder ud. Jeg følte faktisk ikke, at vi lavede meget andet end at skifte bleer det første år.

2. Terrible Two 

Der sker meget i et lille toårigt hoved. Det er fuld gang i selvstændighedsalderen og alting kan være en kamp. Når man står med en lille baby (eller 2), der højst sandsynlig har skidt sig selv op af ryggen på vej ud af døren, orker man ikke også at skulle diskutere med en 2årig, om hvorvidt hun skal have sine ballerina-sko på i frostgrader og efterfølgende have et skrigende barn liggende på gulvet, der nægter at være iført en flyverdragt.

Børn på 2 år og derunder er bare ikke særlig selvhjulpne og har rigtig meget brug for mor og far, og der kan man godt føle sig som verdens mest nederen mor og far, når man har valgt at berige ungens liv med en bror eller søster, der nu tager al opmærksomhed.

3. Selvhjulpenhed

Eller mangel på samme… Shiiiit. Det tager lang tid at få 3 børn ud af døren om morgenen, hvor ingen kan magte opgaven at iføre sig et sæt tøj.

4. Måltiderne..

Er en farce. Intet mindre. Vores hjem har været marineret i yoghurt i 2 år nu.

Fordelene

Det første år var fordelene til at overse, men nu begynder det at komme til udtryk. Hun er nu 4 år. 4 år havde måske egentlig været en god aldersforskel, da hun nu forstår så meget. Man kan sagtens forklare, at en af de små lige har et behov, uden at man føler, at man svigter hende, som vi reelt følte, da hun var helt lille.

De leger sammen som aldrig før og det kommer nu til udtryk, at de egentlig er så tæt på hinanden aldersmæssigt, at de synes, at de samme ting er sjove. Det er nok lidt sværere at finde på ting, der underholder samtlige børn, hvis aldersforskelen var meget større, kan jeg forestille mig.

Engang tænkte jeg, at 3 år var den perfekte aldersforskel. Det tænker jeg måske stadig, dog lidt mindre nu end det første år. Jeg var selv efternøler og er glad for at have fået børnene så tæt på hinanden, da jeg ser flere fordele end ulemper (på sigt). Men hvis det var blevet anderledes, havde vi helt sikkert også haft glæde af det.

Hvad er din erfaring?

1 kommentar

  • Line

    Det her er et emne, der optager mig meget for tiden, da vi lige har fået en lillebror, storebror er 2 år. Skal også hele tiden minde mig selv (og min mand!) om, at bare fordi man er blevet storebror er man stadig lille, når man er 2 år.
    Jeg tænker den lille aldersforskel som en investering – det bliver sikkert nogle hårde første år, men på sigt tænker jeg det bliver en gave til både børn og forældre. Pt. føles der bare lidt langt til juleaften…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børneløb som søndags-aktivitet