At smadre en væg med en hammer. Uden det var med vilje.

Irriterende opslag jeg har lavet på de sociale medier – The Facebook Version 1

Det er vigtigt med selvindsigt. Og jeg har indset, at jeg har været et virkelig irriterende menneske på sociale medier. Nu skriver jeg “har været”, som at jeg ikke er det mere. Men leg nu med.

Jeg hoppede med på Facebook-bølgen i 2009 og jeg skulle i den grad lige lære, hvordan tingene hang sammen. Det tog noget tid, kan jeg afsløre. I hvert fald har jeg lavet virkelig mange irriterende facebook-opslag over tid. Så mange, at jeg er imponeret over, at der overhovedet eksisterer personer på min venneliste længere.

De fleste af de irriterende opslag ligger tilbage i 2009. Vi skulle nok alle lige lære os selv at kende i relation til de sociale medier. Vi skulle lige lære, hvad det gik ud på, hvordan det var socialt acceptabelt at opføre sig og om det der store internet egentlig bare var en døgnflue.

Nogen lærte det hurtigt og andre skulle bruge lidt tid. Mig selv inklusiv. Efter alle de irriterende opslag kom min ironman-periode, hvor jeg kun lavede opslag om træning og efter det var det stort set kun babyer. Ja, det er i sandhed gode bekendtskaber, jeg har, idet de har magtet alt det og stadig florerer som mine internet-venner.

De irriterende facebook-typer

Vi har dem alle sammen – de der venner, hvor man får fornemmelsen af, at man har haft en for lille sko på hele dagen, når man læser, hvad de har på hjerte. Man læser deres opslag og det gør nærmest ondt i tæerne, mens de krummes.

Man kan være irriterende på mange måder på Facebook, men her kommer lige et par eksempler på, hvordan man er allermest irriterende:

FØRSTE TYPE: FOLK, DER LAVER OPSLAG, DER HUNGRER EFTER ANDRES SPØRGSMÅL

Oh my lord altså. Er det dig, de kalder Mads Steffensen? Er det virkelig dig, der er vært på Mads & Monopolet? Nej, vel?  Så stop dig selv. Vi er ligeglade med dine dilemmaer. Enten fortæller du med det samme, hvad dit dilemma er. Og her skal alle detaljer indgå. Eller også tier du stille. Hvorfor hungrer du efter al den opmærksomhed, menneske? Så fortæl det dog bare, istedet for at tvinge folk til at spørge ind til det.

OG I SAMME TEMA 

Ja, der er gået 12 dage siden mit dilemma. Og nu er jeg så gået igang med at revurdere. Om det er mit dilemma, jeg revurderer melder historien ikke noget om, men det er irriterende uanset hvad. Igen hold op med det. Enten fortælle du hele historien eller også fortæller du intet af historien. NOGEN STEDER.

OG ENDNU ET 

Det er sjovt, du skriver netop det. Det burde du denundelyneme have for at spilde folks tid på den måde.

TYPE NUMMER 2: FOLK DER LAVER OPSLAG MED VÆRDILØS INFORMATION 

Det er virkelig en interessant oplysning det der. Hvad er det nøjagtige formål med at dele den? Det kan naturligvis være vigtig viden for en mindre gruppe af mennesker, hvis du fx venter gæster eller har bestilt mad, der skal leveres, men medmindre du deler lotto-kuponer ud med gevinst på til alle, der kommer forbi, kan jeg ikke helt se, hvorfor det er en oplysning, der skal deles?

OG ISÆR.. 

Du aner ikke, hvad træt er, min ven. Du har ingen børn, går skole 3 timer om dagen og sover 13 timer hver nat. Stop dig selv.

Og hermed kan siden ikke rumme flere billeder, så hop med i morgen, hvis du vil se de resterende idiotiske opslag, jeg har lavet. Hvis ikke, kan jeg godt forså det. De er alvorligt uinteressante.

3 kommentarer

 • Maria

  Åh, hvor rammer du spot on! Alle typer af ovenstående opslag er bare irriterende! En ting er, at vi alle gjorde det dengang og har irriteret andre mennesker ved det – nu er det også til gene for én selv, fordi ens facebook-minder viser dem, og man aner ikke selv, hvad det handler om!
  Og tænk – folk gør det stadig! Spark mig hvis jeg falder i fælden igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NA

  Jeg har flere venner (ja, i flertal, og ja, jeg kender dem i virkeligheden) som er forældre, og som har fb-tjekket sig ind på børneafdelingen uden yderligere kommentar, og uden at besvare andres, før længe(!) efter. Det her er ikke folk med kronisk syge børn, men typisk “perle i næsen”-scenarier. Hvis du er så overskudsagtig at du midt i en “indlæggelse” – undskyld mig – fucking har tid til at tjekke dig selv ind på børneafdelingen på Facebook, foran dine mindst 600 venner hvis opmærksomhed du er sten sikker på at få, så har du fucking også tid til at knytte én linje til, eller blot besvare ÉN af folks bekymrede kommentarer, når vi nu alle skal være ‘opdaterede’. Det er douchey on another level.

  (Og absurd provokerende for de af os som har været mere end rigeligt for alvor tjekket ind med vores børn)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Det er fandme også underligt. Hvis det handler om at række ud, så send en besked til folk, hvor der står, at du har behov for støtte istedet. Hvis det handler om, at mini-Preben har proppet en perle op i næsen og du gerne vil dele det med verden, så skriv det. Den anden underlige mellemting er for sært. Jeg forstår ikke formålet med det, medmindre det kun er en opmærksomhedsting.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At smadre en væg med en hammer. Uden det var med vilje.