Den store guide: Sådan overlever du ferien med familien

At få børn er ensbetydende med at få uendelige mængder ubrugeligt bras

Inden Babysam sender en stævning, må jeg naturligvis lige gøre opmærksom på, at tingene ikke er ubrugelige, når du køber dem. Men der går ikke længe, så bliver det ubrugeligt.

Når man er gravid trasker man ned i BabySam eller Ønskebørn. Man er glad. Man har en baby i maven. Men man aner reelt ikke, hvad sådan et lille menneske har behov for. Man ved jo godt selv, hvad man sådan har brug for til hverdag, men mens man står der og kigger på hylderne blandt pastelfarvet sengetøj og hoved-hale-fade, går det op for én, at ens baby har brug for så meget ekstraudstyr, at man skulle tro, at man var i færd med at købe en Renualt Megane (Som vist nok er en bil..)

Der kommer en sælger hen til dig. Hun spørger entusiastisk til dit ufødte barn og spørger hvad du mangler. Og lige dér aner du ikke, hvad du skal svare. Du ved det reelt ikke. Heldigvis har den søde sælger en must-have liste til dig. Med alle de ting, du absolut ikke død og pine kan undvære.

Nu er jeg mor til 3. Min erfaring siger mig, at der er ingenting, du død og pine ikke kan undvære. Bevares det er da fx rart og belejligt at have en barnevogn. Men det er mest fordi ens arm, bliver så frygtelig træt, når ungen skal slæbes rundt under armen. Så ja. Nogen ting er rare at have og gør tingene nemmere. Men ingenting er livsnødvendige. Jo, selvfølgelig udover en sutteflaske, hvis dit barn ikke bliver ammet naturligvis. Det er nok lidt vigtigt at notere sig, men udover det. Så slap af. Jeg lover dig, at det går alt sammen, selvom dit barn ikke har et boldbassin lavet af økologisk gråt stof eller en slyngevugge vævet af kærlighed. Igen – det er ting, der er rare og have. Men dit barn bliver ikke hentet af kommunen, hvis ikke du har nogen af tingene.

Medmindre du ikke har en Sophie Giraf, der mest bare ligner et styk hundelegetøj.  I swear to you. Skaf en Sophie-giraf. Ellers bliver du både stemplet som en dårlig mor af din mødregruppe og resten af samfundet.

Nå, min snak omkring ubrugelig lort kommer sig af, at jeg i dag søndag skal på loppemarked (Jeg skriver som regel disse indlæg aftenen inden, de ryger ud på det store internet. Det kan godt forvirre mig lidt. Så det er altså i morgen, men når du læser det, er det i dag.) Jeg har derfor de sidste dage gået lidt rundt og samlet sammen af ting, vi ikke bruger mere. Det viser sig, at jeg har brugt en mindre formue på rigtig mange ting, vi enten slet ikke har brugt eller kun har brugt i ganske kort tid.

Hvis nogen keder sig, er vi på Gentofte Loppemarked fra kl. 8.00 – 14.00. Jeg har mest bare lort med, men de gange jeg har været derude som gæst, har der været rigtig mange fine ting.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store guide: Sådan overlever du ferien med familien