Hvis børn mellem 1 og 3 år havde underskrevet en ansættelseskontrakt..

En lille heads up til alle kommende forældre

Jeg har flere veninder, der er højgravide pt.

For det første: stakkels dem. Det kan godt være, at det er fedt for alle os andre med den varme. Jeg kan dog godt huske, hvordan jeg havde det, da jeg var højgravid med Ellie i hedebølgen i 2014. I løbet af dagen fik min krop produceret så meget vand, at mine ankler forsvandt. Der var faktisk en eftermiddag, hvor mine fødder nærmest slugte de sandaler, jeg havde på, så de forsvandt ind i foden og måtte skæres af. Altså ikke fødderne, men sandalen. Bevares.

Jeg har 2 virkelig dejlige og seje veninder, der skal føde indenfor de næste 3 uger. Den ene har været igennem gamet før, så hende er jeg ikke så bekymret for. Jeg er heller ikke så bekymret for hende, der skal igennem hele showet for første gang. Men for hendes skyld og alle de andre, der sidder derude med gravide maver og små babyer og overvejer om de gør det godt nok, tænker jeg, at vi lige skal forberede dem på nogle ting.

Det er ok, hvis du synes, at din baby er lidt klammo.

Kærligheden skal nok komme og du skal nok passe godt på din baby alligevel. Men det er altså ikke sikkert, at du fra det sekund den lille kødklump lander på dit bryst, føler den der endeløse, betingelsesløse kærlighed, som alle taler om. Der er ingen engle, der flyver rundt i lokalet og taget løfter sig ikke og lader solens stråler svæve ind. Helt faktuelt er det bare dig og et menneske, du kun har stiftet bekendtskab med på en lidt mere distanceret måde, der nu ligger og er smurt ind i ting, man normalt ikke er smurt ind i, når man skal introduceres til nye mennesker.

Nogen føler den, men andre gør altså ikke og det er der altså absolut ingenting galt med.

Du kommer til at møde morpolitiet

Det gør de fleste i hvert fald. Jeg har skrevet lidt om dem her.

Det er sjældent, jeg møder dem længere. Måske har de opgivet mig. Men min veninde oplevede dem forleden, hvor det blev påpeget, at der altså var hunde, der måske havde tisset i det græs hendes søn sad i… Vi lader den stå et øjeblik.

Du kommer til at fucke up

Du kommer helt sikkert til at føle dig, som verdens dårligste mor. Ikke hele tiden. Bare ind imellem. For nogle oftere en andre.  Det er en endegyldig regel. Men jeg kan fortælle dig, at uanset om du ammer, giver flasker, holder kort barsel, holder lang barsel, sværger til vikler eller har det bedst med barnevogne (som alt sammen er noget man på en eller anden måde, kan få dårlig samvittighed over, kan jeg love dig at følgende kommer til ske:

 • Din baby kommer helt sikkert til at falde ned fra noget.

Det kan være en seng, et puslebord eller en sofa. Men det vil ske på et tidspunkt. Selvom babyer lader som om, at de ikke kan bevæge sig, kan de et magisk trick, hvor de pludselig formår, at kunne trille på tværs af senge eller sofaer. Da Kaya var 4 måneder og intet kunne, skulle jeg ud i køkkenet og hente noget. Jeg lagde hende i sofaen med en pude ved hendes side og trak et sofabord hen til sofaen. På de 25 sekunder jeg var i køkkenet, formåede hun at fjerne puden trille over sofaen, tværs over sofabordet og ned på gulvet. Og ungen havde altså aldrig rørt sig en millimeter. Det har dog ændret sig siden 

 • Du kommer til at halvbrække din babys lilletå i en sko

Sandaler er forfærdelige kombineret med små lilletæer, der stritter. Det er bestemt til at gå galt. Jeg kan ikke tælle på egne hænder, hvor mange gange jeg har givet mine børn sandaler på og barnet efterfølgende er kommet med en lille klynke-lyd, hvortil jeg kan konstatere at der stritter en lilletå ud af skoen, hvor der ikke skal stikke en lilletå ud.

 • Du kommer til at ramme din baby ind i en bildør 

Hvis du har en bil og en autostol og skal kombinere de 2 ting med dit barn, kan jeg love dig for, at du har en stram opgave i vente. Indimellem er de 3 ting bare en virkelig dårlig kombination og mens du sveder og bander og kæmper med at få baby ind, kommer du til at banke det lille babyhoved enten ind i bilen eller ind i siden af autostolen. Altså ikke hårdt eller noget, men nok til at du får lyst til at iføre din baby en cykelhjelm fre

Du kommer til at have lyst til at låse dig selv ude på toilettet 

Ja, det er en kæmpe gave at få børn. Men det er også en kæmpe gave at ligge i sin sofa og se Netflix. Eller tage et bad uden man må vælte ud af badet med shampoo i håret, fordi lille Eigil har besluttet, kun at sove 17 minutter af gangen i denne uge. Det er fandme ok, at man tænker, at man indimellem har behov for en pause. At man ikke får den foræret, men man selv må tage den, fx ved at låse sig ude på toilettet, er en helt anden sag.

7 kommentarer

 • Kirstine

  Tak. Det var lige det indlæg jeg havde brug for at falde over idag❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Befriende! Alle gør det så godt de kan og i dag, skal alting jo se så perfekt ud. I virkeligheden går vi alle rundt med den samme dårlige samvittighed og tør ikke sige det højt, men, vi er alle i samme båd! Det kunne bruges mere som et fællesskab i stedet for at pege finger, for at få det bedre med os selv. Og man lære af sine fejl og så bliver vi nød til at indse, at vi gør tingene forskelligt og at det er godt nok på hver sin måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Helt enig. Man giver, hvad man har at give og vi kæmper alle med de samme ting. Dårlig samvittighed og følelsen af utilstrækkelighed. Nogen i større grad end andre, men jeg er sikker på, at alle føler en lille snert af det bare engang imellem. Jeg ved heller ikke, hvad der skete siden alle føler sig berettigede til at stå i et hjørne og pege fingre af andre. Vi ville komme meget længere ved at hjælpe og støtte hinanden og anerkende hinandens usikkerheder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Åhh, det vigtigste råd er vogt dig for mor-politiet, og husk at sænke barren!!! Dine børn skal nok overleve hvis den står på tør pasta 3 dage i streg, hvis det er det overskuddet er til!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elle

  Åhh, det vigtigste råd er vogt dig for mor-politiet, og husk at sænke barren!!! Dine børn skal nok overleve hvis den står på tør pasta 3 dage i streg, hvis det er det overskuddet er til!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernmor.dk

   Helt enig. Man kommer langt med kærlighed. Så er resten ikke så vigtigt, uanset hvad mor-politiet siger.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis børn mellem 1 og 3 år havde underskrevet en ansættelseskontrakt..