Et barn i en Metro - Da Kaya gik viralt.

Tips til at overleve dage alene med dine børn

Jeg anerkender klart, at jeg ikke skal brokke mig over, hvor hårdt det er at være alene med børn. Det er jeg meget sjældent og der findes alenemødre, der står i det hver eneste dag. Uge efter uge. Jeg læste for nylig om en kvinde, der var alenemor til 6 børn og der var ingen far til nogen af børnene. Så føler jeg, at jeg skal stikke piben ind.

Men nu har jeg været alene i 7 dage og jeg er en smule drænet. For det første fordi, at jeg ikke har sovet i en uge (hvilket til dels er min egen skyld), men også fordi børn på omkring de 2 år er pænt ligeglade med, at man engang imellem har behov for fx at gå på toilettet. Jeg tror, at min blære efterhånden er på størrelse med en mindre villa.

I løbet af ugen har jeg indsamlet mine bedste tricks til, hvordan man overlever, når man konstant er i undertal. Husk nu lige, at det (meste.. eller i hvert fald noget af det) er for sjov, inden du overvejer at indberette mig til kommunen:  

Ignorer alle kostråd 

Når klokken er 16.45 og man igen har glemt at købe ind, er gode råd dyre. Alle børn skriger både af sult og af træthed og jeg lover dig, at det er en dårlig ide at slæbe dem med i Føtex i den tilstand. Det vil give både dig og dine medhandlende mavesår og du kan være sikker på, at minimum et barn vil få en nedsmeltning midt i grøntafdelingen.

Så for alles skyld er det nok bedst, at acceptere at ungen nok skal overleve at få det at spise, der lige befinder sig i køkkenskabene. Ristede løg, mariekiks og ostehaps kan sagtens udgøre et fint måltid. Og så kan vi jo læne os op af, at de i det mindste får ordentlig mad i daginstitutionen.

Hvis du holder fast i at levere ordentlig mad til dine børn, så få for guds skyld alt mad leveret. Nemlig.com er vejen frem. Og endnu nemmere: Så få leveret nogle af de måltidskasser, hvor maden bare skal varmes. Eller pizza.. Og så er der også til morgenmad dagen efter.

Accepter et lavere påklædningsniveau 

Både for dig selv og for børnene.

For mit eget vedkommende er jeg både kommet på arbejde med blusen omvendt på, huller i strømpebukserne og med tandpasta på knæene den forgangne uge. Der har bare ikke været så meget tid til at dvæle foran sit eget spejlbillede, når man, mens man tager tøj på, samtidig skal forhindre at et barn slår et andet barn i hovedet med en cykelpumpe.

En god mascara kan sagtens holde et par dage og så er det jo en fordel, at man ikke når i bad. På den måde skal man ikke bekymre sig om, at makeuppen bliver skyllet af.

For så vidt angår børnene kan de sagtens have det samme tøj på et par dage i streg. Og du kan spare endnu mere tid om morgenen, hvis du vælger at iføre dem det tøj de skal have på dagen efter, når de kommer i seng.

Køb dig til stilhed

Medmindre man selv sørger for det, kan man ikke forvente, at der er stille nogensinde, når man har børn. Heldigvis kan man købe sig til stilheden.

Da jeg var på barsel med tvillingerne, var mit bedste køb et sæt lydisolerende høretelefoner. De er i den grad gaven, der bliver ved med at give. Det er som om, at man lidt nemmere kan håndtere 3 børn, der skændes, når backstreet boys kører for fuld smadder i ens øregange. Og jo jo. Jeg er naturligvis nærværende.. Når de ikke skriver af hinanden.

Sådan et par høretelefoner kan godt være dyre, så alternativt sælger apoteket ørerpropper til 24,50 pr. par.

Sæt Gurli Gris på repeat

Mere er det vist ikke at skrive til det punkt..

Køb et hus med dine forældre

Ja, du tænker måske, at det lyder drastisk. Men så har du ikke mødt mine børn.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et barn i en Metro - Da Kaya gik viralt.