FÅR DU OGSÅ TALEPRES?

10 metoder til at være mere sammen med sine børn

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har et travlt efterår. Begge forældre i det lille hjem, har arbejde ude i verden og i andre dele af landet, hvilket betyder, at vores børn pt primært er sammen med en forælder af gangen.

Sådan forsætter det til en gang ind i november.

Det er der naturligvis mange børn, der er. Der findes tonsvis af skilsmissebørn og jeg er selv vokset op uden en far og har klaret mig ganske fint. Men når nu vi er her begge to, er det ikke så optimalt og man bliver kun endnu mere deprimeret, når man læser en artikel, som den der blev bragt forleden i Information.

Artiklen kan læses her og hedder “Vi har mistet familiebalancen” Citatet ovenfor er fra den artikel.  Den handler om, at mens vi forældre har travlt med at gøre karriere, bliver vores børn deponeret i en institution i noget, der minder om 4o timer om ugen.

Det seriøse først: Jeg mener, at artiklen har fat i en stor og vigtig pointe. Man kunne som samfund sagtens støtte mere op om børnefamilier – fx. ved at tilbyde alle forældre en mulighed for at arbejde på deltid og give forældre op til 60 sygedage for deres børn om året, hvis der er behov for det.

Den har rigtig meget relevans og jeg tænker langt de fleste kan genkende situationen.  Jeg fik selv ondt i maven og jeg har naturligvis brugt al mulig tankevirksomhed på at spekulere ud i løsninger til, hvordan jeg kan komme til at være mere sammen med mine børn i hverdagen (Det er nu den lidt mere useriøse del indtræder)

Og jeg er nået frem til følgende: 

 1. Jeg skal vinde et par millioner i Lotto

Der findes masser af Lotto-servicer. Jeg spiller konsekvent ikke. Min hjerne kan nemlig ikke arbejde med hypotetiske situationer. Det betyder, at når jeg hver 5. år køber en Lotto-kupon, har jeg en hel klar forventning om at vinde. Og når jeg så ikke vinder, føler jeg mig snydt og bedraget.

Men det er det, der skal ske nu.

Jeg har læst et sted, at hvis jeg statistisk skal vinde, skal jeg bare spille hver dag i knap 17.000 år. Så jeg har muligvis travlt, hvis jeg skal nå det, mens børnene er små.

2. Opfinde en app

Ham der opfandt Angry Birds tjener ca. 6,5 millioner om måneden. Det er en ganske fin timeløn og jeg tænker, at selvom der måske er lidt udvikling i starten, kan det kun blive en god forretning.

Nu skal jeg lige overveje, hvad den skal kunne. Jeg har aldrig spillet computer, så jeg ved ikke en skid om spil eller spiludvikling. Så måske skal det ikke være noget med spil.  Måske er det lidt overambitiøst med en app.  Min tekniske snilde er så dårlig, at jeg knap nok kan få et simkort ud af en telefon, så måske er børnene igen ikke så små længere, når jeg først har fået den udviklet.

3. Blive professionel blogger

Jeg har dem, der er professionelle bloggere mistænkt for, at kunne have større mulighed for at planlægge deres tid, frem for os der er 8-16.00 skrivebords-slaver. De har selvfølgelig travlt med alle deres events og den slags, men det kan vel klares uden at deres afkom skal opbevares i en institution 8-9 timer hver eneste dag.

Det kræver dog, at jeg begynder at lave noget mere seriøst indhold, end hvad jeg i skrivende stund har gang i.

4. Blive professionel You-tuber

Jeg er så gammel og utrendy, at det først var sidste år, da jeg ved en fejl landede på en live-udsendelse fra Guldtuben, at det gik op for mig, at man reelt kan leve af at lægge ting op på yotube.

Jeg troede kun, at youtube bestod af sære videoer, hvor man følger en hånd, der sorterer M&Ms eller hvor en japaner unboxer en kasse med noget udefinerbart plastiklort, der ligner Doctor Mcstuffin fra Disney Junior. Men der blev jeg klogere. Det viser sig at være en hel industri. Faktisk kan man tjene penge på, at sidde og spille et computerspil og filme sig selv, mens man spiller (Ja, jeg ved det. Jeg var også chokeret)

Jeg ville endda kunne slå to fluer med et smæk, da børnene jo passende kunne indgå i de videoer. Det kræver dog noget, der minder om 100.000 faste seere og så interessante er  mine børn nok heller ikke for fremmede mennesker.

5. Blive professionel Instagrammer 

Jeg ved ikke, om det er det samme som en influencer, men i al fald så jeg en gang et TV-program om en familie, der havde en million følgere på Instagram. De fik så sponsoreret ture til hele verden og deres liv bestod egentlig bare af at sejle rundt i en yacht.

Jeg har læst, at der er flest penge i modeprofiler, men henset til, at jeg ikke kan forlade mit hjem uden enten at have vendt trøjen på vrangen eller have havregrød på bukserne, varer det nok længe, inden jeg kan begynde at lægge “outfit of the day”-billeder ud.

6. Blive dagpleje-mor 

Jeg kunne åbne en dagpleje eller passe mine egne børn i eget hjem. Men henset til, at jeg kun lige med nød og næppe kan rumme eget afkom, tænker jeg ikke, at jeg kan magte flere. Men alt respekt for både pædagoger og dagplejemødre. I er i den grad samfundets helte. Især med de vilkår staten tilbyder.

7. Sælge huset og åbne et bed and breakfast på Bornholm

Se, det kunne være hyggeligt. Men der er nok en del arbejde i det, jeg lige overser.

 

Der er vist ikke meget af det, der er realistisk. Så indtil videre bliver vi ved med at køre hamsterhjul. Måske løser det hele sig på et tidspunkt og vi får flere timer sammen. Jeg har i hvert fald en plan om, at vi på et tidspunkt skal hive 6 måneder ud af kalenderen og rejse rundt i verden sammen. Men indtil da handler det om at være nærværende i de timer, vi har sammen. Hver dag. Og det ved man er nemmere sagt end gjort.

 

 

 

2 kommentarer

 • Sara

  Hey – nr. 3 ku godt komme! Og hvis i går efter nr 7 flytter Jacob, jeg og ungerne med! Det lyder kun for fedt! Måske professionel hippie bed & breakfeast mommy-blogger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det lyder som noget, der er mega god salg i. Det gør vi fandme!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FÅR DU OGSÅ TALEPRES?