Hvis børn mellem 1 og 3 år havde underskrevet en ansættelseskontrakt..

Hvad jeg har lyttet til de sidste par uger.

Sådan ca. alle der angiver deres meninger på internettet enten i form af en blog eller et andet socialt medie, har lavet noget tilsvarende af det, jeg har tænkt mig at skrive nu. Jeg kan ikke engang afvise, at nogle af de podcasts, der fremgår, er de samme på nogle af de andres lister, da enkelte af dem er anbefalinger, jeg har fået fra sociale medier.

Jeg hører ofte lydbøger, når jeg arbejder. Jeg tror, at min hjerne er blevet vant til så meget larm, at der skal være en vis form for baggrundsstøj for, at jeg kan koncentrere mig.

Men her får I altså , hvad jeg på sidste har hørt af podcasts og af lydbøger.

DEN VIGTIGE

ALT ER NU

Normalt holder jeg mig fra historier, der gør mig ked af det. Jeg er dårlig til at forholde mig til død og ødelæggelse. Af samme årsag slukker jeg som regel også fjernsynet, når TV2 har deres uge om kræft. Ikke fordi jeg ikke vil støtte op om det. Jeg sender hjertensgerne penge og indsamler for Kræftens Bekæmpelse, men jeg har svært ved at håndtere sorg i visuel form. Jeg får det reelt fysisk dårligt og kaster op. Det er meget sært. Det er nok noget, jeg bør arbejde med.

Men “Alt er nu”er forfærdelig. Så vanvittig smuk, men så inderlig forfærdelig. Det er en historie om et ungt par, der forelsker sig. Man følger deres kærlighed, men følger samtidig den kvindelige part Stines kræftsygdom. Jeg sad og hulkede mig igennem den, men den er så fin og vigtig og man bliver i den grad mindet om, hvor meget vi skal nyde livet og det faktum, at vi er får lov at gennemgå hver dag. Stines ord er så afgørende at tage med videre.

“Alt er nu. Ikke i morgen – ikke i går. Nu. Lige nu. Livet er nu.”

Jeg hulkede mig igennem sidste afsnit og siden da, har jeg hver dag skænket netop det citat en tanke og har kysset min børn og mand en ekstra gang. Det er derfor en vigtig historie. Der er så mange, der kæmper med den forfærdelige sygdom og har den tæt inde på livet.

KRIMIEN

Ringbindsattentatet 

Ringbindsattentatet er lavet af Third Ear, der blandt andet har lavet “Kvinden med den tunge kuffert” (den er også vanvittig god, men har været hørt af rigtig mange efterhånden” Så du kender den nok) Third Ear producerer for politiken og laver altid gennemarbejdede og velproducerede podcasts.

Ringbindsattentatet er særlig god, hvis man er til krimier. Den handler om et attentat i firserne, hvor en mand bliver skudt via et ringbind. Ja, det lyder spøjst, men man skal nok høre det, før det giver mening. Der er tale om 6 afsnit, hvor journalisterne interviewer alle implicerede og langsomt bliver sagen opklaret, mens man selv får lov til at gætte sig hen imod den rette gerningsmand.

Udover det har jeg selv fået følgende fra Third Ear anbefalet, som jeg ikke har nået endnu: Historien om Lucas, I et forhold med.. og Enden er nær.

EN SLUDDER FOR EN SLADDER 

Det vi taler om, Radio 24/7

“Det vi taler om” er lidt et sladderblad i radioform. Det bliver sendt hver fredag og bliver efterfølgende lagt ud som podcast.

Jeg synes de er ganske underholdende og man får lidt et indblik i, hvad der lige foregår i medierne, hvis man ikke selv har en finger på pulset. I fredags handlede det fx om at Will Smiths kone skulle være sex-afhængig, hvorefter deltagerne selv sidder og diskuterer egen sex-afhængighed.

DE LIDT MERE LÆRERIGE 

De her er ikke helt så medrivende, som de andre. Men de er gode, hvis man har behov for at høre noget lidt mere samfundsaktuelt.

Radio 24/7 Dokumentar – Stemmer indefra 

Programmet er fra tilbuddet MammaMia, hvor personer med forskellige typer af angst kan opholde sig. Podcasten er fortællinger med personer med forskellige typer af personlighedsforstyrrelser. De fortæller om deres liv og hvordan det er at leve med angst.

Det er mega sundt for os at forstå andre mennesker med andre udfordringer end en selv og jeg elsker at høre andre menneskers virkelighed.

Radio 24/7, aflyttet – Velkommen til Danmark, GDPR

Der er nok ingen der er tvivl om, at der for nylig trådte ny lovgivning i kraft omkring håndtering af persondata. Min indbakke var i hvert fald fyldt med mails fra virksomheder, de r nu skal have mit samtykke til at de håndterede mine data.

Podcasten er fyldt med aktivister og eksperter, der fortæller hvad det betyder for os alle og hvad vi fremover kan kræve af virksomheder.

OGSÅ LIGE EN LYDBOG.. 

Jytte fra marketing er desværre gået for i dag 

Jeg fik denne anbefalet på arbejdet forleden og har nu hørt et par timer af den.

Den er virkelig god og virkelig oplysende. Uanset om man arbejder med HR, strategier, kampagner eller projekter eller slet ikke har noget arbejde, kan man få noget ud af høre, hvorfor vi opfører os, som vi gør.

Jeg har i hvert fald virkelig haft mange aha-oplevelser, som jeg både kan bruge på mit arbejde og i mit eget liv, når man agerer med andre mennesker og som borger i et samfund. Den har tonsvis af konkrete eksempler, der er til at forstå.

Blandt andet fortæller den om den leg, hvor man skal tromme en sang og hvor man virkelig ikke fatter, hvorfor andre ikke kan høre hvad man spiller. Det er jo er åbenlyst. På samme måde kan man have forståelsen af, at ens partner eller kollega har fattet det, man lige har sagt, men i virkeligheden var det bare volapyk, fordi det måske ikke var helt så klart, som man troede.

Den er indtil videre god!

Har I andre gode bøger eller podcast skal jeg høre? 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis børn mellem 1 og 3 år havde underskrevet en ansættelseskontrakt..