Hvordan det i virkeligheden forløber, når man finder ud af, at man er gravid..

Første trimester – Sig undskyld til din kæreste på forhånd.

tired_just_tired

 

Velkommen til en hel ny tidsforståelse 

Bedst som du bød kvalmen velkommen, har du også formået at indføre et helt nyt sprog. Fra nu af tæller vi intet i hverken måneder eller uger. Nej, tak. Vi tæller dage. De venner, der ikke selv har børn tror, at du taler om en tur til tandlægen, når du fortæller, at du nu er 7+1 og baby nu er på størrelse med en sveske. “7+1?. Altså noget med 8? “spørger din ven uforstående. “Der er vel forhåbentlig kun én derinde ?”

Du stråler jo

Du går og venter på den graviditets-glød alle taler om. Den som gør, at du ikke behøver den slemme slemme makeup fyldt med at alle de grimme kemikalier. Det er vel derfor, at naturen lige hjælper én lidt på vej med lidt ekstra glød, når nu Helena Rubenstein må blive i skuffen. Men den glød indtræder bare ikke. Tværtimod bliver du mere og mere askegrå i ansigtet, fordi du er så træt. Så trææææt. Du kan ikke engang gå op på 1. sal til dit arbejde længere uden at have brug for en lur af 2 x 45 minutters varighed. Du havde store ambitioner om, at starte til graviditets-yoga, graviditets-svømning og gå lange ture for at holde kroppen igang. Det eneste du magter er at sove. Helst fra kl. 19.30.

Ind over med remouladen.

Du går konstant rundt i en tåge og har det som om, at du har tømmermænd. Sådan lidt ala de dage, hvor man natten forinden har drukket rosé af en bowle, danset på bordene og gået hjem i bare tæer til solopgang. Du har bare hverken danset på borde eller drukket rosé. Tværtimod er det eneste, du har lavet at sove til 4 timers reality-tv, hvorefter du har sovet 12 timer. Lige med undtaget af de 12 tisseture, der også skulle lægges ind i løbet af natten.

Du har bare lyst til at kaste op. Og spise pommesfritter. Med ekstra salt.. Men du har læst på nettet, at børn der har fået for fed mad, mens de lå i maven, har tendens til fedme og skæl. Og dit barn skal ikke have abonnement til Head and Shoulders og Nupo, fordi du ikke kunne styre dit madindtag under graviditeten.  Derfor prøver du at lade pommesfritterne være og spise mere broccoli. Men broccoli er bare fucking nederen. Alt der minder om frugt og grønt, skal faktisk bare pakke sig selv tilbage i sin kasse fra Aarstiderne og omdanne sig selv til kompost.

Til gengæld har du fået en fornyet glæde for den trestjernede salami med remoulade og ristede løg. En glæde du ikke har været i kontakt med siden 2. klasse.

Har du taget lidt på? 

Du står længe og betragter din mave. Der er ingenting at se. De 4 kg du har taget på, er i hvert fald ikke blevet til baby. Snarere har de hyggesat sig underligt på din mave, så du pludselig bare ligner én, der er gået lidt rigeligt til den, de onsdage der bliver serveret kage på kontoret. Du kan godt fornemme, at det bliver bemærket. Desværre er du lige præcis det sted, hvor din trygge rare garderobe, er blevet for lille, men hvor du ligner en idiot i graviditetstøj, fordi du ligner én med luft i maven og hang til Big Macs.

Hils på frk. Hormonella 

Når du ikke sover eller ligger med hovedet i toilettet kan du mærke, at noget andet er forandret. Din kæreste har udviklet sig til at være det mest belastende menneske, der eksisterer. Her er fx et lille udsnit fra en almindelig aften, hvor jeg netop var blevet gravid med tvillingerne. Og det er beklageligvis ikke engang for sjov (Undskyld skat)

Min mand har lavet mad og vi sidder og spiser.. : 

Mig: Er det seriøst nødvendigt?

Ham: Hvad skat? (Lettere nervøs og begynder at bevæge sig uroligt rundt på stolen.)

Mig: Kan du seriøst ikke høre det?

Ham: Altså.. Jeg ved… ikke.. Hvad.. Hvad taler du om?

Mig: KAN DU SERIØST IKKE HØRE DIG SELV? SKAL DU TRÆKKE VEJRET PÅ DEN MÅDE?! Og hvorfor lyder din kæbe sådan der, når du tygger? Hvad er der egentlig galt med dig? Hvorfor siger din krop sådan nogle lyde? Jeg kan ikke indtage min mad i den larm. Stop med det. NU!

Mit bedste råd til dig i første trimester: 

  • Gå i seng og pris dig lykkelig for, at det snart er overstået.
  • Nej, du er ikke tyk. Og ja, det forsvinder igen.
  • Husk snacks. Bevæg dig ingen steder uden mad.
  • Sig undskyld til din kæreste. Han bliver en fordel om et par måneder.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan det i virkeligheden forløber, når man finder ud af, at man er gravid..