Første trimester - Sig undskyld til din kæreste på forhånd.

Hvordan det foregår, når man køber et hus

20180601_155730

 

Jeg startede med at bande i overskriften, ligesom for at indikere hvor vanvittigt det er. Det slettede jeg igen. Jeg prøver nemlig at afvænne mig selv banderiet, da Ellie er begyndt at sige “fandme” i hver tredje sætning. Det tænker jeg, at man ikke får plus-point for hos mor-politiet, der i forvejen har noteret mig for mere end én forseelse, når det kommer til de børn.

Men altså. Vi har købt et hus. Et stort hvidt et af slagsen. Det er der jo mange, der gør, tænker du. Og det har du jo i grunden helt ret i. Så hvad er der så specielt ved det.

Jo, ser du. Jeg har aldrig betragtet mig selv, som husejer-typen. Tværtimod har jeg levet, noget der minder om et nomade-liv med 10 forskellige adresser på 12 år. Det er faktisk meget godt, at børnene først er kommet ind i billedet senere hen, ellers var vi da klart blevet indberettet til kommunen for mistænkelig adfærd. Men nu er det jo så sidste gang meget længe, at jeg skal flytte. For man flytter ikke bare igen, når man har købt sådan et stort hvidt hus. Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der har været igennem det. Men at købe hus, er ligeså lidt romantisk, som det er at aflevere sin gamle flasker i flaskeautomaten i Brugsen. I starten var det sjovt og nyt og spændende. Men så blev det egentlig bare træls. Faktisk så træls, at jeg meldte os til TV-programmet “Huskøb i blinde”, som de søde castere var så søde gerne at ville anvende sig os til. Men så kom det her store hvide hus og spændte ben for vores 15 minutes of fame.

Men nu skal jeg fortælle lidt, hvordan sådan et huskøbsprojekt forløber:

Version 1

 1. Du finder et hus på nettet, der er RIGTIG flot
 2. Du tager ud for at se på hus.
 3. Hus fra nettet viser sig, at være lavet af pap og være fyldt med skimmelsvamp.

Version 2

 1. Du finder et hus på nettet, der er RIGTIG flot
 2. Du tager ud for at se på hus. HUSET ER RIGTIG FLOT.
 3. Huset bliver solgt inden du når at stave til R-E-A-L-K-R-E-D-I-T-L-Å-N

Version 3

 1. Du finder hus på nettet, der er RIGTIG flot
 2. Du tager ud for at se på hus og skynder dig at skambyde på huset, selvom det kun er semi-flot efter du var igennem den følelsesmæssige rutchebane-tur i version 2.
 3. Huset går alligevel til nogle andre, der har skambudt endnu mere

Version 4 

 1. Du går hver eneste dag ind på diverse bolig-sider og ser på nye boliger
 2. Samme dag som noget semi-pænt hus bliver lagt op, tager du ud og ser på det
 3. Du tør ikke at byde under pris efter dine tidligere oplevelser
 4. Du ender med at købe et hus lidt for dyrt og lidt for overilet

Måske er der nogen, der synes processen er fantastisk. Jeg synes processen var forfærdelig. Faktisk så forfærdelig, at jeg var klar til at give et tv-program fuldmagt til at købe et hus for mig uden at have set på huset inden. Det virker jo fornuftigt nok.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første trimester - Sig undskyld til din kæreste på forhånd.