Ting jeg sætter pris på, efter jeg har fået børn (og som jeg hadede før)

Ting jeg ville lave i efterårsferien, hvis jeg ikke var en ravnemor.

Mine børn er nogle af dem, der skal i institution i næste uge. Vi har ikke børn i skolealderen og derfor har vi vist glemt alt om, at der var en forventning om, at man skal holde fri med sine børn.

Der er en hel masse på programmet i disse måneder, så efterårsferien er ikke prioriteret i år. Det fortryder jeg lidt, når jeg ser alle de mega seje ting, man kan lave med sine børn i uge 42.

Jeg har naturligvis gnedet salt i eget sår og har været igennem listen for at se, hvad jeg ville lave med mine børn, hvis vi nu for en gangs skyld havde noget kvalitetstid som familie.

Måske andre kan få glæde af det:

1. Paw Pawtrol i Fields 

Selvom jeg muligvis selv ville finde oplevelsen en smule hjernedød, ved jeg at børnene ville sætte pris på at møde deres små tegnefilms-helte i levende live. Eller så levende som det faktum, at der nok er tale om en form for voksne mennesker i dyredragter.

Tanken om en millard børn og et indkøbscenter giver mig rysteture på forhånd, men hvad man ikke gør for sit afkom. Og så bliver der eftersigende delt plakater ud med de små beredskabs-vovhunde.

Arrangementet foregår i Yousee-butikken i Fields kl. 15.30-18.00

2. Bamse og ballerinaer 

Lige siden vi første gang satte filmen Ballerina på herhjemme, har børnene opført sig som nogle små tylbesatte ballerina-zombier. De vil have mere!

Det kongelige teater har lavet en børnevenlig forestilling – “Kom bamse, nu balletter vi! “ Bamse er naturligvis, som den mand han er, iført tylskørt og bliver trukket med på en 45 minutters eventyrlig rejse, hvor han møder alt fra små svaneællinger til Askes seje drengebande.

Vi skal derind på søndag og mandag har vi booket en tur til at komme med bag scenen, så de små besatte prinsesser kan få lov til at røre ved lidt tyl.

“Kom bamse, så balletter vi” 12.10 – 15.10 på Gamle Scene. Billetterne koster mellem 125 og 300 kr. 

3. Besøg på æbleplantage

På trods af at klimaforandringerne måske nu har besluttet sig for at inddrage efteråret, er der ikke noget mere efterårsagtigt at plukke æbler og besøge hyggelige gårdbutikker, hvor vi kan proppe andet og mere næringsrigt føde i dem end Happy Meals fra McDonald’s. 

Der findes en del frugtplantager i Københavnsområdet. Vi påtænker at besøge Kildebrønde Frugtplantage i Greve 

4. Murer for en dag på Arbejdermuseet 

Man kan sige meget om min bedre halvdel, men han er ikke specielt håndværkerorienteret. Og håndværker-skills er i den grad tiltrængt, når man bor i et hus, Jeg selv gik engang et halvt år på Ingeniørhøjskolen. En dag skulle vi lære at svejse. Så droppede jeg ud.

Jeg synes dog fint, at det er på tide at børnene så overtager de kvaliteter, vi selv ikke bestrider og på Arbejdermuseet kan børn hver dage i hele efterårsferien komme i murerlære og tage en svendeprøve.

Minimurer-skolen henvender sig til børn fra 5 år og det koster 20 kroner for børnene at deltage (70 kr for voksne) 

5. Drager på Amager Strand 

Jeg selv var vanvittig fascineret af drager, da jeg var barn. Jeg forsøgte mig med konceptet nogle gange. Men ofte blev de taget af en vind og blev hamret til jorden og knækkede.

På trods af egne traumer tænker jeg, det ville være en god mulighed for at få røde efteråskinder og sand i skoene med mine børn. På Naturcenter Amager Strand kan man komme og bygge drager og flyve med dem hver dag fra kl. 10-14.00.

6. Børn redder verden 

Voksne er pt ikke så gode til det, så måske er det en god ide, hvis børnene får chancen. Det kan de i næste uge på Vesterbro Bibliotek og kulturhus.

Jeg faldt over arrangementet på facebook og der er tale om en uge, hvor der er fokus på vores afkom som små helte. De har mulighed for at komme på helteskole, hvor de kan lære førstehjælp, de kan lave deres eget superheltetøj med tekstiltryk og de kan lære at lave bolcher eller kommer en tur i børnebiograf.

Mulighederne er mange og der er arrangementer hver dag fra mandag til torsdag. Noget af det kræver tilmelding

Arrangementet er fra børn fra 3-10 år og der kan læses mere her 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg sætter pris på, efter jeg har fået børn (og som jeg hadede før)