Skulle vi ikke prøve at være lidt rebelske? En hyldest til Pernille Blume

Nå, men hvordan går det så med al din hellighed?

 

Jeg håber, at jeg har fået mine mellemrum tilbage i går. Dem savnede jeg i mit indlæg i går. Manglende mellemrum har bare aldrig rigtig været godt for noget. Da min mor lige havde lært at skrive sms’er på telefonen, kunne hun ikke finde mellemrums-tasten, så hun satte bare punktummer imellem ordene istedet.for.at.lave.mellemrum.

Jeg har opdaget noget i mine blog-indlæg. Jeg er en lille smule hellig. Jeg sidder her bag skærmen og opfordrer til alt muligt. Her opfordrede jeg til, at vi begyndte at tale med fremmede og et par gange har jeg opfordret til, at vi passer bedre på kloden. Og i går var det jo så indlægget om Blume, hvor jeg opfordrede til at tage en chance i ny og næ.

Det der med at redde jordkloden.

Ja, hvordan går det egentlig med det? Får du så selv gjort noget ved det? Eller er det hele bare ord?

Det er sværere at ændre adfærd end jeg lige troede. Men som jeg læste forleden i en bog: “Hvis vi ændrede adfærd udelukkende på grund af viden, ville vil alle sammen være millionærer med vaskebræt” Viden er bare ikke nok til at ændre sig. Der skal med til. Men jeg forsøger virkelig at tænke over det.

Tøj-narkoman

Jeg har allerede stået i en tøjbutik 100 gange og har sagt nej tak til tøj. Eller 5 gange i hvert fald. Jeg bliver ved med at gå ind i tøjbutikkerne, som en lille stof-narkoman, der ikke kan få sit fix. Jeg mærker og snuser til tøjet og trækker det hen imod prøverummet. Men så tager jeg mig sammen og ser ned på den kjole, jeg helt sikkert sagtens kan undvære, fordi jeg har 50 andre hængende i skabet. Så at skrue ned for (tøj)forbruget, går egentlig meget godt.

Affalds-sortering

Se, det er en ting, jeg har ændret på. Jeg er gået fra overhovedet ikke at skænke det en tanke til at stå på en camping-plads i Hals og vende hele vores affaldspose ud på jorden for at sortere det. Desuden er jeg blevet mere opmærksom på at sortere pap og papir og den slags.

Desuden er jeg blevet mere opmærksom på at samle skrald ind. Også sammen med børnene, der synes det er en fest. Jeg skal bare lige afholde de små fra at æde cigaretskodderne..

Plastik

Efter jeg er begyndt at se efter det, føler jeg at der er plastik over det hele. De slemme plastik-emballager i supermarkedet nærmest kaster sig over mig, som lede udsultede myg, så snart jeg nærmer mig et supermarked. Sådan føles det i al fald. Jeg prøver virkelig at undgå plastik, men der er jo plastik overalt. Jeg er dog begyndt, at gå efter de varer, der ikke er pakket. Fx gulerødder, der er stablet med en snor i toppen. Det er meget dyrere, men ingen har sagt, at det skulle være billigt at redde verden. Desuden køber jeg mere lokalt og forsøger så vidt, det er muligt at købe dansk.

Kød

Jeg har fået øjnene op for, hvor meget lækker vegetarmad, der findes. Jeg bliver aldrig fuldblods-vegetar, men vi skal nok kunne finde et leje, hvor vi skifter kødretterne ud et par gange om ugen. Da jeg kastede mig over tanken om at afskære oksekød, tænkte jeg, at det ikke var noget problem. Vi spiser sjældent kødsauce og den slags. Indtil at det gik op for mig, at der er hakket oksekød i… BURGERE. Så føles det pludselig som en umulighed. Til min fødselsdag lavede vi fx lækre grillede tacos. Det var næsten ligeså godt som en burgere… Næsten.

Transport

I sidste uge cyklede jeg på arbejde 3 dage ud af 5. Det er allerede en forbedring på 60 %. Det var dog uden børn, da de var på ferie, så jeg er spændt på, om det er noget jeg kan fastholde. 12 km med 3 børn, der konsekvent forsøger at knalde sit hoved ind i sin bror eller søsters cykelhjem, hvilket er ensbetydende med gråd 80 % af tiden. Børn er altså ikke kvikke. Men nu ser vi.

Og så skete der jo det, at jeg i går, skulle en tur til Aalborg. Og i dette indlæg proklamerede jeg, at jeg selvfølgelig ville tage toget. Indtil det gik op for mig, at en togtur til Aalborg tager næsten 6 timer og der for at gøre det hele værre også var indført togbusser. Det tog.. Hold nu fast… 29 minutter at flyve. Og pludselig følte jeg ikke, at jeg havde tid til at redde kloden. For jeg skulle jo også nå at være sammen med mine børn, løbe en tur og arbejde den søndag. Og det er jo nok det, der er problemet: At vi hele tiden føler, at det er besværligt at gøre noget andet, end det vi plejer.

Hvordan går det med dig? Får du reddet planeten?

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Cathrine

  Prøv Naturli’s ‘Hakket’ plantefars når du skal lave bøffer til dine burgere. Det smager rigtig godt og findes i køledisken ved siden af det hakkede oksekød 😋😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Dem må jeg prøve i burgerne, tak 😀 Vi prøvede Løgismoses plantefars. Det var også ret lækkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skulle vi ikke prøve at være lidt rebelske? En hyldest til Pernille Blume