Efterårsferie-begivenheder på en mandag

Valget af ladcykel

Vi lagde meget tankevirksomhed i, hvordan vi dog skulle transportere vores børn fra vores hjem til deres institution, da vi boede i indre by.

Der var mange forskellige scenarier at gå efter: Bil, tog, bus, gå, løbe, cykle? Og hvis vi skulle cykle, hvordan skulle vi så transportere 3 børn? Skulle det være en cykeltrailer med et ekstra barnesæde på cyklen? Eller skulle det være en ladcykel?

Det der talte for en cykeltrailer var, at man samtidig kunne bruge den som løbe- eller som klapvogn. Til Ellie havde vi en Thule Chariot Cougar, der både fungerede som cykeltrailer og som løbevogn, hvor hun kunne ligge trygt og fint, mens vi løb rundt på de grønlandske veje. Der findes en masse tilbehør til Thule. Man kan blandt andet også få ski til at sætte under, så man kan trække den efter sig, når man står på langrend. Det fik vi aldrig afprøvet dog.

Tanken om både at skulle balancere med et barn på cyklen og 2 i en cykeltrailer, gjorde mig træt fra start, så valget faldt hurtigt på en ladcykel. Men de mange beslutninger, der skulle træffes, sluttede slet ikke der. Hvilken model skulle vi have? Hvordan skulle børnene sidde?  Skulle det være med el?

Cykel-jungle

Det kan føles som noget af en jungle, når man først har besluttet, at man skal investere i sådan en fætter. Ladcykler koster nogenlunde det samme som en ejerlejlighed på landet, så det er med at tænke sig om, inden man kaster halve og hele månedsløn efter en cykelhandler.

Der er virkelig mange fine modeller. Jeg kiggede meget på mærket Babboe. Jeg har ikke så meget kendskab til selve cyklen, men jeg overvejede naturligvis at vælge ladcykel, som hvis jeg skulle vælge bil: Gå efter vigtige detaljer, som hvilken farve den har og om den er pæn. Jeg kunne godt meget hurtig se, at vores skræntende stor-familie-økonomi ikke helt kunne rumme at vi brugte noget der minder om 30.000 kr. på en cykel. Jeg besluttede derfor at se på nogle af de lidt billigere modeller.

Valget faldt på CargoKid

Jeg brugte meget tid på både Facebook-grupper og på Trustpilot for at få nogle vurderinger af de billige ladcykler på markedet. De bliver solgt alle stadig fra T-hansen til Bilka, men jeg orkede simpelthen ikke at smide 10.000 kr. efter noget billigt l***, der satte ud efter 3 måneder. Så hellere spare op til det dobbelte og købe noget, der reelt virker.

Jeg er lige så letpåvirkelig som alle andre, når det kommer til at reklamer på sociale medier. Netop af samme årsag bliver jeg så træt, når folk ikke kan finde ud af reglerne om skjult reklame. Så da Johanne fra Nutidens Mor, der i øvrigt er fremragende til netop markedsføringsloven eller i hvert fald at eksekvere på indholdet af det, reklamerede for ladcyklen fra Cargo Kid tog jeg straks min lille familie i hænderne og tog ud til en butik for at prøve cyklen.

Alle børnene blev proppet op i og jeg synes hverken, at den var svær at styre eller så tung (det er den så blevet senere, skal jeg hilse og sige. Måske er det fordi børnene er blevet 1 år ældre), så vi slog til. Ellie fik lov at vælge farve og puder og ud af mange valgmuligheder blev det en sort cykel med ufattelig lyserøde puder i.

Et år efter

Det er nu lige præcis et år siden, at vi købte cyklen. Den har været meget igennem siden, særligt efter at indre by er blevet skiftet ud med Dragør. Hver dag transporterer den 3 børn 26 kilometer. Derudover har den transporteret 3 småfulde veninder på værtshus en enkelt lørdag aften og mig selv på arbejde med Jesper som chauffør et utal af gange. Det er nok de færreste ladcykler, der kan bryste sig af det.

Cyklen har kunne lige præcis det, der kunne forventes af den og vi har været rigtig glade for den. Den punkterede forleden for første gang og derudover har vi måtte efterspænde bremserne, men det er helt normalt for en ny cykel. Den har nu kørt 1.200 kilometer og vi har lige købt et ekstra batteri, da batteriet kun lige med nød og næppe kan klare både de 13 kilometer vi har ud, og de 13 kilometer vi har hjem. Vi har derfor mulighed for at have et ekstra batteri med, hvis der ikke er mulighed for at lade op i løbet af dagen på arbejdet.

Vi gav ca. 14.000 kr. for alt inklusiv. Det vil sige med lygter, lås, puder og kaleche vi bruger, når det regner eller når det er koldt.

Jeg kan se, at den cykel vi har lige nu er udsolgt, men at man kan bestille den til levering den 1. december med 2000 kroners rabat

 

Obs. Børnene har naturligvis altid hjelm på, når vi cykler. Her skulle cyklen blot prøves og foreviges for første gang. Indlægget her er skrevet uden nogen form for aftale eller med nogen form for økonomisk kompensation fra virksomheden. Der er alene tale om egen holdning.

 

6 kommentarer

 • Tina

  13 km hver vej? Bliver helt svedt ved tanken 😅 Men har så heller aldrig prøvet en el-cykel, så måske der er en hel del hjælp at få i sådan én…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er virkelig også langt, men el gør en kæmpe forskel. Det kan godt anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • det lyder godt nok som en lækker cykle 😉 og hvor er det en lækker detalje med de fine lyserøde sæder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Ja, den gør det godt. Og Ellie elsker prinsesse-sæderne <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Har I mon kaleche til den? Og hvad er din erfaring med den beslutning? – fx om I får den brugt, er det besværligt, savner i den, slår de hinanden ihjel i kalechens mulm og mørke osv…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det har vi. Indtil videre fungerer den rigtig fint og de hygger sig, når de sidder under den. Det der er mest irriterende ved den er. at den godt kunne sidde lidt bedre fast. Jeg tror, at den har været ved at ryge af en enkelt gang eller 2, når det har blæst meget. Derudover er der sådan nogle elastikker indvendig med nogle plastik-dimser, som børnene trækker i, som godt kan slå hårdt, hvis der kommer en hånd eller et ansigt i vejen. Indtil videre er det dog kun mig, det er gået ud over, men det har taget lidt tid at få dem til at stoppe med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie-begivenheder på en mandag