Børnefødselsdag - den direkte vej til præstationsangst

Om at overleve ulve-timen

Hver dag sker det.

Jeg har altid undret mig over, at tidspunktet på dagen mellem klokken 17 og 18 blev kaldt ulvetimen. Altså hvordan kan alle børn være indkodet til at hyle samtidig? Min eneste konklusion var, at det måtte være noget, nogen har fundet på.

Det viser sig, at det er rigtig nok. Det er fandme en ting.

Så hver eneste dag sker det. Der står tre små kræ og opfører sig som små fugleunger, der venter på, at deres mor forbarmer sig over dem og ørler orme ned til dem. De opfører sig faktisk værre end det. De opfører sig som fugleunger, hvis fuglemor har forladt dem i flere uger og netop nu er kommet tilbage til 3 små kræ, der må betegnes som at være i livsfare.

Det er de ikke. Hids jer ned. Det er 45 minutter siden, at I fik hjemmebagt brød og frugt nede i vuggeren. Sultedødens forfærdelige klør har ikke fat i jer. De opfører sig sådan. De er ligeglade med, at de lige har fået frugt, for de indkodet til at hyle hver dag mellem klokken 17 og 18.

Alt imens de skriger i stereo, forsøger man desperat at finde noget frem, der kan afhjælpe noget af skrigeriet. Det er så endt i, at børnene nu spiser opvarmet aftensmad selv og vi laver mad senere.

Og så kommer den dårlige samvittighed jo op igen. Den bliver nævnt ofte her på domænet. Det er åbenbart en betingelse for at være mor. Men den kommer. For mens de sidder der og spiser sammen, hører man Lola Jensen, der udtaler på Go’Morgen Danmark, hvor afgørende det er for barnets fremtidige relationer, at man spiser mad sammen som en familie.

Vi har prøvet med alternativet, hvor vi stikker næverne dybt i snack-skuffen med fx ostehaps (Hvad er det i grunden med dem? Er de overhovedet en madvare? Hvorfor kan de holde sig til 2022 uden at være på køl?) Men børnene opfører sig som små sultne labrador-hunde, der spiser til de sprækker og så er det alligevel bedre med aftensmaden.

Seriøst mand. Stik mig lige jeres bedste tip til at overleve ulve-timen. 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnefødselsdag - den direkte vej til præstationsangst